Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Automatske meteorološke stanice  (Pročitano 361084 puta)

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
Odg: Automatske meteorološke stanice
« Odgovor #140 poslato: 13. Jul 2008. u 19:05 »
Baš ću pogledati. Možda uzmem neku u narednom periodu... videćemo. Neophodan je alat za laboratoriju.

Kontaktiraću firme koje ih proizvode i videti šta se može uraditi.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #141 poslato: 13. Jul 2008. u 19:21 »
Zvanicno nema vise posla :(
sto zanci nista od moje AMS ove godine.Ja se svima izvinjavam sto sam obecavao ali nista od AMS :redface:
Videcemo dalje,skupljacu malo pomalo pa ako ne pre kupicu sledece godine,mislim da je najbolje polako i bez zurbe ali sigurno

a koliko ti sad nedostaje?

Van mreže jocozr

• Starost: 31
« Odgovor #142 poslato: 13. Jul 2008. u 19:40 »
Citat
Baš ću pogledati. Možda uzmem neku u narednom periodu... videćemo. Neophodan je alat za laboratoriju.

Kontaktiraću firme koje ih proizvode i videti šta se može uraditi.
Da li bi to dobro doslo i meni?Mislim mozda bi hteli da donatiraju AMS :)
Citat
a koliko ti sad nedostaje?
trenutno imam 145 eura(za TE831X 70eur,za WS2307 125 eur)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #143 poslato: 13. Jul 2008. u 19:46 »
Ne mogu da tvrdim, ali je moguće. Obično nabavljam opremu tako. Put je malo duži, ali može se izvesti.

Van mreže jocozr

« Odgovor #144 poslato: 13. Jul 2008. u 19:51 »
Citat
Ne mogu da tvrdim, ali je moguće. Obično nabavljam opremu tako. Put je malo duži, ali može se izvesti.
Neznam da li moze nesto preko projekta informisacu se ovih dana :) ali neverujem da cu doci do nekih informacija gospoda iz skupstine opstine verovatno su na godisnjim odmorima  :lmao:
Ako neko nesto nadje na netu neka slobodno kaze ili da link,da znam kako da krenem sa projektom
sta ti mislis Nele?
« Poslednja izmena: 13. Jul 2008. u 20:41 jocozr »

Van mreže beket

• **
« Odgovor #145 poslato: 13. Jul 2008. u 20:02 »
uopste ti ne fali puno, probaj da nadjes neki drugi posao, ima jos puno do kraja leta...
btw, mozda bolje ovakva caskanja da se prebace u tzv. chat...

Van mreže jocozr

« Odgovor #146 poslato: 13. Jul 2008. u 20:11 »
pa bolje :)
da ali ja od 25 jula do 15 avgusta nisam kuci nego na zlatiboru,trebinju,i crnoj gori :)  a psole priprema za srednju skolu mislim...dosta je rada a nazalost posla do 25 jula rekoh nema nista :(

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #147 poslato: 14. Jul 2008. u 00:08 »
samo naravno nemoj da uradis nesto zbog cega ti savest ne bi bila cista da bi se "dokopao" tih nekoliko desetina eura... ako treba sacekaj jos malo...

Van mreže jocozr

« Odgovor #148 poslato: 15. Jul 2008. u 18:03 »
Bez dileme,odlucio sam pisati projekat! :twisted:
Pocecu vec ovih dana,sa pripremama vec sutra(nazvati opstinu,organizacije i slicno) i pocecu pisati projekat mozda vec krajem ove sedmice  :D
Rec je o AMS naravno,prvo cu videti koliko ja mogu para tu dobiti,pa bih mozda u projektu napisao i padavinski radar koji sam video da kosta oko 2.000$.Bio bih to vredan,i odlican projekat za razvoj meteorologije na Banatskom podrucju.Zasto se zurim?Mislim da je bolje da sto pre zavrsim,i predam projekat ili kako to vec ide dok ima vremena i sanse.Inace veliki problem mi predstavlja i AMS Zrenjanin u sastavu RHMZ-A.Prvo i prvo bilo bi odlicno da me podrzi RHMZ,i neke organizacije zato trljam sake i sutra-prekosutra zovem Gdin-a Milana Dacica direktora rhmz-a koji me je zavoleo  :D\
Ako ovo ne uspe pa onda....ali nema veze imam ja strpljenja!Uspecu!

