Huligane od navijača treba razdvojiti. Primetio sam jednu kontraproduktivnu stvar u medijima. Navijači se stalno pistovećuju sa huliganima. Ako te neko stalno proziva i govori kako si ti najgori ološ ovog društva to sigurno neće na dobro izaći i budi dodatni bes. Pitajte kog hoćete psihologa.
Problem društva nije u navijačima samo to niko ne shvata. Najlakše je uperiti prstom u nekoga i reći on je kriv, mi nenavijači smo zlatni.
U svakoj skupini ljudi u Srbiji će biti narkomana, huligana. Na koncertima, na muzičkim festivalima, na tribini. Nije problem u navijačima nego u kompletnoj omladini u Srbiji. Ako se 10% mladih drogira u 5000 navijača biće 500 narkomana. Čista statistika. I onda vlasti i novinari reaguju na to: pa da navijači su narkomani, jasno je ko dan. Utakmica je samo mesto gde se skupljaju mladi, kao i koncerti, mitinzi. Kada država i kuća uloži u edukaciju mladih verujte mi biće mnogo manje huligana (a ne navijača) na ulicama.
Naravno Uroša osuđujem kao i sve pametne klince koji brane haške optuženike, a ne znaju ni ko su jer se tada nisu ni rodili. Čuli su iz priče, u kući, na ulici.
Brandži, Prince upravo ste to isto učinili, poistovetili navijače sa huliganima (besnom omladinom). To ne vodi ni čemu. Jel vam ja delujem besan, jel sam narkoman, jel su to moji drugari koji idu samnom na utakmice? Složili ste se, a totalno ste promašili centar problema.
Još jednom, nisu navijači problem, oni samo prikazuju kakvo je stanje u društvu i koliko je žalosno. Nisu oni posebna nacija.
Malo sam se osećao prozvanim pa sam morao da repliciram.