Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: April 2025 - III dekada  (Pročitano 9213 puta)

Van mreže dejca

Odg: April 2025 - III dekada
« Odgovor #220 poslato: 25. April 2025. u 22:57 »
U Leskovcu ništa zanimljivo, miran i idealan prolećni dan sa temperaturom oko 22c. Pred noć se čula grmljavina naravno sa okolnih planina i nas zakači ćošak tog oblaka koji je bio iznad Kukavice i dobismo zlatnih 2 litrića, ma daj šta daš samo da ne polevam baštu u aprilu. :grin:
Još dva dana imamo da se ogrebemo za još malo kišice, imam utisak sad da padne 100 litra to bi zemlja odmah sve progutala i nakod dan dva ko da nije ni pala.
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže skomimaster

• Starost: 32
    • AMS Beograd - Borča
« Odgovor #221 poslato: 25. April 2025. u 23:03 »
 ^^ Za standarde pljuskova i što kažeš koliko je odraza bilo, ni ovde ništa posebno, 2.5mm. Tako da cifre od 10-20mm u cugu tvarno deluju kao pojam za nas.  :grin: Da sam bar neku munju uspeo da uhvatim, nego ih ima nasumično na sve strane.

Van mreže David01

• *
  • Starost: 24
« Odgovor #222 poslato: 25. April 2025. u 23:12 »
Умерен пљусак уз понеко зрно града.

Van mreže subaja

• **
« Odgovor #223 poslato: 25. April 2025. u 23:17 »
Kakav potop, voda stoji u travi, po zvuku rekao bih da ima i po koje zrno grada ali ništa strašno.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #224 poslato: 25. April 2025. u 23:21 »
AMS Vračar neverovatnih 12mm u prethodnom satu. Pravo je čudo kako se taj minijaturni odraz namestio tačno iznad tog dela grada i doneo potop. Videćemo koliko će biti zvanično ujutru, ali vrlo verovatno je da će sa večerašnjim padavinama to biti 30mm u ovih 4-5 dana, odnosno 50mm u mesecu.
Za iste periode prema mojoj AMS 6mm od ove promene, a ukupno 30mm u mesecu. Od kada sam instalirao AMS pre godinu i po dana, ovo je po prvi put da je ovolika razlika u padavinama u korist centra, i da tome nije doprineo samo jedan pljusak, već da se u kontinuitetu ponavlja. U par navrata prošle godine je bilo sličnih razlika, ali u korist ovog dela grada.

Elem, raspisah se oko nebitne statistike. Činjenica je da se pogasiše svi oblaci u okolini i da je propuštena još jedna prilika da se razbije "konvektivni maler" u ovom delu. Sutra je poslednja prilika u ovom talasu, ali nakon svega već viđenog nemoguće je biti optimista. Ono što je vrlo izgledno je da bude i 5. dan za redom sa grmljavinom što bi bio svojevrsni aprilski rekord verovatno.

padavine u martu 2025:
AMS Miljakovac 70.4mm
prosek (Vračar) - 48.7mm

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac - 32.3mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

Van mreže subaja

• **
« Odgovor #225 poslato: 25. April 2025. u 23:34 »
Smirila se kiša, palo je velikih 25mm. :D

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #226 poslato: juče u 00:14 »
Dole kući neprestano sevanje i prava provala oblaka.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #227 poslato: juče u 00:35 »
Gledam kakav se odraz namestio na Zrenjanin, tamo ima da naroka još 30-40mm ko od šale i prebaci 100mm od ove promene. A gotovo da nije bilo modela koji je davao da ikakve padavine dobace do tamo večeras. To kad se oblaci ubace u neki šablon i idu utabanim stazama, tačno se zna koja mesta će biti na udaru i koja će sve da zaobiđe.

Ovde prođe još jedna tura slabe kiše, dovoljno da se začuju oluci i bacim pogled na radar, a dovoljno i da AMS uhvati još 0.3mm.

Eto, teško mi je i da procesuiram o kojim ciframa mi pišemo ovde na forumu dok kod mene ne uspeva da prebaci 2mm u cugu u ovom mesecu. Iskukah vala kako odavno nisam, ali zaista jako dugo nije bilo ovakve situacije. Bilo je dan, dva, tri, ali evo već ulazimo u peti dan kako maši na sve moguće i nemoguće načine.

padavine u martu 2025:
AMS Miljakovac 70.4mm
prosek (Vračar) - 48.7mm

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac - 32.3mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

Van mreže dejca

« Odgovor #228 poslato: juče u 06:34 »
Rano jutros je bilo vedro, sada već ima nekih visokih oblaka sa zapadne strane, popodne možda bude neko grmuckanje. T 11c.
Nego nešto se i razmišljam, možda je i dobro što je sada sušan period, to kad tad dodje za naplatu pa nam se možda posreći da imamo kišovito leto, Sofra ako ovo pročita sam  :fight:
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #229 poslato: juče u 07:17 »
Noćas još 9mm u Melencima. Ukupno 39mm od ponedeljka. Danas poslednja tura padavina. Takt 14°C
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #230 poslato: juče u 07:32 »
Здравейте,
Предимно ясно и почти тихо е времето във Враца.
Т е 11С.
Не е валяло.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #231 poslato: juče u 08:06 »
Ovde (očekivano) nije bilo kiše. Samo udaljena grmljavina.
Ovakav led u beceju nije padao godinama, velicina lesnika , sve voce sto je nekako prezivelo mraz ovo sigurno nije moglo da prezivi, sve je belo kao sneg da je pao
Baš sam pomislio na Bečej juče kada sam gledao radarsku...išlo je direkt na vas...

