Suncano i zarko, takt 32C okruglo, kod mene stepen manje zasad ali to se stize i prestize posle 15h... interesantno i pomalo neocekivano, ali nebo kristalno plavo... krece neki vetric lagano... meni ovo zaista prija...
Kao neko ko je manje vise stalno napolju i kao neko ko prosto voli leto, prosto moram da ponovim neke zaista bitne oreporuke, narocito za one koji su uglavnom unutra, u stanovima ili klimatizovanim prostorijama...
1. izbegavajte klimatizovan prostor, narocito onaj sa jako niskom temperaturom u odnosu na spoljasnju... ta promena jeste paklena, neki su toliko naviknuti da ne mogu apsolutno napolje... pokusajte da se priviknete i lagano promenite prostor - duze stojanje na ulaznim vratima recimo...
2. uvek pamucno i lagano bez obzira na modu... kad temp predje 37-38 i telo ne moze da se hladi prirodno, onda se obuci u nesto lako - kao arapi one 'aljine...
3.flasica vode uvek - ne samo da se pije nego i okvasi celo i vrat..
4.kapa ili nesto pamucno na glavu - ne boravite predugo na suncu i ako vam je neprijatno onda u najblizu hladovinu...
5.prirodni hlad najbolje, izbegavajte sunce od 11 do 17... prosto pogledajte sta zivotinje rade... ili dole na Siciliji ili Spaniji - od podne do kasno popodne dremka i siesta...
6.laka hrana i to bez tovarenja za rucak... bolje dve lagane vecere...
7.posmatrajte zivotinje i slusajte svoje telo - ne forsirajte i ne radite nesto po svaku cenu... ubacite u prvu i polako...
8.ako ste na asfaltu i betonu i u stanu onda sve ovo mozda i nema smisla - ja grabim uvek ka prvom parku i drvecu...
Mozda nekom u pomogne... kapa na glavu, pamuk na kozu, ubacite u prvu u polako ☀️