Zna. Nova stranica je u pripremi, a link je 'iscureo' prošlog vikenda iz 'pripreme', pa smo ga uhvatili (Dejo je dao link).
AMS Košutnjak uspešno radi.
AMS Pančevo uspešno ne radi još od 27. maja u 18:07, kada je (vrlo verovatno) grom presudio instalaciji ili stanici. Zašto još nije saniran kvar, ne znam. Razlozi mogu da budu mnogi, a sasvim je dovoljan samo jedan.
AMS Kolubara A i B su počele da trokiraju pre mesec dana, odnosno dva meseca, jer su počele da pokazuju gluposti. AMS Kolubara B ne radi od tada, dok AMS Kolubara A se drži još samo za vetar, pa nema svrhe stavljati išta od toga na uvid javnosti. RHMZ nije vlasnik tih stanica, pa njihovu sudbinu i ne mogu da znam.
Što se tiče nove stranice za AMS u okviru sinoptičkih stanica RHMZ, to je lepa ideja, ali ništa više od toga. Pratite pažljivo podatke i videćete zašto. Iako su sve stanice identične, razlike u pokazivanju variraju od stanice do stanice. Pretpostavljam da je problem u postavljanju stanica. Na primer, Palić nema pravac vetra. On je za sajt isključen, jer pokazuje tragično različit smer vetra (ali tipski, što neki setting ili pravilna orijentacija instrumenta može da popravi). Razlike u temperaturi na AMS i klasičnoj stanici su ponegde zanemarljive (npr. Beograd), ali negde su daleko od zanemarljivih (npr. Loznica).
Da se ja pitam, ne bih pustim nijednu AMS u zvaničan rad, jer nije sve lepo podešeno i postavljeno, a nije prošlo ni verifikaciju prema realnim podacima. Štaviše, na nekim stanicama (nebitno kojim) su se 'zloupotrebljavali' podaci sa AMS, pa su nastale silne nebuloze u zvaničnim podacima. To danas, koliko znam, više nije slučaj, ali posle toga, čovek više ne može da bude siguran ni u šta.