Bodo, ta fotka baš liči na one koje sam pomenuo. Mislim da je jedna slična iz Ukrajine... ups!
Kud rekoh...
Svejedno, fotka je sjajna. Čak je i meteorološki korisna, da se pokaže oblik perjanice iz dimnjaka. A i ovako je lepa, nema šta. Još mi je draže što je domaća radinost.
Kod mene gasa nikad nije ni bilo. Sva sreća, pade sneg, pa su mi i prozori (najslabija tačka) lepo ušuškani, pa se gajba sporije hladi. A greje se kao i do sad. Zavitlao sam strujomernu kotvu, pa vrti li vrti. Dobro, ne preterujem. Trošim jevtiniju struju, pa preko dana gustiram u malim do umerenim dozama, već prema potrebi.
Ako bude neki mraz ispod -30 od ovog globalnog otopljavanja, bar imam lamperiju u kući. Ipak, nisam za 'lepa drva lepo gore'. Neka gore ona neuobličena drva, a lamperija neka ostane.
Stade sneg pre nekih sat vremena. U gradu je bljuzga. Zaista nije neophodno kaljati se. Vrativši se nazad na periferiju, Cerak, ipak mogu osetiti čari snega. Krenuo je i neki severozapadni vetar, a oblačnost kao da hoće da se malo raskine. Sve u svemu, Božićna bajka. Jednom i to...
Još samo da se pusti gas (ne gasovi)... i milina će svuda da vlada!