Sve je prišlo zapadno i severno se napravila padavinska masa koja će da podari lepu kišu južno od Beograda i samom Beogradu, ovde za sat vremena 0.3mm, upis za maj , počinje traljavo kao i svaki mesec, a tako će i da nastavi verovatno..., da bar nastavimo niz sa 5 uzastopnih meseca ispod prosečnih padavina
* Падавине укупне у претходних 60 мин. 0.0 l/m2
* Падавине максималне 10 минутне у последњих 60 мин. //// l/m2
* Интензитет падавина (1 минутни) у последњих 60 мин. 0.0 (l/m2)/h
* Падавине, трајање у последњих 60 мин. 0 мин.
od 18 do 19h prema rhmz mada neke rosulje ima sve vreme... sve skupa do 0.5mm najvise (procena)...
Od gomile mm prema ec nije bilo nista, mada je ka Mladenovcu delovalo ozbiljno... malo grmuckanja, malo rosulje i to je to...
A taman krenula loznja svom snagom (kako mi skacu po mozgu ovi medijiski salabajzeri koji dizu paniku bzvz)
Невреме туче и лије као из кабла
Опасан пљусак и град погодили су Лазаревац, што можемо видети на снимку који кружи друштвеним мрежама. На друштвеној мрежи Инстаграм кружи снимак на коме се види невреме које је већ стигло у Лазаревац, јаки пљускови праћени градом потопили су све пред собом.
Уколико није неопходно најбоље је остати код куће или сачекати да киша смањи интензитет.
Возачи треба да обрате посебну пажњу, с обзиром да се по оваквом времену тешко може возити.
Киша лије што би се народским речником рекло „као из кабла“, а ни град се не шали, с обзиром да се на снимку може видети да је величине кликера.
Подсетимо, пљускови са грмљавином очекују се најпре у западним и централним пределима Србије.
https://palankadanas.com/video-grad-velicine-klikera-pada-u-ovom-delu-srbije-nevreme-tuce-i-lije-kao-iz-kabla/Pored recenice o cuvanju zivota i imovine kad dune vetar i zagrmi, druga omiljena mi je:
Уколико није неопходно најбоље је остати код куће или сачекати да киша смањи интензитет. To je to za danas
edit:
evo ispravke:
* Падавине укупне у претходних 60 мин. 2.6 l/m2
* Падавине максималне 10 минутне у последњих 60 мин. //// l/m2
* Интензитет падавина (1 минутни) у последњих 60 мин. 12.0 (l/m2)/h
* Падавине, трајање у последњих 60 мин. 24 мин.
Ali sad je RVV 2%
Takt je 14.7 C, vise kise je bilo zapadnije, ka Mladenovcu a na toj strani je i RMZ stanica... kod mene u gradu nesto sto odgovara Krstivojevom javljanju na pocetku... Corak!