Eto nama prve tropske noći i to dobrano tropske. Minimalna temperatura u Beogradu (centar) čak 23.7°C, u Novom Sadu 21.5°C.
Kod mene u zelenilu je samo na kratko uspela da se spusti ispod 20°C, ali svakako je bila teška noć za spavanje.
Sad već 28°C uz tačku rose od 17°C. Danas idemo barem do 34°C.
Nebo je mutno i žućkasto-sepia zbog visoke koncentracije saharske prašine kako to i dolikuje ovim pustinjskim vazdušnim masama.
Ne znam šta da vam kažem. Tek je počelo, a već mi teško pada. Ne tražim da iko mene razume što volim svežije vreme sa povremenom kišom, ali isto ne razumem kako neko voli ovakvo vreme. Ne vidim šta je to lepo u znojenju, dehidriranju i u komarcima. Nekad davno dok sam bio mlađi i živeo i noću a ne samo danju, ovakvo vreme mi je imalo nekih pozitivnih strana, a sad više nikakvih. Volim da šetam, da provodim dosta vremena u prirodi. Ovaj pakao me potpuno onemogućava u tome. Čekaš da zađe sunce da uopšte možeš da izađeš iz stana. Kako li je tek ljudima koji moraju da rade na otvorenom u ovakvim uslovima...
Ali kao što napisah i u prognozama, ova tura će popustiti od utorka. Šta nas čeka u nastavku leta, ne mogu ni da zamislim.