Pa ja bih voleo Milane da kod tebe bude kao u Sahari, da pada kiša jednom u 3 godine, pa bih voleo da čujem tvoj komentar onda... Ovde su već vodotoci presušili, posle dugog perioda suše, možda kod tebe nije tako, ali to padavine od 20-ak mm na svakih 20 dana nikako ne mogu popravuti
Komso, bio sam danas u starom "Centru" Bosnjana i jeste suva zemlja, ali nije jos nista ispucalo, ima vlage u dubini... najjaci mi je utisak bagrenjar u jaruzi podno stare mz koji je izmrzao potpuno... sve zeleno i bagrenjar koga je kao neko spalio... tek sad poneki listic izlazi... ali opet, kao da je tu negde i granica padavina dosad bila... rekao bih da je deo Bosnjana od groblja ka Raci vidno suvlji... ili me utisak vara... nisam silazio do Race, ali se dosta ljudi zali, tako da... nije bas veselo, ali kad te par godina ne promasi nijedan oblak onda pomislis "ima li joj kraja"... ja i dalje ne mogu da se nauzivam sunca i lepog vremena...
Elem, suncano i toplo u Bosnjanu danas, ali na momente svez vetar koji je cinio da sedenje na tremu bude cak i malo neprijatno na trenutke... bar moj utisak...
Evo jedne iz epicentra Shumadie
(trava nije suva od suse nego prskali konji jbenim totalom
)
U Palanci trenutno 15.1, Tmax danas 27.1 ... u Bosnjanu je bilo 25 kako su senzori pokazivali... i jeste daleko svezije