Nije bitno da li kinezi prave uređaje, jer sve to projektuju zapadnjaci.
Joco, ja mogu proslediti šta ovi nude i šta koliko košta, kako se nabavlja itd. Ne plaćaš carinu, a oni nabavljaju opremu direktno iz Nemačke (pravio je kinez ili ne).
Dakle oni jedino naplaćuju 10% na cenu proizvoda, za njihovu uslugu. Tebe ne interesuje kako će roba doći. Samo treba da je sačekaš.
Koliko sam video, imaju jako jeftinih, a veoma dobrih stanica... sve što je potrebno, pa i više od toga (ako to može
)
Inače, te porudžbe oni vrše preko firme "Conrad". Čuo si za nju verovatno, a možda i nisi. Nije ni važno, veoma je popularna. Imaju toliko artikala, da se zaista jako teško snaći... o prodavnicama da ne govorim. Dakle distribuiraju verovatno i šatlove, samo što nemaju trenutno na lageru hahaha....
Pogledaj stranicu
www.conrad.de (mislim da je još uvek ta), pa procunjaj kroz cenovnik itd, vidi cene i ostalo. Sve što vidiš, možeš preko ove firme poručiti. Oni rade već jako dugo vremena, dakle nisu novonastali. Porudžbe su provereno korektne, pa možeš sve to uzeti u obzir ako te interesuje.
Ja sam bio zaniteresovan za jednu (imam katalog, oko 2000 strana, samo elektronika, ali nije u blizini), koja je koštala čitavih 111E... čudo šta je sve uključivao uređaj za te pare... od merenja brzine vetra, temperature vetra, pravca, pritiska, dve daljinske stanice, temperature, lunarne cikluse.... bla-bla... ni ne sećam se više šta sve. Poslaću sutra sliku iz kataloga kada skeniram.
Pogledaj, ako ti je interesantno...