У Врднику, читаво поподне пада густ снег, најчешће умереног, повремено и јаког интензитета. Дува на ударе јак северац. Покривач је брзо растао. Снег и даље пада. Баш је идила. Врдник је на јужним падинама Фрушке горе, на свега 9 км од Руме ваздушно. У висину снега од 30+ цм нисам баш сигуран било где на Фрушкој гори. Овде бисмо требали бити објективни, а не навијачи. Требало би појаве у природи пратити, бележити и овде приказивати онакве, како их је природа дала. Кад год пада снег много се форсира прича о наветравању итд. Фрушка гора је гребен правцем запад-исток дужине око 80км са највишим врхом Црвеним чотом 539м.нв, још пар врхова 500+ и најчешће врховима 400-500 м.нв. То није планина са 1500+ м.нв и мислим да се са тим причама о ефекту наветравања претерује. Ср. Митровица на обали Саве, 20 км од гребена Фрушке горе ваздушно сигурно није исфенирана Фрушком гором па зато нема покривач. Врдник , који је са исте јужне стране, тик под гребеном Фрушке горе је са дебелим снежним покривачем( вероватно сада 15-20цм)и интензивним снегом читав дан. Овде се пре свега ради о интензитету падавина и темп, а не фенирању,наветравања и сл. Дакле, у граду, еј огромном граду је око 10.30 уз умерен густ снег било 0.4 кад сам полазио, кола су показивала 0. Град је овог пута имао врло интензивне падавине. Код Добановаца падуцкала је кишица а кола су шо
показивала +1. Дакле, мање падавина него у граду, 3.пута мањи покривач, а ето због скока темп.чак била кишица? Ма да ли је Фрушка гора и Добановце исфенирала? Рођен сам и одрастао на Фрушкој гори, нисам знао да је тако моћна у фенирању, заиста. Рума је очигледно имала још мање падавина, па је темп.била и највиша те то мало снега што је пало ноћас на очигледно >0.5 у време падавина, брзо се отопило и кола у Руми показивала чак +2. Врдник је овог пута имао дуге и јаке снежне падавине јер се очигледно над фрушкогорјем обнављала облачност како над северним тако и над јужним падинама и то је донело овако леп резултат у насељима испод фг гребена било јужно било северно уз темп.током дана не вишу од 0+ а најчешће 0- како је и сада. Будимо објективни и не фантазирајмо. Свим римокатолицима, протестантима, имамо овде и Бугаре, дакле и њима срећно снежно Бадње вече и сутрашњи Божић.