Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743260 puta)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
Odg: Chat
« Odgovor #1080 poslato: 18. Novembar 2008. u 23:50 »

ja se sećam kada je mog drugara potpuno okupao yugo..

A gde si ti bio tada pošto si ostao suv... :)  I ti si mu neki drugar; tebi  :lmao:, a on  :-[ :cry:

A ostali, vidim, no comment... ::) Ne smeju da ispričaju, izgleda da ih je  :redface: Neće biti da su uspevali baš uvek da izbegnu "kupanje"... ??? ;D
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #1081 poslato: 19. Novembar 2008. u 00:37 »
ja sam iz nekog nepoynatog rayloga bio jedno 3m ispred njega,ali na tom delu ulice nije bila bara..

eh,da ga nije onako psovao pre i posle kupanja ne bih se smejao..haha  mislim,ta situacija..manijak juri odande,a drugar svestan da nema šanse da se pomeri za to vreme već kreće da ga psuje :D

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1082 poslato: 19. Novembar 2008. u 01:03 »
inace ja na pesackom obavezno stajem cak i po cenu skripanja guma.

Pa čoveče, zašto škripom guma  :-[ ljude... :evil: Pešačkom moraš da prilaziš polako da bi ljudi mogli da znaju tvoje lepe namere... ;) Onda nije čudo što onaj lik umalo da te klepi otpozadi, kad ti tako naglo kočiš... ??? ;D Šalim se, naravno... ;) Nemoj da se  :evil:... :lmao:

I stanem ja da propustim zenu i dete,i bacim pogled u retrovizor,a lik se zaleteo samo cekam da me opali otpozadi ,krece skripanje,zena i dete se uplasili stali na sred trake,uzas jedan,sreca da je uspeo da ukoci.

Do sada smo opisali najčešće rizične situacije, odlično što si dodao i ovu... ;) Da te je klepio otpozadi, verovatno bi tvoj auto gurnuo na ljude koji su počeli da prelaze ulicu, i onda... :(

Doslo mi je da izadjem iz auta i da mu se...

U Beogradu bi on izašao iz auta i krenuo ka tebi... :P :lmao: Pitao bi te: "Što si stao?"... :o

I da zavrsim sa konstatacijom da kultura /nekultura u saobracaju potice iz kuce,kao i sve ostalo u zivotu.Uvek ce biti nekulturnih i bahatih,zato sve cetvore oci otvorene!!!!

Odlično rečeno... ;) :) Samo još kada bi se takvi žestoko kažnjavali, gde bi nam svima bio kraj, ehhh... ::)
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #1083 poslato: 19. Novembar 2008. u 12:51 »
Da te je klepio otpozadi, verovatno bi tvoj auto gurnuo na ljude koji su počeli da prelaze ulicu, i onda... :(

to se desilo mom bratu..na pešačkom u samom centru zaječara sa devojkom je čekao da prođu automobili (nije u pitanju raskrisnica tako da nema semafora).. jedan im je stao da prođu.. oni lepo krenuli,ali od iza neka budala udari u ovog i njegov auto od udarca krene ka mom bratu i njegovoj devojci koji su sva sreća odmah reagovali i skočili u stranu

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #1084 poslato: 20. Novembar 2008. u 11:20 »
Poštovani prijatelji,

Ne mogu izraziti reči oduševljenja od kada je novi urednik nauke u našoj zemlji pokušao još jednom da pokrene naše umove uvođenjem novog časopisa za popularizaciju nauke. Ovako nešto se događalo nakon onih divnih starih brojeva časopisa "Galaksija", naročito "IQ naučni magazin". Na žalost, niko od njih nije opstajao dovoljno dugo, što govori o našoj naučnoj svesti. Postojanje mnoštva časopisa u inostranstvu vezanih prvenstveno za nauku i vesti iz dodirnih joj oblasti, dovoljan je pokazatelj plemenitog pravca kojim se kreću svaka od tih zemalja, ne samo radom na određenim naučno-istraživačkim oblastima, već i popularisanjem nauke kao nezaobilaznog dela napretka čovečanstva, naročito kod mladih željnih saznanja.
Naravno, cilj ovakvih nastojanja je i na izvestan način podizanje duhovnog nivoa na mnogo viši, nego što ga uporedo uništavaju ekonomija i sociološki problemi. S obzirom da je nauka uvek u zapećku, nalazimo izuzetnim podsticajem, pojavu ovakvih časopisa, koji bi trebali ne da ljude učine hladnijim prema nauci, već upravo da u borbi da se uradi nešto korisno, makar to bio i samo časopis, uvide koliko je energije potrebno da bismo došli do proste istine o napretku samom.

Ono što bih želeo reći, jeste da se broj saradnika časopisa povećava iz dana u dan i da ako neko ima ideje o pisanju iz izvesnih oblasti, to sada može i učiniti. Dakle, ne bismo trebali osuđivati novine koje nalazimo po kioscima i njihove tekstove na naučne oblasti, koji izgledaju više nego smešni, već da upravo suprotno svakom komentaru, ukoliko imamo nešto pametno da kažemo, to i učinimo.