Van mreže jocozr

« Odgovor #149 poslato: 21. Jul 2008. u 17:37 »
Poslao sam pre neki dan e-mail rhmz-u ne bih da otkrrivam odmah kome itd.
U vezi podrske za projekat koji cu pisati za AMS,pa cak i neke dodatke naravno vezane za meteorologiju.Odgovor je bio pozitivan,sto me je oraspolozilo i dalo mi jos vise nade,i sigurnosti da ja mogu da radim projekat!  :D
Takodje jos se nezna,na koji nacin ali bicu podrzan od strane rhmz-a mozda bude novcano,a mozda pomoc oko nabavke itd.
Pohvalili su i moj rad i trud kao najmladjeg meteorologa u Srbiji u sta nisam poverovao  :o
Tako da im puno hvala,i ovim putem se zahvaljujem Milanu Dacicu(direktor rhmz),Dijani Mijuskovic(za odnose sa javnoscu) i Nikoli Adamov(dipl. meteorolog)
Nadam se da cu uz vas najbolje prijatelje iz oblasti ove nauke,rhmz i licni doprinos doprineti i razvoju meteorologije.
Detalji se ocekuju,za nekoliko dana ili sredinom avgusta(zbog odmora)  :)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 43
« Odgovor #150 poslato: 21. Jul 2008. u 17:56 »
Svaka čast Joco!!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #151 poslato: 21. Jul 2008. u 18:16 »
E super Joco
ETo nama lepih vesti :)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #152 poslato: 21. Jul 2008. u 19:40 »
Samo napred Joco!! :) Jako ohrabrujuće! :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #153 poslato: 21. Jul 2008. u 20:15 »
Jeste :)
Hvala svima na podrsci!Sto veca podrska,meni ce biti lakse i sigurnije ;)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #154 poslato: 22. Jul 2008. u 10:01 »
Samo da oni ne zaborave na obećanja. Idu odmori...
Dobro, Botoš neće zaboraviti, jer ga znaš duže vreme. A i zemljak ti je.
Koliko tata može da učini na ovom mestu, osim podrške?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže stivan

« Odgovor #155 poslato: 01. Avgust 2008. u 22:20 »
Ovo je moji prvi post na forumu i hteo bih, pre svega sve da pozdravim, kao i ideju da se ovako nesto pokrene... ;D

Vec par dana trazim ams na netu, ali moram da priznam da se u meteorologiju kao i meteorolske stanice jako malo razumem.
Potrebna mi je jedna ams koju bih postavio na Babinom Zubu, Staroj Planini, i preko sms servisa bi te informacije uploadovao na jedan od sajtova babin zub. Pitanje je koji model koristiti i da li u Srbiji postoji mogucnost nabavke takve opreme, sredstva su kao i kod vecine volonterskih projekata ogranicena! Temperatura, vreme, oblacnost, padavine, pritisak, vlaznost to su otprilike parametri koji su mi znacajni.

Unapred hvala na odgovorima!

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #156 poslato: 01. Avgust 2008. u 23:17 »
Mislim da smo na većinu tih pitanja već dali odgovor, pogledaj malo istu temu unazad. Ako ne uspeš, javi, pa ću ti reći šta ima i kako nabaviti. Što se cene tiče, to moraš odabrati (kvalitet/performanse).

Van mreže sky

• *
« Odgovor #157 poslato: 22. Avgust 2008. u 09:31 »
AMS nam je uvedena pre 5 godina i to je the best stvar koja se dogodila (pre sam mislila da je vrh sto vise ne crtamo emagram i synop).
Dva puta dnevno (0600 utc i 1800utc) uporedjujemo podatke i razlike su zanemarljive.
Vise nije "majke mi" sad je "amsa mi".
Uzmi veliki ekser i oblak sto nebom hita,zakucaj cvrsto nad gradom da nikud ne odskita!

Van mreže kamenko katic

« Odgovor #158 poslato: 07. Decembar 2008. u 23:09 »
Imam na prodaju AMS ako nekoga interesuje. Conrad funkwetterstation WS 1600. karakteristike mogu da se vide na http://www.thermometershop.co.uk/ws-1600.htm       Stanica je nova i nekoriscena a cena je 150 evra

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #159 poslato: 08. Decembar 2008. u 19:38 »
Vredi li nesto ova stanica? Mislim za te pare ?