Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Jul 2024 - II dekada  (Pročitano 30976 puta)

Van mreže David01

• *
  • Starost: 23
Odg: Jul 2024 - II dekada
« Odgovor #260 poslato: 19. Jul 2024. u 07:58 »
Још једна тешка ноћ. Минимална 22,2°C. Кад погледам званичне минималне температуре током овог таласа (21-25°C), могу мислити колике су тек биле у овој бетонској џунгли познатијој као град :ufff:.

Јул је претходне 3 године, а ове поготово оправдао титулу најтоплијег месеца у години. Очекујем да овај према средњој месечној температури буде топлији од августа 1992. који је са 25.9°C најтоплији месец у Новом Саду...

Van mreže dejca

« Odgovor #261 poslato: 19. Jul 2024. u 07:58 »
Mi na jugoistoku za temperature ispod 35 se možemo nadati tek od nedelje ili ponedeljka. Da se barem malo otkačimo od ovog pakla, znoja, i umora od vreline ali komarci će i dalje biti tu (kako li će Sofra preživi)
Jutro ko i svako drugo, moj termometar meri 22c.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #262 poslato: 19. Jul 2024. u 12:25 »
Ovo će biti 11. dan u nizu kako idemo preko 35°C, 13. kako idemo preko 30°C. Sad tek vidim u synop-u da smo u sredu dostigli 39.5°C, tako da eto ipak je i Zrenjanin zakačio formalnih 40°C u ovom talasu.  :thumbup:

Nešto više oblaka na nebu nego inače, takt 34.2°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #263 poslato: 19. Jul 2024. u 12:33 »
Mi na jugoistoku za temperature ispod 35 se možemo nadati tek od nedelje ili ponedeljka. Da se barem malo otkačimo od ovog pakla, znoja, i umora od vreline ali komarci će i dalje biti tu (kako li će Sofra preživi)
Jutro ko i svako drugo, moj termometar meri 22c.

a be dejco... trebalo danas ali sam odlozio more dan dva zbog frtutme u BG... ali vec koliko javljam se iz neke morske ladovine... i tamo grizu komarci kvalitetno, ali brat bratu, ko nije doziveo juris buljarickih hordi krvozednih komancerosa, ili divljih hordi u Salincu, taj i ne zna koliko su ovi nasi gradski mile mace  :D

Izmi neku staru dimilicu, ubaci onu suvu pecurku sto raste iz trulog drveta i pusti polako da dimi... pecarosi se kunu u paljenje onog kartona od pakovanja jaja...

T max juce 36.2  tmin jutros 21.8, u gradu stepen vise...

Trenutno 34.3

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže dejca

« Odgovor #264 poslato: 19. Jul 2024. u 12:47 »
Danas se ponadah da u 12h. nećemo doći do 35 ali ne ova prokletija sa neba zna samo da prži i prži.
Kod nas se temperatura za ispod 35 sad pomera za utorak, imam utisak da ovo neće nikad proći.
Predveče imam osećaj ko da sam u sibiru toliko ima komaraca, sećam se onih ribolovačkih emisija Srdjana Despota Blafa kako su njih napadali tako je sad i ovde.
Sofro ne mo se vrćaš pobrzo da malo danemo dušom od ove vreline. Ega ti se harp-un pokvari.

Van mreže subaja

• **
« Odgovor #265 poslato: 19. Jul 2024. u 12:57 »
Ovde 33.8C, što je za koju decimalu više nego juče, verovatno zbog vetra, nadam se da nećemo doći do 35C.

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #266 poslato: 19. Jul 2024. u 13:42 »
Za prvom juče, evo i druge tropske noći.

Pokrenuo se uveliko razvoj, pravi tornjevi u početku se dižu i onda samo tajac, kao na dugme sve se raspada. Taj problem rešava samo visoka orografija južnije.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #267 poslato: 19. Jul 2024. u 15:10 »
Niz se nastavlja, trenutno 36 stepeni, vise mi se smucila ova vrucina, da su bar noci sveze, nego nema spavanja ni nocu, usevi kukuruza i suncokreta su u ocajnom stanju, ako sutra ne padne kisa verovatno ce veci deo useva da izgori do neprovata... Nadam se da je Sofra isterao svoje, pa sad malo i mi sto nismo ljubitelji ovakvih vrucina dodjemo malo do daha, sto bi rekao Mirko u maratoncima, a sad malo mi da dodjemo na red

