Hehehe...
Setio sam se necega sa cime sam se igrao pre desetak godina cak. U pitanju su Teslini mehanicki oscilatori... mali vibratori koji jednim svojim udarcem ne bi mogli uciniti nista narocito, ali kada se zakace na zid, slaganje oscilacija stvara zemljotres za desetak minuta. Racunao sam da bih grad velicine Novog Sada mogao pretvoriti u plodnu ravnicu za svega 20min njegovog rada, a uredjaj moze stati u dzep.
Uglavnom, moje istrazivanje tada, bilo je bazirano na telegeodinamici, tj prostiranju mehanickih vibracija kroz zemlju. Ovo je ispalo vise nego savrseno, ali je deo moje kuce tada znacajno ostecen.
Imao sam nameru zaustaviti prirodni zemljotres. I danas sam ubedjen da bi se ovim principom moglo dosta uciniti, narocito u zonama koje su cesto izlozene zemljotresima.
U tom periodu, ja sam slao svoj S i P talas... cekao da se vrati, a zatim mu davao kontru. Bilo je delotvorno, samo sto kod nas niko nije imao sluiha za dalje istrazivanje u toj oblasti
inace, zemljotres ostavlja veoma lep 'potpis' na niskofrekventnim radio prijemnicima, gde se specijalnim antenama moze cuti jako lepo i daleko pre no sto pocne da trese povrsinu zemlje. interesantnoz a napomenuti, ali janbolji snimci su snimljeni na frekvencijama na kojima se inace slusa elektricno praznjenje u olujama.