Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Automatske meteorološke stanice  (Pročitano 348482 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Automatske meteorološke stanice
« Odgovor #460 poslato: 03. Februar 2012. u 22:50 »
Rusko Selo je doslo na mesto Vrsca pa je sve pomereno za po jedan dole. Ispravice Boda to bez sumnje.

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #461 poslato: 04. Februar 2012. u 01:01 »
Jao Bodo šta si radio:

Kad kliknem na Rusko selo otvara Vrsac.

Kad kliknem na Vrsac otvara Indjiju.

Kad kliknem na Indjiju otvara Beograd.

Kad kliknem na Beograd-Karaburma otvara Paracin.

Kad kliknem na Paracin otvara Knjazevac.

Kad kliknem na Knjazevac otvara Babin zub.

A na Babin zub i Trnovec ne otvara nista!

Bodo sta uradi  :axe:

Al se uplasio covece kao da ce doveka tako ostati  :rofl:

Vidis kako dikile zna  :super:

Rusko Selo je doslo na mesto Vrsca pa je sve pomereno za po jedan dole. Ispravice Boda to bez sumnje.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #462 poslato: 04. Februar 2012. u 07:45 »
Jedan FREE programcic za AMS-e http://sandaysoft.com/products/cumulus
storm spotter/chaser

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #463 poslato: 04. Februar 2012. u 07:53 »
Čestitke Nikt, baš ste bili brzi. :)
Pozdrav i Radmilu za pomoć oko nove stanice!

Van mreže Dejo

• Moderator
  • Starost: 37
    • Sumeteo
« Odgovor #464 poslato: 04. Februar 2012. u 08:08 »
Bravo za Rusko selo :)

I pored izuzetno niske temperature, sneg se u kišomeru topi i moguće je praćenje intenziteta padavina.

Van mreže laky

« Odgovor #465 poslato: 08. Februar 2012. u 17:15 »
Naleteh na jednu odlicnu ponudu na netu. AMS CONRAD za samo 8000 dinara. Ne znam koliko je ova marka kvalitetna, to mogu da komentarisu iskusniji ali eto ako neko planira da kupi AMS ima lepu ponudu trenutno...

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Elektronika/Gotovi-uredjaji/Profesionalna-meteoroloska-stanica-CONRAD-/4450537

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #466 poslato: 08. Februar 2012. u 17:32 »
Navedena stanica je WS 1600 i ima jednu veliku manu, a to je da nema mogucnost povezivanja i prenosenja podataka na racunar, a samim tim i slanja podataka na internet.
Tako da bar za mene, ona  se moze  koristiti samo u licne svrhe i za pracenje trenutnih vremenskih podataka. :kick:

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #467 poslato: 13. Februar 2012. u 22:05 »
Kolege sa crometea ubacili u kartu i AMS sa HMZS-a, sad to bas dobro izgleda. Odlicna karta za pracenje.

http://pljusak.com/

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #468 poslato: 14. Februar 2012. u 18:18 »
Podatak sa Dejove AMS verovatno nije dobar .Sigurno ima problema sa vezom između baze i senzora tako da se na server šalju stalno isti podaci,pošto se na bazi ne osvežavaju.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #469 poslato: 14. Februar 2012. u 19:01 »
Reci nešto novo :(

Sada je sve u redu, a dokle, videćemo...

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #470 poslato: 14. Februar 2012. u 19:14 »
Reci nešto novo :(

Sada je sve u redu, a dokle, videćemo...

Da znam nešto korisno da ti kažem,rešio bih prvo svoj problem,na sreću sada je sve u redu.
Meni se u novembru desilo da baza nema vezu sa senzorima (15-20 dana) iako je povezana direktno sa kablom.Zaključio sam da kada otkačim bazu od računara počne da prima redovno signale od senzora.Čim priključim računar primi jedan signal i sledeći blokira i stoje isti podaci satima.Onda primi jedan signal pa satima isto.
Problem kako je nastao tako je i nestao i dan danas ne znam šta je razlog.To mi se dosad dva puta desilo.

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #471 poslato: 14. Februar 2012. u 19:20 »
Kod mene je bežično i problem je samo na negativnim temperaturama, ali na -15 ili -20 radi, nego puca tu na -5 do -10 ponekad... Glupo je što nisu ugradili automatsku rekonekciju kad nestane signal na svakih 10-15 minuta.

