Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2024 - III dekada  (Pročitano 19936 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Odg: Decembar 2024 - III dekada
« Odgovor #440 poslato: 29. Decembar 2024. u 12:56 »
Auu Dragane svaka čast. Jedan od moji ciljeva za 2025. godinu. Odakle je najbolja polazna tačka za penjanje?

U Paraćinu jutros simaglica uz -1.7C, sada je sunčano, sumaglice ima i dalje. Trenutno je 5.0C.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #441 poslato: 29. Decembar 2024. u 13:32 »
@dikile Mislim da je najbolje krenuti iz Donjeg Dušnika, ja sam bar tako išao pre par godina na zimski uspon (mada je bio više prolećni)

U Knjaževcu polako popušta oblačnost sa zapadne strane
T=2.6°C

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #442 poslato: 29. Decembar 2024. u 14:38 »
Majko mila koji cirkus sa merenjima visine snega, ovo je strašno.

Brljira Loznica, ljudima debeli plus ni juče ni danas ne odnosi niti cm snega (8cm). Važi. Naravno, odmah je tu i Beograd, ljudi samo prepisuju podatak već 4 merenja.

Tu su naravno i osmatrači iz  meni okolnih gradova, Kruševca i Kraljeva. Kraljeva pogotovo. Preključe na onom plusu sa vlagom i vetrom čovek ne izgubi ni cm snega, sve se dalje tera i onda od sinoć (4cm) bez ikakvog topljenja smanji jutros na 1cm....

Cirkus. :laugh: ;)

Ovde sneg samo u hladu, nakon hladnog jutra uz konkretni mraz (-4,0°C) naglo je otoplilo negde iza 13h i temperatura je izgurala do 6,5°C.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže popovica novi sad 1

• **
« Odgovor #443 poslato: 29. Decembar 2024. u 19:02 »
Nema vetra, taj sneg je  tezak, jer se stegnuo i dobro zamrzne opet   svake noci a temperatura na 5 cm gde ima snega je mnogo niza  ^^ ^^ ^^
Ali gde je kompaktan. ^^ ^^ ^^ gde se razbio je druga prica
Recimo meni na krovu danas potop ali na tlu nista bukvalno nista..a nema nekih grejnih povrsina kao u gradu..i onda izglea lepo
Kaze Joe da ima 20 cm snega u njegovoj vikendici jos uvek na 120 mnv
A da gradu ima snega jos u Adicama
Sneg je skroz kompktan do mosta ove temperature ga ne doticu ...

Van mreže igorkonkolj

• **
« Odgovor #444 poslato: 29. Decembar 2024. u 19:10 »
juzni delovi futoga tj  povrsine u blizini dunava su 90 posto pod sneznim pokrivacem debljine 2-3 cm, znaci ,mesta gde sunce slabo ima uticaja i jos plus jutarnja magla i mraz koji se zadrzao do rano prepodne, ako bude maglovito i naredna dva dana docekasmo novu pod kakvim takvim sneznim pokrivacem :morning:

Van mreže Dragan11

• *
« Odgovor #445 poslato: 29. Decembar 2024. u 19:59 »
Auu Dragane svaka čast. Jedan od moji ciljeva za 2025. godinu. Odakle je najbolja polazna tačka za penjanje?

U Paraćinu jutros simaglica uz -1.7C, sada je sunčano, sumaglice ima i dalje. Trenutno je 5.0C.
Najbolje je krenuti sa Bojaninih voda, izletišta koje je udaljeno 25km od Niša. Može i iz Donjeg Dušnika ali je duži uspon, sa 500 na 1810 mnv.
Staza je odlično obeležena ali zimi treba biti posebno oprezan i ne prilaziti ivici grebena, jer ima snežnih streha koje lako mogu da popuste pod težinom.
Vikendom ima dosta planinara tako da je i najbolje ići tada.

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #446 poslato: 30. Decembar 2024. u 05:42 »
Здравейте,
Ясно е времето във Враца тази сутрин. Духа ЮИ вятър.
Т е 0С.
Рельово -15,5С,
Плана -16,6С.

Van mreže dejca

« Odgovor #447 poslato: 30. Decembar 2024. u 07:31 »
Ledena jutra u Leskovcu i juče i danas oko -5c. Juče preko dana uz sunce jedva dodjosmo do 4c. Danas bi trebalo biti malo toplije.

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Tihomir

• **
  • Starost: 61
    • https://www.weatherlink.com/embeddablePage/show/aad18abb1a6c4cafb7acc82d7cb68eb5/fullscreen
« Odgovor #448 poslato: 30. Decembar 2024. u 08:08 »
Predposljednji dan ove godine na izmaku, kod mene započeo vedrinom i hladnoćom. -4°C , uz relativnu vlažnost 94% , temp. na 5 cm -5°C , vjetra nema  trenutno.

