Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Avgust 2007.  (Pročitano 140054 puta)

Van mreže beket

• **
Odg: Avgust 2007.
« Odgovor #200 poslato: 10. Avgust 2007. u 18:28 »
beta ima neku vest pod naslovom "Veliko nevreme na putu između Čačka i Guče", ali ne znam detalje

ovde bila samo kratka slaba kiša uz udaljenu grmljavinu, brzo sve otišlo na istok (koji je i dalje mračan); na zapadu zasad jako sunce, uz umeren jugoistočni vetar (koji često menja pravac)

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #201 poslato: 10. Avgust 2007. u 18:39 »
KOLAPS U KRAGUJEVCU POSLE NEVREMENA

KRAGUJEVAC , 10. avgusta (Tanjug) - U olujnom nevremenu koje je popodne zahvatilo Kragujevac i trajalo je pola sata, poplavljene su glavne gradske saobraćajnice, veći deo grada ostao je bez struje a vetar je pokidao grane i nosio drveće, rečeno je Tanjugu u Centru za obaveštavanje Kragujevca.

Do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je, pre svega, zbog kidanja žica i kablova, kako zbog olujnog vetra tako i zbog pokidanih grana koje su popadale na kablove.

Bez struje je ostao i vatrogasni dom u Kragujevcu, gde rade uz pomoć agregata.

Vatrogasci su na terenu i rade na sanaciji brojnih poplavljenih podruma u stambenim objektima.

Na parkirana vozila padalo je drveće ali i saobraćajni znaci.

Na ulicama su još suncobrani, stolice i tende iz letnjih bašti ugostiteljskih objekata koji su bukvalno leteli gradom usled olujnog vetra.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Tanjugu je rečeno da u nevremenu nije bilo ozbiljnije povređenih, ali da su u manjem broju intervenisali kod građana koji su zadobili posekotine od polomljenog stakla.

http://www.tanjug.co.yu/

Van mreže beket

• **
« Odgovor #202 poslato: 10. Avgust 2007. u 18:39 »
opet se naoblačilo na zapadu... a i vetar krenuo odande

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #203 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:21 »
Zapad se ne smiruje...Valjda ce nesto proizvesti do kraja dana...24*C.Oko i iza Valjeva se stvaraju nove celije...

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #204 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:21 »
Kod mene konačno akcija. Izgleda da se čuje dejstvovanje protivgradne odbrane sa Fruške Gore. Narandžasta boja malo jugozaopadno od Novog Sada. E ako me ovo ne potkači onda stvarno.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #205 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:25 »

KRAGUJEVAC , 10. avgusta (Tanjug) - U olujnom nevremenu koje je popodne zahvatilo Kragujevac i trajalo je pola sata, poplavljene su glavne gradske saobraćajnice, veći deo grada ostao je bez struje a vetar je pokidao grane i nosio drveće, rečeno je Tanjugu u Centru za obaveštavanje Kragujevca.

Do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je, pre svega, zbog kidanja žica i kablova, kako zbog olujnog vetra tako i zbog pokidanih grana koje su popadale na kablove.

Vatrogasci su na terenu i rade na sanaciji brojnih poplavljenih podruma u stambenim objektima.

Na ulicama su još suncobrani, stolice i tende iz letnjih bašti ugostiteljskih objekata koji su bukvalno leteli gradom usled olujnog vetra.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Tanjugu je rečeno da u nevremenu nije bilo ozbiljnije povređenih, ali da su u manjem broju intervenisali kod građana koji su zadobili posekotine od polomljenog stakla.

Jel mi to imamo pijavicu?   :-[

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #206 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:29 »
Gledaj Dnevnik RTS bice jos malo o tome!!!!Ne znam jel pijavica...

Novi Sad idemooooooooooo

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #207 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:32 »
Evo Dasa je na kamenjaru koji preko Dunava gleda direktno na radarski centar Fruška Gora. Evo javlja da gleda uživo prenos ispaljivanja protiv gradnih raketa. Bio sam u pravu. Stvarno se odlično čuju detonacije.

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #208 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:34 »
Samo nek je veselo!!! :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #209 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:37 »

Ima stara izreka koja kaže "Kao kiša oko Kragujevca''. Od sada je mijenjamo "Kao kiša oko Bara".

Ovdje je malo oblačno i prohladno bez vjetra. 16C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #210 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:40 »
Evo na dnevniku.Kragujevac-vetar brzine preko 80 km/h,za 15 minuta palo vise od 27 mm kise!Zaista izgleda ko posle uragana. :o

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #211 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:47 »
Izgleda da me zaobilazi tj. prolazi zapadnije od mene. Ne mogu da verujem. Nek se nosi oblak u 3 pm. Evo sad sam video i radar ništa od ovoga. I opet će neki jadan pljuščić da bude u 1 sat polse ponoći.

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #212 poslato: 10. Avgust 2007. u 19:59 »
Nova radarska situacija:

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #213 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:18 »
Naravno zaobišlo me. Ni kap kiše nije palo niti će pasti. Barem je bio spektakularan light show koji još uvek traje prema zapadu, a moja terasa gleda direkt prema zapadu.

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #214 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:21 »
Radar u 20.15h.
Da li ce Beograd danas dobiti jos nesto?Trenutno je 23*C.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #215 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:26 »
E Joe, baksuze. Nevjerovatno kako te zaobišlo ovo.

Ovdje se naoblačilo ponovo, ali oblaci nemaju reflekciju na radaru.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Freddy

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #216 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:40 »
Za Beograd mrka kapa. Severozapadno od Novog Sada, na granici sa Hrvatskom je trenutno ludnica.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #217 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:45 »
#!!# U 20:00 Split je zahvatilo jako nevrijeme pračeno vrlo jakom kišom, pljuskovima, grmljavinom i učestalim sijevanjem te tučom povremeno.

Situacija se smirila, i sada učestalo sijeva, uz umjeren I vjetar... pada slaba kiša!

SA 23°C temperatura se NAGLO spustila na SAMO 18°C!!!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #218 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:55 »
Koji oblak SZ od Novog Sada. To je savrsena oluja.
http://vrijeme.hr/bradar.html

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #219 poslato: 10. Avgust 2007. u 20:56 »
Kod mene i dalje seva i grmi prema zapadu i severozapadu. Palo je par krupnih kapi kiše wooooow  ::)
Trenutna temperatura čak +24.1. Odoh do grada malo. Da iskoristim lepo vreme, pošto samo mene zaobilaze oblaci u uskom luku.  :ziveli:

Evo pogledajte kako me hoće kiša. Ovu radarsku animaciju treba zabeležiti za uspomenu i dugo sećanje. Oblak je išao direkt na mene i onda kada je video gde ide, op neću ja ovde i skrene na Bačku Palanku.  ???