Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Automatske meteorološke stanice  (Pročitano 347941 puta)

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
Odg: Automatske meteorološke stanice
« Odgovor #420 poslato: 26. Jul 2011. u 17:34 »
Veliko hvala za odgovore :)
Znaci kao sto sam pretpostavio, stanice su ipak postavljene odavno, razumem da je potrebno uraditi uskladjivanje, ali do danasnjeg dana moglo je ipak nekoliko AMS biti pripremljeno. Definitivno u nasoj zemlji to su sporedne stvari (AMS, radari, rakete)... A kad udari grad, onda su meteorolozi krivi jer nisu dobro gledali u pasulj...

"Webadzija" :) Nije los, ali mislim da je odavno potreban redizajn RHMZ sajta (trenutni izgled, kao i funkcionalnost kao iz 2000-2001), kad moze da se izdvoji 300k e za ovako nesto:  http://gusp.nsinfo.co.rs/

Mogao bi neko iz Vlade, da izdvoji 100k za dobar dizajn RHMZ sajta, da se urade upozorenja koja ce biti lepo vidljiva odmah na naslovnoj stranici (cak i ona mapa sa meteoalarma je odlicna, i to je 5min. posla da se ubaci na pocetnu stranicu) kao i upozorenja putem SMSa, da se uradi widget za OS, da se radari postave na Google maps.

Evo jedan (a imam ih mnogo) primer dobrog hidrometeoroloskog sajta http://www.metservice.com/
Upozorenja: http://www.metservice.com/national/warnings/index
A cak imaju i svoju FB stranicu, kao i Twitter profil, i jedno i drugo update-uju vrlo cesto

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #421 poslato: 26. Jul 2011. u 21:52 »
Hvala na brizi, Vožde. Međutim, sve što se tiče daljeg razvoja spada pod politiku Zavoda, na šta nemam uticaj.

Uvođenje AMS u upotrebu mora da bude odjednom za sve. Služba mora da unificira merenja istog tipa, pa se sve čeka da i poslednja AMS bude verifikovana. Dakle, spor i trom postupak, jer je tako definisan.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Vozd

• *
  • Geek
« Odgovor #422 poslato: 31. Jul 2011. u 16:41 »
Pa pretpostavljao sam da nemas, verovatno niko zaposlen u Zavodu nema velikog uticaja... Da neko ima uticaja mislim da bi Vlada prvo nabavila rakete.
Necu da idem dalje u off i da zalazim u politiku ove drzave...

Hvala jos jednom na odgovorima, a i Dejo na linku!

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #423 poslato: 04. Avgust 2011. u 18:35 »
Po uzoru na Radetovu modifikaciju kisomera isto sam uradio i ja. Sada mogu da merim padavine vec od 0.23mm. Iskoristio sam levak precnika 16.5cm, tako da je sad prihvatna povrsina 213.7cm2, sto je uvecanje od 2.3 puta od predhodne povrsine (98cm2). Sad se jos ceka kisa da vidimo kako radi.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #424 poslato: 06. Avgust 2011. u 19:21 »
Cestitke Dikile, bices sigurno zadovoljan poboljsanom rezolucijom u merenju padavina.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #425 poslato: 07. Avgust 2011. u 17:57 »
Cestitke Dikile, bices sigurno zadovoljan poboljsanom rezolucijom u merenju padavina.

Hvala Rade, prvi rezultati su dobri.

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #426 poslato: 10. Avgust 2011. u 07:18 »
Jel zna neko cija je ovo stanica???
http://weather.gladstonefamily.net/site/D5972
storm spotter/chaser

Van mreže Zelimir a

• **
  • Starost: 60
  • Najteže je naučiti nenaučenog učitelja
« Odgovor #427 poslato: 10. Avgust 2011. u 09:19 »
Koliko vidim po lokaciji to je jedna od one dve AMS Kolubara 1 ili 2 ili neka zamena za njih posto neko vreme nisu radile ali naci ce se vec neko bolje informisan da objasni

Van mreže tamnavac

• *
« Odgovor #428 poslato: 10. Avgust 2011. u 10:11 »
Ovo je Kolubara A, Kolubara B je blize meni, Ubu, a A Lazarevcu, mada podatke sa nje koriste samo R.B.Kolubara, posto zbog ugljenokopa u mnogome je promenjeno okruzenje pa su temperature mnogo vise , uticaj brzeg zagrevanja povrsina zbog golog zemljista crne boje, ugljene prasine.