Van mreže skomimaster

• AMS Beograd - Borča
« Odgovor #232 poslato: juče u 08:28 »
Tmurno jutro, ali se primiče sa severa smanjenje oblačnosti, Takt 13C. Kod mene tokom ove sedmice iz više tura nacedi 13.5mm, u aprilu 33.5mm. Ne verujem da će se bitnije promeniti aprilska suma do sutra ujutro, od kad ovde počinje stabilizacija vremena.

Vidim da je dobra kiša stigla i do Palića, na čelu liste od glavnih stanica jutros sa 35.4mm (u prethodna 24h). Vračar isto dobro prođe sa 12.4mm, Surčin izgleda 14.1mm.

Van mreže subaja

• **
« Odgovor #233 poslato: juče u 08:29 »
Konačan bilans 33mm, isplatilo se čekati par dana. :D

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #234 poslato: juče u 08:38 »
Osvanulo oblačno i tmurno jutro. U toku noći prošla još jedna tura kiše, dodalo 1mm, ukupno 3mm od fronta sinoć. Dovoljno da ne mora da se zaliva za ovaj vikend.

Danas se opraštamo sa ovom dosadom od ciklona. Ujedno i poslednja šansa za prvi iole konkretniji pljusak u ovom delu. Za sada ništa ni ne sluti da je tako nešto moguće, ali pojedini modeli daju jednu usku traku nestabilnosti preko ovog dela u kasnim popodnevnim i večernjim satima. Neka uspe da padne još 3mm da zaokružimo na 10mm od ove promene.

Ukupno u aprilu 31.5mm, biće gotovo identična suma kao i prošle godine u aprilu.

padavine u martu 2025:
AMS Miljakovac 70.4mm
prosek (Vračar) - 48.7mm

padavine u aprilu 2025:
AMS Miljakovac - 32.3mm
prosek (Vračar) - 51.5mm

Van mreže krstivoje

• **
  • Starost: 41
  • volim lepo vreme samo kad pecam...
« Odgovor #235 poslato: juče u 08:56 »
Osvanulo je tmurno i prohladno jutro uz sz vetar, ovde od fronta 0mm, palo je par kapi u toku večeri, za sada deluje da nema ničega ovde od padavina, tako da verovatno završavamo sa ovih     45mm u aprilu, oko proseka, onaj zimski deficit nikada nećemo nadoknaditi izgleda, bar u ovom delu....

Van mreže skomimaster

• AMS Beograd - Borča
« Odgovor #236 poslato: juče u 09:36 »
Od RHMZ stanica u prethodna 24h:

Bačko Gradište (Bečej) 84mm  :O
Katrga (Čačak) 44mm
Ruski Krstur (Kula) 44mm
Pambukovica (Ub) 41mm
RC Valjevo 39mm
Mali Stapar (Kula) 39mm
Razbojište (Ljubovija) 37mm
Sivac (Kula) 37mm
Osečenica (Mionica) 36mm
Palić 35mm
Dvorska (Krupanj) 34mm
Kula 33mm
Ljuba (Šid) 33mm
Koštunići (Gornji Milanovac) 31mm
Lešnica (Loznica) 30mm
Skržuti (Užice) 30mm
Valjevo 29mm
« Poslednja izmena: juče u 10:45 skomimaster »

Van mreže David01

• *
  • Starost: 24
« Odgovor #237 poslato: juče u 09:48 »
На крају је април на Шанчевима успео да добаци до 43,2 mm што је у доњим границама просека. Тмурно јутро али се сунце полако пробија. Не треба отписивати данашњи дан као што сам јучерашњи који је успео да разбије малер.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #238 poslato: juče u 10:04 »
Od RHMZ stanica u prethodna 24h:

Bačko Gradište (Bečej) 84mm  :O
Kad si na pravom mestu u pravo vreme da izmeriš količinu padavina! Za ovih 17 godina koliko merim padavine, 2 ili 3 puta sam bio u toj poziciji i svaki put je bilo 50+ mm za relativno kratko vreme... :worthy:

Van mreže Aleksa

« Odgovor #239 poslato: juče u 10:33 »
Ovde na kraju 33mm.

Trenutno je 14.4C, vlaznost 95%.