• **
« Odgovor #449 poslato: 30. Decembar 2024. u 09:54 »
Inverzija je za razliku od juče ujutru kada je bila plitka i brzo se razbila danas dublja i utiče i na temperaturu kod mene gore  još uvek te nema plusa još uvek .
Temperatura minus - 2,7 na sancevima .

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #450 poslato: 30. Decembar 2024. u 11:08 »
Najbolje je krenuti sa Bojaninih voda, izletišta koje je udaljeno 25km od Niša. Može i iz Donjeg Dušnika ali je duži uspon, sa 500 na 1810 mnv.
Staza je odlično obeležena ali zimi treba biti posebno oprezan i ne prilaziti ivici grebena, jer ima snežnih streha koje lako mogu da popuste pod težinom.
Vikendom ima dosta planinara tako da je i najbolje ići tada.

Hvala Dragane i Boce. Svakoko ne planiram sada u zimskom delu godine. Tamo na proleće kada otopli i probudi se priroda, april-maj.

Kod mene sunčano ali se i dalje drži jaka sumaglica, pa je zagađenje otišlo u ljubićasto. AQI 107. Tmin u gradu -.19C, na obodu -4.5C, dok je najhladnije bilo u Golubovcu -5.4C. Trenutna temperatura 2.4C.

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #451 poslato: 30. Decembar 2024. u 12:27 »
Nešto gušća magla danas no prethodna dva dana u Melencima, ima i inja dosta, ovo bi osmatrač u Nišu prijavio kao barem 2cm snega al ajde...

Realna je šansa da izguramo ledeni dan, tako da bi ovih par maglovitih dana mogao biti i glavni udar zime 2024/2025 bez imalo šale... Takt -1°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

• **
« Odgovor #452 poslato: 30. Decembar 2024. u 12:38 »
Kod mene je sumaglica i blagi plus na 2 m i minus dubok na 5 cm ..Nece se danas ništa ni topiti ,dole se magla ponovo navlači..Koliko vidim
Grad je bio u nekoj rupi ali je ostalo ispod 0  trenutno -1.8  na rimskim sancevima .

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #453 poslato: 30. Decembar 2024. u 12:39 »
I dalje osmatrači iz Loznice iz Beograda samo prepisuju podatke. Nije stvar u tome što u ovakvim danima se sneg zaista super drži, ali ne može samo na te dve stanice pri istim uslovima sneg da ostane netaknut a drugde se gubi ili se izgubio.

Nije nikakav kijamet napolju, nek izađu i neka pogledaju a ne da slepo prepisuju.

Ovde još hladnije jutro uz maglu slanu i inje, ali je posle 10:30h ugrejalo. Sada u Kragujevcu na Suncu sasvim priiatno uz gotovo dvocifreni plus.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Liki

• Starost: 32
« Odgovor #454 poslato: 30. Decembar 2024. u 14:00 »
Ovde sunčan dan, ali se lepo videlo da smo na samoj granici niske oblačnosti i magle, postepeno se približavala i sada se naoblačilo i prisutna je sumaglica. Još jedan lep dan prolazi i ovakvi dani sa jutarnjim mrazevima su mi svakako bolji od one vodurine i temperatura u blagom plusu bez mraza

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #455 poslato: 30. Decembar 2024. u 15:14 »
Celodnevna magla, nisam siguran ali mislim da temperatura nije prelazila u plus.
Nije puno modela videlo ovu maglu.

Van mreže man

• **
  • Starost: 47
  • Vratiće se zime kad se desi kolaps AMOC-a!
« Odgovor #456 poslato: 30. Decembar 2024. u 15:33 »
Isto kao u Vrbasu. Bilo je +2,0°C u podne. Sad je +0,6°C.Bilo je inja, juče je bilo još više inja.

« Poslednja izmena: 30. Decembar 2024. u 15:44 man »

Van mreže David01

• *
  • Starost: 23
« Odgovor #457 poslato: 30. Decembar 2024. u 15:46 »
Захваљујући целодневној магли биће ово први ледени дан ове зиме, надам се не и последњи. Минимум -3°С, максимум негде око -1°С

Снега је остало још у траговима

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #458 poslato: 30. Decembar 2024. u 15:47 »
U ovakvim situacijama istok bez inverzije i propratnih pojava
U Knjaževcu na brdu Tmax=11.0°C, jutros -1.3°C
U Jezavi danas 11.7°C, jutros -4.5°C

Poslato sa PGT-N19 pomoću Tapatoka

Van mreže Djordje...storm chasers....

• Starost: 29
  • Usus est optimus magister
« Odgovor #459 poslato: 30. Decembar 2024. u 16:38 »
Без попуштања мраза у хладовини,земља се стегнута данима,јужније од мене има и више снежног покривача,код мене 2-3 грудве у целом селу.Ваљда ћемо имати среће за наш Божић  :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:

Јануар :62.5mm
Фебруар: 4,2мм
Март: 21,1мм
Април:17,7мм
Мај: 120,0мм
Јун:50,4мм
Јул:90,4мм
Август:0
Година:366.3mm