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #472 poslato: 14. Februar 2012. u 20:25 »
Ja sam sa prethodnom stanicom imao takođe tih problema, pa sam čak i beležio vremena kada se gubitak signala dešavao nebi li utvrdio neku zavisnost. Ono što je sigurno je da se komunikacija između senzora i baze značajno slabi kod povezivanja USB kabla na računar.
Kako bih poboljšao komunikaciju eksperimentisao sam različitim parametrima: napajanje baze preko baterija ili mrežnog napajanja, uzemljivao sam kućište računara, postavljao feritna jezgra na USB kablu, modifikovao prijemnu antenu na bazi i termo-hidro senzoru, menjao položaj baze, nagib antene baze itd.
Od svih nabrojanih metoda, najbolje se pokazala modifikacija predajne antene termo-hidro senzora, čime sam dobio veću predajnu snagu senzora, a određeno poboljšanje je došlo i od promene nagiba antene na bazi (naginjanje ka napred). Nakon ovoga prekidi u komunikaciji su se značajno proredili (2 do 3 puta manje).
Da napomenem da sam paralelno sa jednim termo-hidro senzorom imao u funkciji i drugi (baza podržava do 5 senzora istovremeno), koji je bio na bližem rastojanju do baze i njegov signal je dolazio sa "leđne" strane baze i komunikacija sa tim drugim se nije nikada prekidala. Da nebi bilo nesporazuma, rotiranjem senzora isto se dešavalo.
Moja nova AMS ima bežični prenos kako između senzora i baze, tako između baze i računara (bez USB kabla), tako da do sada sa njom nisam imao ovakvih problema.

Van mreže Raja

• **
  • Starost: 30
    • Pancevo
« Odgovor #473 poslato: 01. Maj 2012. u 23:57 »
Sta mi mozete reci o ovoj meteoroloskoj stanici?
http://www.conrad.com/Wireless-weather-station---TE831X.htm?websale7=conrad-int&pi=646329
Da li vredi nesto,kako se svi podaci salju u glavnu bazu..?
Da li bi taj signal mogao normalno da salje podatke iz udaljenja od 30m koliko oni kazu da je max domen,ili bi moglo biti problema sa signalom?,posto tu gde bi mogao da stavim stanicu je udaljeno oko 25-30 metara od moje kuce..

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #474 poslato: 02. Maj 2012. u 00:18 »
Stanica je ok. Nesto vise o ovoj stanici bi mogli da ti kazu rade i Dejo jer su imali i imaju slicnu stanicu.

Van mreže Tihomir

• **
  • Starost: 61
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #475 poslato: 03. Maj 2012. u 10:39 »
Ja sam svoju stanicu Davis kupio preko Conrada Hrvatska, sve što ima Conrad Njemačka u ponudi , to se može naručiti preko njih. Imaju jako puno stanica u ponudi. Evo linka.
http://www.conrad.hr/index.php
http://www.conrad.hr/Ku%C4%87a%20i%20vrt/Vrijeme/
Ja prodajem svoju meteo stanicu WS3600 tfa, ispravnu sa dodatnim novim senzorima, što sa njima  stanica može  dugo godina raditi, mene je služila 5 godina. Sve u kompletu prodajem za 200€, samo su me ti novi senzori koštali 120€+ carinski pregled 270kn, imam sve papire. Ako ima tko zaintersiran, neka se javi na moj e-mail. [email protected]
Poklanjam i zaklon za th senzor, nove baterije, i već složen nosač za kišomjer, sve sam to spakirao 2 kutije.
Nekoliko slika.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Dejo

• Moderator
    • Sumeteo
« Odgovor #477 poslato: 12. Maj 2012. u 07:12 »
Ja sam gledao i sve je lepo šareno, ali ne vidim mogućnost komunikacije sa računarom.  A na sebi ima samo ulaz za kartice i USB, ali to je samo za slike koje možeš da puštaš na ekranu.

http://files.voelkner.de/650000-674999/672317-an-01-de-FUNK_WETTERSTATION_DIGI_BILDERRAHMEN.pdf

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #478 poslato: 14. Maj 2012. u 22:35 »
Imaš li ti Dejo neku da mi preporučiš ? :)

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #479 poslato: 24. Maj 2012. u 19:16 »
Ja sam uzeo ovu,stiže za 10-ak dana. :)