Lepo je da se neko i na našem forumu počeo da interesuje o automatskim meteorološkim stanicama.Ono što mogu da kažem je da automa.meteo.stanicu WS 2300 posedujem skoro dve godine.Povezana je na PC tako da neprekidno beleži sve podatke.Tmax,Tmin,trenutnu temperaturu,vazdušni pritisak,vlažnost vazduha,količinu padavina za poslednjih sat vremena,poslednjih 24 sata kao i ukupnu količinu padavina,trenutni smer i brzinu vetra , max udar vetra,tačku rose,temperaturu vetra.Senzori su postavljeni u meteorološki zaklon i sa baznom stanicom su povezani kablom (mogu biti povezani i radio talasima). S obzirom da se meteorologijom bavim više od dvadeset godina i da posedujem sve meteorološke termometre,pisače (termograf,higrograf i barograf) vršio sam upoređenje podataka sa aut.met.stanice sa podacima sa zvaničnih instrumenata i dobijeni rezultati su odlični izuzev relativne vlažnosti vazduha čiji senzor nije baš naj precizniji.Podaci sa stanica preko programa ws win 32 mogu da se prebace na internet i da budu ažurni 24 sata. Ja sam za sada podatke prebaci u grafikon ws win i ostaje mi da ih još prebacim na internet.Bilo bi naj bolje kada bi to moglo pri našem forumu.Ako ne onda ču ih prebaciti
preko web adrese od svoje firme. Ovo je samo jedan deo mojih zapažanja a ako nekog intersuje još nešto tu sam.
Pozdrav svim zaljubljenicima u meteorologiju i prirodu,