Ja sam sa prethodnom stanicom imao takođe tih problema, pa sam čak i beležio vremena kada se gubitak signala dešavao nebi li utvrdio neku zavisnost. Ono što je sigurno je da se komunikacija između senzora i baze značajno slabi kod povezivanja USB kabla na računar.
Kako bih poboljšao komunikaciju eksperimentisao sam različitim parametrima: napajanje baze preko baterija ili mrežnog napajanja, uzemljivao sam kućište računara, postavljao feritna jezgra na USB kablu, modifikovao prijemnu antenu na bazi i termo-hidro senzoru, menjao položaj baze, nagib antene baze itd.
Od svih nabrojanih metoda, najbolje se pokazala modifikacija predajne antene termo-hidro senzora, čime sam dobio veću predajnu snagu senzora, a određeno poboljšanje je došlo i od promene nagiba antene na bazi (naginjanje ka napred). Nakon ovoga prekidi u komunikaciji su se značajno proredili (2 do 3 puta manje).
Da napomenem da sam paralelno sa jednim termo-hidro senzorom imao u funkciji i drugi (baza podržava do 5 senzora istovremeno), koji je bio na bližem rastojanju do baze i njegov signal je dolazio sa "leđne" strane baze i komunikacija sa tim drugim se nije nikada prekidala. Da nebi bilo nesporazuma, rotiranjem senzora isto se dešavalo.
Moja nova AMS ima bežični prenos kako između senzora i baze, tako između baze i računara (bez USB kabla), tako da do sada sa njom nisam imao ovakvih problema.