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #429 poslato: 10. Avgust 2011. u 20:25 »
Ok,zbunila me ona donja mapa (APRS lokacija) koju su stavili kod BG hipodroma.
storm spotter/chaser

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #430 poslato: 12. Avgust 2011. u 17:33 »
E narode slucajno sam naletela na Limundu na neku stanicu, pa mozda bi nekom od vas znacilo, tako da evo linka:

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Merno-regulacioni-instrumenti/Merno-regulacioni-instrumenti/METEOROLOSKA-STANICA-NEMACKA-WD-9530/3266412
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #431 poslato: 24. Avgust 2011. u 08:44 »
Pri boravku u Austriji, prošlog meseca nabavio sam meteo stanicu TFA Primus (WS-2800).
Puštena je privremeno u rad umesto moje TFA Nexus od 18. avgusta na našoj AMS mreži.
Prvi utisci su veoma dobri i što se tiče merenja i kvaliteta prenosa koji je potpuno bežični.

« Poslednja izmena: 24. Avgust 2011. u 09:01 rade »

Van mreže nebojsacolic

« Odgovor #432 poslato: 28. Avgust 2011. u 10:42 »
Поштовање свима, ово је веома интересантан форум и надам се да ћу у будућности проводити мало времена на њему, у вашем друштву. Пре него што постујем нешто из домена мерења метеоролошких услова, волео бих нешто да питам што ми није сасвим јасно.
Прегледао сам све постове од почетка и обзиром да је неко споменуо да је аутоматска станица за мерење метео-услова у Зрењанину "Словачка", шта то значи, "Словачка"? Друго, сав сиров материјал који се кад прође, предпостављам, неки php или неки други језик, објављује на порталу http://ams.serbianmeteo.com/, дакле сви фајлови clientraw.txt вероватно завршавају у некој бази података и било би ми интересантно да знам којој. И треће Бабин зуб и Неговановци моментално не раде, а још у вези са порталом један предлог, било би добро да се убаци датум и година негде на видном месту на страници(на страну да је то у реалном времену па је логично да је сад :)). Поздрав свима.

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #433 poslato: 31. Avgust 2011. u 21:15 »
Pri boravku u Austriji, prošlog meseca nabavio sam meteo stanicu TFA Primus (WS-2800).
Puštena je privremeno u rad umesto moje TFA Nexus od 18. avgusta na našoj AMS mreži.
Prvi utisci su veoma dobri i što se tiče merenja i kvaliteta prenosa koji je potpuno bežični.

Super Rade.

Pojavila se u ponudi nekoliko mesece posle kupovine WS 2300 . Nadam se u buducnosti ovakvoj stanici i kod mene bez kablova, a nije ni skupa oko 180E 

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #434 poslato: 24. Septembar 2011. u 16:52 »
Kolege interesujeme vase misljenje o ovoj ponudi, odnos cene i kvaliteta kao i opsti utisak o tom modelu. Vec duze vreme planiram da kupim AMS a sad sam video ovu ponudu.

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Elektronika/Gotovi-uredjaji/PROFI-Meteoroloska-stanica/3434577

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #435 poslato: 24. Septembar 2011. u 20:23 »
Koliko sam ja pogledao, ova stanica je veoma slicna ako ne i ista Dejinoj TFA NEXUS,  samo sa drugacijom bazom. Po meni je ok! Vise iskustva sa takvim tipom stanice imaju Deja i Rade.

Van mreže laky

« Odgovor #436 poslato: 24. Septembar 2011. u 20:44 »
Nadam se da ces kupiti!  ;D ;D
I ja sam razmisljao da kupim AMS ali sam odustao...

Van mreže nebojsacolic

« Odgovor #437 poslato: 05. Oktobar 2011. u 18:41 »
Поштовање свима,
Желим да Вас обавестим да ћу од 12 до 14 октобра учествовати на сајму енергетике и екологије са врло интересантним производом који ће све вас сигуран сам интересовати. Реч је од једном веома добром програму који, између осталог, је од изузетне користи за сваког који прати временске услове и бави се анализом података. То што ће бити приказано је представљено je на веб страници: http://vistadatavision.com

Добродошли! VISTADATAVISION

Van mreže nikt

• *
« Odgovor #438 poslato: 20. Januar 2012. u 00:27 »

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #439 poslato: 20. Januar 2012. u 00:32 »
Lepo to izgleda. Da li si uporedjivao podatke sa Kikindom posto ti je ona bas blizu. Ja bih samo kisomer spustio nize, zna ponekad lisce da napada u njega pa de se zapusi.