Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Automatske meteorološke stanice  (Pročitano 348442 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Odg: Automatske meteorološke stanice
« Odgovor #120 poslato: 09. Jun 2008. u 12:22 »
Znači ipak carina ide pride.

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #121 poslato: 09. Jun 2008. u 15:31 »
Nisam ništa poručivao jako dugo od njih, a u poslednje vreme sam to radio preko jedne firme u Subotici za koju sam radio elektro projekte.
Čudi me da je cena tako vidoka... prošli put nije bilo toliko, no... možda su bili neki popusti na nas koji im pokupujemo od svakog artikla po nešto, pa račun bude kao u Megamarketu hahaha.... :)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #122 poslato: 09. Jun 2008. u 15:36 »
vrlo moguce nele :)
No ja se nadam da ce ako ne kod njih cena pasti u conradu do septembra(dok sakupim sve pare),tako da mozda prodjem barem 20 eura jeftinije.Mada je meni se cini ta stanica i sad na popustu...dobro ima i drugih vazno da se moze povezati s akompom....ali ne odustejem od ws2307

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #123 poslato: 09. Jun 2008. u 15:47 »
Korak po korak Joco... korak po korak :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #124 poslato: 09. Jun 2008. u 15:54 »
da....treba imati strpljenja a ja ga nemam :)
sta cu kad volim....ali cekacu radicu korak po korak ???

Van mreže jocozr

« Odgovor #125 poslato: 09. Jun 2008. u 18:41 »
ehej.....izgleda da mi ni cena nije problem jer mozda necu kupiti ws2307
nego Funk-Wetterstation TE831X
ova stanica ima sve isto kao ws2307,jeste d aima polemike dali ima kisomer ali ja mislimn da ima :)
na slici se lepo vidi kisomer,mada ga u specifikicajiji na netu nema
pokusajte to da proverite pa mi recite da li se slazete:
http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/625000-649999/646329-an-01-ml-Funk_Wetterstation_TE831X_de-en-fr-nl.pdf
ili idete na http://www1.conrad.de/
PA HAUSTECHNIK,pa  Wetterstationen, Uhren,zatim digitale Wetterstationen
izabreite model koji hocu da kupim  Funk-Wetterstation TE831X(149 eura)
pa izabrete sa desne strane: mehrsprachig - Ver. 1.0  otvorice vam se pdv format pa citajte detaljnu specifikaciju i o stanici na vise jezika i videcete kisomer(regensenzor)

Van mreže damil

« Odgovor #126 poslato: 09. Jun 2008. u 22:43 »
Pozdrav za ptprinc-a. Imao sam prilike da gledam neki katalog još dok je u funkciji bila DM .tada je stanica sa senzorima za sve meteo parametre koštala oko 2000DM . Klasa tačnosti je bila O.K. softver takodje ali avaj mani-mani je u pitanju. ja sam napravio sa drugarom termometar i higrometar koji su vrlo O.K. Termometar greši za +- 0.1 oC a hirometar do 5% .

