Samo ću malko da pobegnem u off ovde... ne mogu izdržati. Proučavao sam ozbiljno pre više godina ponašanje zemlje što se zemljotresa tiče. Pronašao sam, da je najbolje razumevanje tih fenomena bilo vezano direktno za mozak.
Naime, toliko sam podudarnosti pronašao u direktnoj vezi između zemljotresa i epileptičnih napada, da je to bilo začuđujuće. Od tada, počinje interesovanje za praćenje prirodnih zračenja i uma. Jer čak i oscilacije su jako, jako zanimljive... one sa seizmografa, kao i one sa EEG aparata...uz naravno, izmene u vezi drugačije materije i samim time malko karakterističnijeg odgovora na zračenja (još jedan razlog gradnje onog levitatora koji spominjah za merenje magnetizma).
Ali epi napad u mozgu, zasniva se na skoro istim zakonima kao kod planete. Skoro da bi se grubo mogli poistovetiti. Neću pisati tekst ovde o tome, ali bilo bi zanimljvio za one koji vole zemljotrese svakako.
Očigledno je priroda daleko komlikovanija nego što se to misli...kako sam već pomalo govorio, postajemo bolji delići nje same, saznanjem o tome gde se nalazimo i kosmo u stvari.... kao i koliko se drmusamo povremeno i zašto
No, da ne dužim, samo toliko sam hteo... budućnost zemljotresa...i rad naše prirodne "crne rupe" - mozga.