Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: November 2024 - III dekada  (Pročitano 14159 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: November 2024 - III dekada
« Odgovor #280 poslato: danas u 19:20 »
Baš je iznenadila ovako velika količina padavina kod mene, 16.6mm danas kod mene. Na slici ispod se lepo vidi kako navetrena i zavetrena strana utiču na količinu padavina. Inače ovj novembar ostaje ceo stepen ispod prosečne vrednosti srednje temperature 5.8C (6.8C), padavine 107.5mm. Ako gledamo jesen (septembar 87.0 mm, oktobar 14.4 mm novembar 107.5 mm) ispašće da su padavine dobro iznad proseka, a stanje na terenu to nikako ne pokazuje.

Sad vidim Beograd 37mm, i takav podatak je otišao u razmenu.  :oboze:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #281 poslato: danas u 19:31 »
^^ Ovo što se dešava sa osmatranjima iz Beograda je prešlo svaku meru. Još nešto što niste primetili je da je u synopu kao sekundarna pojava uz već pomenutu sumaglicu ceo dan šifrovana rosulja  :oboze: iz ovih altostratusa, koje se skupilo 37mm, iako su AMS u tom delu grada uglavnom zabeležile 4-5mm.

Kod mene polako prestaje kiša, palo je malo preko 6mm, taman da od ovog ciklona zaokružimo na 30mm, a u novembru na 80mm. Malo južnije je bilo više padavina, od Grocke do Ripnja i preko 10mm.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #282 poslato: danas u 19:38 »
Kakvih 37mm mozda 0.7mm na Vracaru , bilo je kod mene rosulje sitne.

Na mreži mareeram

« Odgovor #283 poslato: danas u 19:50 »
Sad sam na Autokomandi, "slaba +" kiša, malko prema umerneoj, dakle nije slaba, čak su i kapi krupnije, ali hoču realan da budem...ako je i sada u Karađorđevom parku gore sumaglica, neka je sumaglica pred očima.. ;)

Van mreže risbo gr

• Starost: 36
« Odgovor #284 poslato: danas u 19:52 »
Од 9 јутрос пада киша без престанка, до сада 13мм ,укупно  у ова три дана 35мм. Још увек пада. Температура од јутрошњих +3ц до тренутних +4,8ц, уз маглу на брдима око Гроцке. Данас је дан протекао а као да није ни свануло 😬

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #285 poslato: danas u 21:35 »
Miksa sve i svašta, do skora dominatno sneg od skora kiša i ledena zrnca.

Visina snega 3cm.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*