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #268 poslato: 19. Jul 2024. u 15:45 »
Niz se nastavlja, trenutno 36 stepeni, vise mi se smucila ova vrucina, da su bar noci sveze, nego nema spavanja ni nocu, usevi kukuruza i suncokreta su u ocajnom stanju, ako sutra ne padne kisa verovatno ce veci deo useva da izgori do neprovata... Nadam se da je Sofra isterao svoje, pa sad malo i mi sto nismo ljubitelji ovakvih vrucina dodjemo malo do daha, sto bi rekao Mirko u maratoncima, a sad malo mi da dodjemo na red

Ovo je tek zagrevanje... pa mora da bude istorijski, nikad vidjeno i stazom nepovrata  :rofl: ako ne oborimo 2007 i 12 u sanac dzaba sam zario i palio  :blush:

Citaj malo Greticu i lepak bratiju... videces da tek 'fatam zalet  :cry:

Inace, takt ovde 35.9 tmax verovatno do 36.5 ali videcemo u 20h.

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #269 poslato: 19. Jul 2024. u 15:48 »
Slabiji pljusak uz Sunce, razjačava se to dalje prema jugozapadu.

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dejca

« Odgovor #270 poslato: 19. Jul 2024. u 16:03 »
Au, Niš dobi kišu, Barte pada li?
Ovde 37,5 moj termometar 39,4c.

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #271 poslato: 19. Jul 2024. u 16:14 »
Ma ne može Novi Sad da prekine niz ni slučajno ode temperatura i na 37 stepeni
Niska vlaga i vetar na sancevima radi svoje a i trava koja se osušila sasvim
Sto je najgore u samom gradu na onom betonu nije ništa bolje nego i gore.
.

Van mreže Kimi

• Moderator
« Odgovor #272 poslato: 19. Jul 2024. u 16:39 »
Razjača se oblak zapadno od mene samo tako, krenu da grmi ali sam i ja na rubu dobio kraći pljusak, u početku uz divovske kapi kao ping pong loptice i malo sugradice. Nije palo puno, ali se naoblačilo i osvežilo za sve pare.

U Kraljevu udar vetra 22 M/S iz tog oblaka! :O

Van mreže Milan995

• *
« Odgovor #273 poslato: 19. Jul 2024. u 16:50 »
I danas sunčano uz malo oblaka i vruće.Taj niz će se sutra prekinuti.
I meni je sad dosta vrućine,red je da malo i vi uživate,ali nadam se da ćemo i mi imati prilike da još malo uživamo.Vi ćete posle uživati do sledećeg leta.

Van mreže dejca

« Odgovor #274 poslato: 19. Jul 2024. u 18:04 »
Opet kiša na Kukavici. Grmucka solidno ali to ide na jug.

Van mreže Bart

« Odgovor #275 poslato: 19. Jul 2024. u 18:33 »
Barte, Srpskiveseljak je mnogo dalko. Jel znaš ti kolika nepregledna šuma nas deli? :)  Ti si mi bliži. :)
Vazno da ste povezani tim dobrim darom da predvidite vreme  :)

Dejco u mom delu grada nista, centar moz dobio nesto sitno.

Terala i danas tempa do ko zna kolko... Ne znam vise sta da kazem
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže roki

• Starost: 33
« Odgovor #276 poslato: 19. Jul 2024. u 19:16 »
Opet se razvoji motaju oko Sarajeva ali nikako ništa da pogodi..Danas max T 30*C,,Trenutno 28*C..

Van mreže Божидар

• *
« Odgovor #277 poslato: 19. Jul 2024. u 21:24 »
Код мене напољу лепо сада. Пири неки ветеић.А у кући врело

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #278 poslato: 19. Jul 2024. u 22:31 »
obozavam ovakav razvoj radarske simulacije,DHMZ.....stize...stize osvezenje.pa nek je i na teritorije slovenije,ali ima pokretnosti.. :morning:  posle desetak dan pakla,verujem da svi jedva cekaju subotu... :worthy:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #279 poslato: 19. Jul 2024. u 22:40 »
U Beogradu neočekivano vetrovito veče. Uopšte nisam očekivao ovakav fenski severoistočni vetar večeras. Jeste da se temperatura drži na prilično visokih 28°C, ali sa padom tačke rose na 15-ak °C, kroz prozore ulazi daleko prijatniji vazduh nego prethodnih noći.

Ovo bi moglo i da ima uticaja na stabilizaciju atmosfere i do neočekivanog preokreta sa sutrašnjim nestabilnostima u ovom delu, ali sa druge strane i povećava potencijal zahlađenja zbog niže vlage.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 0.0mm
prosek (Vračar) - 49.6mm