Oblačno jutro, ali bez padavina. Koliko samo prija ova svežina. Temperatura nije padala ispod 19°C, ali je uz vetar to sasvim druga priča sad.
Što se tiče padavina, sa jutrošnjom turom, to ispade relativno ujednačenih 10-15mm na nivou grada. Najmanje naravno na Vračaru zvanično - 9.6mm.
U mom delu grada su gotovo sve AMS (Petlovo brdo, Banjica, Pinosava...) i klimatološke stanice (Košutnjak) zabeležile 14-15mm, dok je ovde kod mene ipak manje - 10.2mm. Not great, not terible.
Od glavnih stanica najviše je bilo u Banatskom Karlovcu (30mm), tako da je to sad sinoptička stanica sa najviše padavina u ovom mesecu. Južni Banat je potopljen juče popodne. Liki je već napisao podatke iz Crepaje, a dalje ka istoku je sistem još ojačao pa je Ilandža kod Alibunara uhvatila gotovo 50mm. Velika je lista padavinskih stanica koje su zabeležile ogromne padavine juče, a ističu se Koštunići kod Gornjeg Milanovca sa skoro 100mm.
Svesni smo da je ovo danas samo predah i da osveženje u pravom smislu te reči dolazi u sredu. U svakom slučaju danas će klima odmoriti, a ja ću se potruditi da ceo dan provedem na otvorenom vazduhu koji mi je tako nedostajao u prethodne dve nedelje.