Van mreže jocozr

« Odgovor #127 poslato: 24. Jun 2008. u 10:52 »
Ja sam malo bolje razmislio o Ams juce.I setio se da to moze preko nekog projekta.Recimo kad bih se pojavioo neki konkurs za grad zrenjanin,ili slicno to bih iskoristio i pisao projekat za Ams.Nenznam vrednost al svakako da ne sme biti mala je bi im projekat izgledao glup,a ni velika jer bi me odbili.  :)
Pa tu nedge izmedju 1.000 i 3.000 eura.Tako kostaju i najbolje Davis-ove stanice.Mogu kupiti i dve pa postaviti na dve lokacije,pa videcemo ali sa pripremama pocinjem i leto cu iskoristiti maksimalno sve do odmora   :)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #128 poslato: 24. Jun 2008. u 11:21 »
Pravljenje projekta i predlaganje zvaničnima je dobra ideja. Ja sam skoro radio nešto slično, ali je naravno uslovilo neuspehom... bolje je ne govoriti na kakve sam komentare naišao u ministarstvu za nauku... bruka.
Ali ovo što ti radiš bi moglo biti finansirano. Uradi ozbiljan projekat, pa ga predstavi. Do tada, alat u šake i napravi merače :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #129 poslato: 26. Jun 2008. u 23:08 »
Pozvao bih sve koji hoce,zele,i imaju uslove ili ce ih stvoriti u nekom narednom periodu da kupe Automatsku meteorolosku stanicu.Mislim da bih to bilo dobro za nas za sada jos uvek forum,prosirivanje mreze Ams bih nam dobro dosla i za saradnju sa drugim udrugama,ili meteo forumima.Ja licno ocekujem nabavku do kraja godine,tokom jeseni najverovatnije.
Zasto pozivam sve?Mislim da bih bilo dobro da se skupi barem nas troje-cetvoro koji zele kupiti AMS do kraja godine.I da krenemo u neke pregovore sa firmama u Srbiji da nam daju neki popust ne bih sad da ga predvidjam ali barem 15%.Jer jedan(recimo ja) nemogu proci jeftinije tj. sa popustom,tako isto Nele,Joe...lupam sad.Oovo mislim prvo radi sebe,pa ondah i zbog vas jer mi je cilj da prosirimo mrezu i da prodjemo sto jeftinije  :)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #130 poslato: 27. Jun 2008. u 01:37 »
Da znaš da je primamljivo, ali ne smem... interesuje me, ali toliko sam se uglibio u ovu novu oblast i dajem se u to, da... ma, ne smem :)
Ali voleeeeeem :)

Joco, druže, video si verovatno onaj prijemnik na kraju teksta u mom poslednjem postu u vezi snimanja temperature oblaka. Stigao je pre nekoliko dana i od tada ne spavam :) A što se cene tiče, to bolje da preskočim. Jesu Ameri bili darežljivi, ali je opet mnogo. A očekuje me još dosta posla.

Taj prijemnik, kada sam kod njega, ima lepu karakteristiku, pa ću tako možda "obe muve jednim udarcem"; naime, njime mogu dobijati faks sa svih satelita (pssssst o ovome :) ), naročito NOA satelita direktno. Jedino treba da napravim antenu. U svakom slučaju je nesvakidašnje. Sigurno je da ću ovo i probati jednom, čim uhvatim vremena. Tako ću valjda moći dati doprinos i ovde.

Van mreže jocozr

« Odgovor #131 poslato: 30. Jun 2008. u 16:13 »
Neznam zasto je interesovanje za AMS jako slabo  ::)   :( .Inace mogu vam reci da ako nece niko da kupi ams necu ni ja be zpopusta.Naravno ja nikog neteram  ???
Stvarno sad sam i malo ljut jer ipak nemogu verovati u cenu elemente,a i vaseg slabog interesovanja...nisam siguran ali se secam da Elementa.d.o.o  uzima cak 30% ili 50% vise cene nego sto su na conrad-ovom sajtu!To je zaista previse,sto me jako nervira.Moramo krenuti sa pregovorima da ta cena bude niza rekoh bar 15% jer ovako retko ko od nas da se primetiti nemoze kupiti kvalitetnu AMS koja se moze povezati na racunar,i uz to da podaci mogu biti prikazani na kvalitetnom softveru!U cilju nam je(barem meni) da prodjemo sto jeftinije i sto bolje,pa vi kako hocete
Zato zapocinjem nas dogovor u kupovini AMS:
da vidim prvo ko zeli da bude ucesnik u pregovorima sa elementa d.o.o?(maksimalno 3 clana SM,uz to ne moraju kupiti AMS)?? izvolte kad se svi prijave nestavljamo dalje rok prijave istice 02.07.2008

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #132 poslato: 01. Jul 2008. u 10:33 »
Postoji više razloga zašto je odziv slab. Prvo je da je to dosta novca za igračku. A drugo, većinu to ne zanima u tom smislu da bi se i praktično bavili merenjima.

