Ne brini Miloše večeras dobijaš dobru kišu, ovo ne može da promaši 
Ne znam šta bih ti rekao. Teško je ustanoviti kriterijume šta je "dobra" kiša, ali ajde da kažemo "značajna" kiša bi bilo da padne barem 10mm, ili ako je baš jak pljusak 5mm. Ove kišice od po 0.5-1mm u cugu su definitivno beznačajne. Toliko je palo i večeras, tek toliko da se upiše 5. dan za redom sa merljivim padavinama. Ukupno od utorka na kraju 8mm. Da je palo sve odjednom, nešto bi i značilo. Ovako iz 50 tura nebitno.
Sa svih mogućih strana je zaobilazilo ovih dana, osim sa južne. Ovoga puta je zaobišlo i sa južne i to mi je barem neka uteha jer su tu šume u kojima gljivarim. Drug mi kaže da je u Ripnju prethodnih dana zaobilazilo sve što je moglo, a da je večeras palo barem 20mm. Eto i kod Risba je konačno probilo maler.
Ispada da je ovo moje naselje u krugu od maks 2km vazdušnom linijom jedina tačka na području Beograda koja nije za sve ove dane uspela da dobije pljusak koji bi doneo barem 3mm u cugu. Samo je onaj uvodni sa sugradicom u utorak doneo 2mm.
Od kad pratim vremenske prilike, za mene je ovo ubedljivo najgora od svih najgorih konvektivnih sezona i isključujem se iz praćenja do jeseni. Ovoga puta je stvarno preteralo. Eto, neću više, obećavam. Ovo je moja poslednja poruka u aktuelnim ovog proleća.