Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2023.-I dekada  (Pročitano 30511 puta)

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
Odg: Avgust 2023.-I dekada
« Odgovor #100 poslato: 05. Avgust 2023. u 15:32 »
Daj bre kakva je ovo za#ebancija. Napisah da sve ide po redu, ali ova oblačnost ovde veze sa životom nema. Kao najobičnija kaša ili splačine. Niti jedne jedine grmljavine ispod onog sistema nema.

Sunce uredno sija, vetar se ponovo pojačao.

EDIT: Jaki udari južnog vetra, oblačnost sve gora i gora. :confused:
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #101 poslato: 05. Avgust 2023. u 15:34 »
Jak pljusak uz jaku grmljavinu trenutno u Melencima. Promašila nas je superćelija za par km... Rotacije su bile neverovatne! Ipak, funnel cloud nisam uočio

Послато са M2101K7BNY помоћу Тапатока

ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #102 poslato: 05. Avgust 2023. u 15:50 »
I kod mene kući jaki udari vetra, nisam ispratio od kuće, kažu da ima slomljenog drveća, i u Kovačici isto.Kiša nastavlja da pada i uspostavlja se pruga koja se dopunjava, biće obilnih padavina

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #103 poslato: 05. Avgust 2023. u 15:54 »
Неки чудни облаци из којих повремено налете огромне и ретке капи кише и стиног леда, као на прекидач.

Едит: Креће да грми са југа, поново тамне базе са те стране
« Poslednja izmena: 05. Avgust 2023. u 16:07 risbo gr »

Van mreže David01

• *
  • Starost: 23
« Odgovor #104 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:04 »
NS srećom bez nevremena u ovog puta. Nešto vetra, grmljavine i to je to. Čak ni kiše nije skoro uopšte bilo, a vidi se po radarskom snimku da su najslabiji odrazi bili upravo iznad grada. Temperatura je išla do oko 30°C a sada je 20,7°C.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #105 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:24 »
22mm kiše do sada u Melencima. Trenutno slaba kiša uz grmljavinu severnije. 20°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #106 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:26 »
Nakon pauze od sat i po vremena, ponovo počinje kiša kod mene. Za sada je to neki slab pljusak bez grmljavine, vetra i drugih propratnih efekata.
Vidi se sad i na radaru ceo vozić koji se formirao južnije. Ići će to sad kao na traci mirni pljuskovi sa retkom grmljavinom sve do kraja dana. Sa nevremenom smo završili, ali mogla bi se skupiti ozbiljna količina kiše.
Temperatura je ostala na 20°C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #107 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:30 »
Неких петнаестак минута умереног до јаког мирног летњег пљуска. Биће ту још неколико тура сигурно али изгледа овај пут без олује у мом крају.

Van mreže Kisni oblak

• **
  • Starost: 40
  • Vooolim kisu
« Odgovor #108 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:40 »
Kod mene konstantno pada od 14h, stane na pet minuta i opet pojača. Sad je totalni mrak napolju...nema vetra više hvala Bogu...

Van mreže Naum

• **
  • Starost: 48
« Odgovor #109 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:41 »
Počela je kiša i u Pančevu ponovo. Za sada iz prve ture se nakupilo lepih 21.6 mm. Vetar je dostizao udare od 15 m/s

Van mreže Dakula25

• **
  • Starost: 26
  • Lokacija: Beograd - Beogradska 56, preko puta Pravnog Fakulteta(za vreme studiranja)/Kraljevo
« Odgovor #110 poslato: 05. Avgust 2023. u 16:45 »
Solidan gust pljusak bez grmljavine uz povremen pojačan vetar.

Temperatura u blagom padu, takt. 24.9°C uz vetar od 5.9 m/s SSW pravca.

EDIT: Dok pišem ovo začula se udaljena potmula grmljavina.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #111 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:02 »
Као да је пао мрак, грми константно иако муњоловац не детектује. Нови јак пљусак, уз праве детонације 😬

Van mreže subaja

• **
« Odgovor #112 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:04 »
7mm za sada, ako se nakupi 10mm biću zadovoljan.
Lepo je osvežilo T 22.4C.

