Pozdrav Rade. Ja imam dve stanice iz conrad radinosti Conrad WH1080 klasično povezivanje preko usb-a i Eurochorn EFWS2900 bezičnu integrisanu, koja podatke šalje na server. Naravno pošto se nalazi na udaljenoj lokacije podatke u wd prikupljam preko weatherundergraunda. Imam i dve Davis Vontage Vue koje su povezane na wifi ruter preko weather link uređaja. Ovo su malo skuplje stanice. Cena same stanice je oko 42.000 dinara kod nas, ali se dodatno placa weather link ruter koji je skuplji od stanice i košta nešto preko 43.000 dinara. Ono što je interesantno kod ove stanice je da i kada nema interneta ili struje podaci se skupljaju na weather link uređaju. Naravno povezao sam to i na wd-u i računar je non stop uključen. Još jedna bitna stvar, na weather link serveru (sajtu) ne možeš da skidaš podatke ako nisi pretplaćen na neki od pro paketa. Ovo je najslabija verzija Davis stanice. Ako hoćeš sa razdvojenim senzorima uz dodati uv i senzor za merenje solarne radijacije izlazi preko 250.000 dinara. Postoji i opcija sa senzorom za merenje pm2.5 i pm10 to je još dodatnih 30.000 dinara, tako da sa dodatnim senzorima može da se nakalemi i preko 300.000 dinara što je svakako bolesno skupo. Šteta što ove Netamo nema kod nas, činimi se kao odlična opcija.