U Beogradu danas tek po drugi put ovog avgusta temperatura prešla 35°C (Tmax na Vračaru 35.1°C).
To je obično ta neka cifra koju smo ovde na forumu uzimali kao neformalnu granicu podnošljivosti, barem mi što nismo ljubitelji ekstremne vrućine.
I pored toga što je u prethodnom periodu bilo lokalnih nestabilnosti, ovde u Beogradu sa okolinom je vezalo već nedelju dana bez ikakvih dešavanja u blizini, a sudeći po poslednjim run-ovima modela, taj niz bi mogao još prilično da potraje. Sutrašnji dan je delovao kao neka šansa, ali gledajući aktuelni materijal, te šanse su svedene na minimum. Barem će biti koji stepen svežije nego danas.
35-36-37... do 38 recimo, ali sve zavisi od utreniranosti, hidratacije, i naravno inenziteta posla... nekad je njteza bila zetva zbog prasine i dzakova... i slama koja se skupljala i prevozila u najtoplijem delu dana (pricam oosamdesetim...) pivo je teklo u potocima... radili smo i 40 bez problema... deda je svojih 70 samo perjao...
Meni licno ne smeta, volim bas toplo leto, narocito avgustovske noci da se izvrnem na neku livadu i gledam Perseide...Klima i klimatizovane prostorije brzo naviknu na nize temperature pa bude posle sve pretoplo...meni je veliko drvece, sa juzne strane je ogromna breza koja zasenci kucu ii bude sasvim prijatno..
1987 sam preko omladinske radio u palanackoj hladnjaci da zaradim za more i mogu vam reci da mi utisak da je to leto bilo najtoplije od svih... toplije od 44.9 2007...kad iz nocne izadjes ujutro iz onog hladnog, znoj samo lije... kao daje vec u 7 30C...
No to je moj utisak... nadah se tropskoj nocas ali opet mrka kapa... inace juce je ams rhmz pokazala rosiste na -27C a danas je uhvatih sa +24 u par navrata...
Takt je 21.9 po rhmz, moj termometar kaze 24C... videcemo do jutra.