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #113 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:15 »
Zaječar je još uvek u vreloj zoni, pretežno sunčano ceo dan uz 34°C

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #114 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:20 »
U Crepaji, zapadnom delu sela, deluje gore nego one srede, puno grana i nekoliko stabala oboreno ili nagnuto iz korena

Van mreže Jovan99

• *
  • Starost: 25
« Odgovor #115 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:25 »
Ponovo pljusak u Beogradu. Znatno je slabiji i bez vetra. Nažalost, Beograd je ponovo pretrpeo štete od oluje, što od grada, što od vetra. Najgore je bilo u Zemunu i na Novom Beogradu. Veliki grad je lomio fasade, roletne i stakla na prozoru. Takođe u velikom delu grada ima štete od vetra (Počupana drveća, bandere, odnešeni krovovi...) AMS "Trošarina" je zabeležila udar vetra od preko 31 m/s. To mu doće nešto preko 110 km/h... Ova godina pomalo podseća na 2014-tu po jačinama oluja, koje su tada ipak bile još češće neko ove godine.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk

Van mreže Đorđe

• *
« Odgovor #116 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:26 »
Živim u bloku 64. Nisam siguran da li sam ikada doživeo ovakav intezitet kiše, mislim da nisam. Vodopadi su se slivali niz solitere i zgrade. Za samo desetak-petnaest minuta napadalo najmanje 30ak mm kiše. Da je padala takvim intezitetom sat vremena, u garažama bi voda bila sigurno skoro metar visoka, a ovako je bila oko 15 do 20 centimetara. Sreća pa je padala sve ukupno samo pola sata, sreća velika. Nisam mogao da vidim zgradu koja se nalazi 50ak metara pored moje. Komšiji sa visokog prizemlja je nadograđena fasada sa zapadne strane izbušena kao švajcarski sir, sa ostalih strana manje. Nekoliko minuta je padao grad veličine od oraha pa do golf loptice, zvuk je bio jeziv kao da padaju cigle. Na samom početku je nalet vetra oborio nešto manje grana nego ono nevreme od pre 2 nedelje, verovatno zato što je drveće već desetkovano ali jačina vetra i huk kako ide preko zgrada je bio jeziv. Prosto sam se osetio bespomoćno, priroda je zaista moćna, daje i uzima. Sada opet grmi i mršti se ali se nadam da će nas zaobići. Inače, baš preko ovog dela Novog Beograda je prošao maksimalan odraz, u nekoj aplikaciji ga obeležavaju crnom bojom, u nekima ljubičastom.
Evo, opet poče pljusak ali bez olujnog vetra, jakog i promenljivog inteziteta ali neuporedivo sa prethodnim.
« Poslednja izmena: 05. Avgust 2023. u 17:36 Đorđe »

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #117 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:34 »
Konačno nešto, 10-minutni jak pljusak sa grmljavinom i jakim vetrom. Glavnina je bila nešto zapadnije između mene i Kraljeva. Prethodila su mu dva talasa kratke kiše.

Sada opet grmi sa juga, mada je ovo došlo sa čistog jugoistoka.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Dakula25

• **
  • Starost: 26
  • Lokacija: Beograd - Beogradska 56, preko puta Pravnog Fakulteta(za vreme studiranja)/Kraljevo
« Odgovor #118 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:38 »
Jak gust pljusak uz baš jake detonacije, ali kao I skoro svaki put najjači deo mimoišao centar Kraljeva, prošao jugoistočnije/istočnije.

Temperatura u padu, takt. 22.4°C.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Van mreže Đorđe

• *
« Odgovor #119 poslato: 05. Avgust 2023. u 17:38 »
Živim u bloku 64. Nisam siguran da li sam ikada doživeo ovakav intezitet kiše, mislim da nisam. Vodopadi su se slivali niz solitere i zgrade. Za samo desetak-petnaest minuta napadalo najmanje 30ak mm kiše. Da je padala takvim intezitetom sat vremena, u garažama bi voda bila sigurno skoro metar visoka, a ovako je bila oko 15 do 20 centimetara. Sreća pa je padala sve ukupno samo pola sata, sreća velika. Nisam mogao da vidim zgradu koja se nalazi 50ak metara pored moje. Komšiji sa visokog prizemlja je nadograđena fasada sa zapadne strane izbušena kao švajcarski sir, sa ostalih strana manje. Nekoliko minuta je padao grad veličine od oraha pa do golf loptice, zvuk je bio jeziv kao da padaju cigle. Na samom početku je nalet vetra oborio nešto manje grana nego ono nevreme od pre 2 nedelje, verovatno zato što je drveće već desetkovano ali jačina vetra i huk kako ide preko zgrada je bio jeziv. Prosto sam se osetio bespomoćno, priroda je zaista moćna, daje i uzima. Sada opet grmi i mršti se ali se nadam da će nas zaobići. Inače, baš preko ovog dela Novog Beograda je prošao maksimalan odraz, u nekoj aplikaciji ga obeležavaju crnom bojom, u nekima ljubičastom.
Evo, opet poče pljusak ali bez olujnog vetra, jakog i promenljivog inteziteta ali neuporedivo sa prethodnim.
Poplavljen i podrum zgrade, ne radi teretni lift.