Tvoje negodovanje stoji, ali... ti se samo još nisi navikao na sve to. Iz iskustva, do materijala se tako teško dolazi, da je bolje da ti ne pričam kako, prevazišlo bi forum. Samo ću ti reći to, da je sasvim realno moguće dobiti i donaciju od firmi koje proizvode to. Samo toliko.

A Elementa ne uzima previše. Oni to ne rade iz hobija. Njima je to posao, od toga žive. Dakle ako bi sam poručio uređaj, bez posrednika, cena bi bila daleko veća od te, a pitanje je i da li bi je mogao uvesti. Dakle, oni rade regularno.

Ja te bodrim da istraješ, jer ipak je povremeno presudno pravilo: ako nešto ne možeš sam, možda je bolje dva puta razmisliti :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #133 poslato: 01. Jul 2008. u 13:53 »
pa naravno d ane mogu sam,cak ne bi ulazio u pregovore ako jos neko nece da kupi AMS.Jer realno to nije fer  prema njima,a to sto ovd onaj ko treba nije dovoljno odgovoran nema veze.Ok razumemm ja sve nema vremena,kao i ja da crtam karte pa zar ne  :)  bice vremena inace pregovori od samo dan-dva su planirani sredinom jula tako da ima vremena da se svi saberu i odluce.I onako ce sve biti najv. preko telefona....

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #134 poslato: 01. Jul 2008. u 15:13 »
Uh, nisi potrefio dobro vreme za pregovore, treba keša za more hahahaha...... :)

Šalu na stranu, puno sreće, nadam se da ćeš uspeti!! :)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #135 poslato: 05. Jul 2008. u 13:55 »
Joco osim razloga koje je naveo Nele i koji su logični za nezainteresovanost oko kupovine AMS nisi razmišljao da možda pola forumaša živi u stanovima, ja recimo na sedmom spratu. I gde da postavim stanicu?  :-\ Drugo nisu svi ni pročitali temu, ti donosiš zaključke, stvarno treba da radiš na strpljenju.  :)
Želim ti da nabaviš stanicu koju toliko želiš samo nemoj onda da ti to bude igračka par meseci pa da ti dosadi.
Evo karte za prognozu si odlično uradio i bilo ti je zanimljivo par dana i šta se sada dešava? Nema se vremena, a hteo si da ti poverimo prognozu za Vojvodinu. Šta bi je pisao mesec dana i prestao?  ::) Mislim šta reći.

Van mreže jocozr

« Odgovor #136 poslato: 06. Jul 2008. u 11:26 »
Hehe joe nisi u pravu.Zaista nisam imao vremena i nemam.Pazi radim sa ustajanje itd. od 4 ujutro do 4 posle podne.Ostalo vreme spavam i svratim ovde.Pa sta reci...uopste nemam uslove za rad istina juce sam otklonio tehnicke probleme za kartu Nestabilnosti....i konacno ubacio neki prateci softver koji sma dobio od prijatelja
Ams opet neznam dal cu kupiti,ali pregovora nece biti jer sam zakljucio da su ipak ljudi iz Elemente realni.Imam neke razgovore i da je presfercujem...ali otom potom
I onako sam bar za danas dobio sut kartu :) sutra mi je upis u srednju skolu :) itd. nadam se da cu nastaviti s'poslom do 20 jula(do tad radi rasadnik)i imati love za AMS...ako ne bice je tokom zime skupi se falilo bih mi 60-70 eura

Van mreže jocozr

« Odgovor #137 poslato: 13. Jul 2008. u 18:20 »
Zvanicno nema vise posla :(
sto zanci nista od moje AMS ove godine.Ja se svima izvinjavam sto sam obecavao ali nista od AMS :redface:
Videcemo dalje,skupljacu malo pomalo pa ako ne pre kupicu sledece godine,mislim da je najbolje polako i bez zurbe ali sigurno

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #138 poslato: 13. Jul 2008. u 18:40 »
Koliko je to novca? Koju si tačno gledao?

Van mreže jocozr

« Odgovor #139 poslato: 13. Jul 2008. u 18:59 »
TE831X 215 EUR
WS2307 270 EUR(ovu bih kupio pod broj 1)
ILI TE923W koje nema u conradu