Iako postoje izvesni problemi u radu izdavaštva, ja se iskreno nadam da će časopis zaživeti i da ćemo i mi imati bar jedan takav, koji će ako ne za neku posebnu, biti predviđen za sumu svih nauka u nekoliko desetina stranica.

Neke od članaka ćete prepoznati (bar što se mojih tekstova tiče), a novo će dolaziti kako vreme bude odmicalo. Ovaj put, sa cenzurama i udešavanjem u kojem su pomogli prijatelji iz instituta za nuklearne nauke u Vinči.

Drugi broj je u prodaji, upravo sam jutros obavešten. Dosta luksuzan, na kvalitetnom papiru, sa pravim naučnim temama. Može se pronaći na kioscima, poručiti ili pretplatiti. Cena je 195din.

Nadam se da ćete uživati i da ćemo dugo moći pratiti razvoj i život novog časopisa, kao i pojavu meteoroloških tema u njemu.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1085 poslato: 20. Novembar 2008. u 11:24 »
Baš ću da ga potražim. Hvala ti, Nele, na ovoj informaciji.
Nego, da li mi je promaklo ili nisi rekao u kojim periodima izlazi? Mesečno?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #1086 poslato: 20. Novembar 2008. u 11:37 »
Čisto sumnjam da ću ga naći u Knjaževcu ili Zaječaru jedino ako naletim u Nišu nekad kad idem :-\
Hvala Nele na informaciji i učešću u popularizaciji nauke  :)

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1087 poslato: 20. Novembar 2008. u 11:43 »
Na ES-u je neko ostavio link http://www.kpv.rs Deluje praznjikavo za sada ali valjda treba malo vremena da se uhodaju :)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1088 poslato: 20. Novembar 2008. u 11:46 »
Super fora, Bodo. Praznjikavo ili ne, odoh malo da čitam, čekajući Godoa...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #1089 poslato: 20. Novembar 2008. u 12:30 »
Jeste, postoje stranice, www.kpv.rs mail: [email protected] kao i www.letecaknjizara.com kod koje se moguće pretplatiti.

ptprince, stvar je još uvek u povoju. Dosta je problema oko nastajanja svakog novog broja. Izlaziće mesečno, bar bi tako trebalo. Dakle ništa nije sigurno, treba uživati dok se može.
Ko je dalje, može ga nabaviti preko interneta, tj poručiti.

Broj dva izlazi od petka, 21.decembra. 

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #1090 poslato: 20. Novembar 2008. u 12:34 »
Broj dva izlazi od petka, 21.decembra. 

decembra ili novembra?

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #1091 poslato: 20. Novembar 2008. u 12:41 »
Jest, pogreših, novembar je u pitanju. Hvala na ispravci Boce! :)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1092 poslato: 20. Novembar 2008. u 16:00 »
Joco, čestitam ti 1000-ti post.
Znam, prva hiljadarka je najteža. ;)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #1093 poslato: 20. Novembar 2008. u 16:23 »
Svaka čast Joco čestitam. Samo napred!

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #1094 poslato: 20. Novembar 2008. u 16:58 »
Nisam ni primetio da imam 1000 postova dok nisam video poruke.
Hvala vam na cestitkama!!!  :D  :ziveli:
Nije bilo ni lako ni tesko dogurati do ovog jubilarnog 1000-og posta.
Naravno samo napred!Ne odustajem.  :first:
Zanima me da li je jos neko za krace vreme dogurao do 1000-og posta?Po meni ja sam vrlo brzo  :o

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #1095 poslato: 20. Novembar 2008. u 19:45 »
ZVEZDO VOLIM TE!!!!
Za sve one stare navijace zvezde,kao sto sam ja.Jos ko ima naslednika  ;)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=FZkv3PdfZK0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=FZkv3PdfZK0</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=oRQ1uJljF6U" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=oRQ1uJljF6U</a>

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #1096 poslato: 20. Novembar 2008. u 19:53 »
Da iskoristim sansu za sinu (jocozr) cestitam 1000-ti post.
Uz vatromet  :lmao: :lmao:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=lEamBWKcWac" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lEamBWKcWac</a>

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #1097 poslato: 20. Novembar 2008. u 20:10 »
Nisam od onih koji se dijele na navijace Partizana i Zvezde.
Ako niste znali postoji jos klubova na ovim prostorima.
A nekako mi je prirodno da navijam za klub iz grada u kojem zivim.
Taj klub uopste ne mora da bude uspjesan.
Mrzim Partizan , mrzim Zvezdu  :evil: (iako vise ne pratim sportska desavanja)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #1098 poslato: 20. Novembar 2008. u 20:54 »
Ljudi, odoh polako za Bar, pa se javljam odatle sutra ujutru ! ;)

I da napišem nešto na temu koju su kolege počeli gore:
Liverpool, Liverpool !!! :first:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #1099 poslato: 20. Novembar 2008. u 21:54 »
Vojvodina!!!
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...