Miloše od Subotice nećete manje imati padavina, osim ako se ne desi neko čudo sutra.
Pa i nisam baš siguran. Kad sam napisao da će Beograd biti na dnu liste, mislio sam na podatke sa zvaničnih meteoroloških stanica koji kasnije idu u klimatološke analize. Po tim podacima, zaključno sa današnjim danom, na Vračaru (Karađorđev park) je palo 41mm ovog juna (danas 4mm), dok je na Paliću palo 52mm (danas 5mm). Ipak Beograd nije na samom dnu liste, za to se pobrinuo naš dragi Žika (Zrenjanin 27mm i Kikinda 26mm ako sam dobro sabrao).
Naravno, opet naglašavam da se ovi podaci odnose samo na zvanične sinoptičke meteorološke stanice. Kod mene je daleko bolja situacija nego u centru, sa današnjih 7mm to je već celih 70mm ukupno što je blizu junskog proseka. Nema tu govora u nekoj velikoj suši i pored toga što maši sve već danima.
Inače večeras se razduvala ledena košava, ovako nije duvala još od maja. Na neki način verovatno i stavila konačnu tačku na padavine od ovog ciklona na području Beograda i Melenaca.
Temperatura samo 19°C. Konačno se i prostorije rashladile prirodnim putem.