Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743179 puta)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
Odg: Chat
« Odgovor #1420 poslato: 26. Februar 2009. u 00:59 »
E upravo kako Pedja rece, za sve se treba potruditi. Znam da su moje drugarice ludele od momaka koji to nece/ne znaju.
Tipa, ode par cura u kafic, gomila momaka za susednim stolom, gledaju, odmeravaju i nista...ni jedan da se nasmeje, nazdravi u njihovom pravcu ili (iju sta mi pada na pamet) pridje.
Ali tako je u Novom Sadu...kakvi su momci iz drugih gradova????

Rekoh da malo prosirimo temu :)
Pa očigledno da neće niko nikome prvi da priđe... :cry: A zašto-ne znam... :neznam: Svi mi to vidimo već dosta godina unazad-da su devojke sa devojkama, a momci sa momcima... ::) Pre 20 godina ipak nije bilo tako, najčešće se na ulicama viđalo mešovito društvance... ;)
Mada, iz priča nekih momaka čujem da su i pokušavali da priđu devojkama, ali da su ih ispalile na neki način-bilo ignorisanjem ili na neki drugi njima neprijatan način... Pa ih je zato sramota da opet pokušaju, plaše se odbijanja i neprijatnosti... Sa devojkama nisam mnogo govorio o toj temi, ali pretpostavljam da bi i njihova varijanta ove priče bila slična ovoj koju čujem od muškaraca... ::)
Imam neki utisak da se ljudi plaše kontakta zbog nezavidne finansijske situacije u kojoj se većina njih nalazi... ::) Za mnoge stvari, kontakt i druženje ipak nije potrebno imati mnogo novca. Ne znam, očigledno je ljude sramota što nemaju dovoljno novca, pa zato biraju "lakši izlaz" iz svega ovoga, a to je povlačenje u sebe, bežanje od stvarnosti i u neku vrstu samoizolacije... :(
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1421 poslato: 26. Februar 2009. u 10:09 »
Pa očigledno da neće niko nikome prvi da priđe... :cry: A zašto-ne znam... :neznam:

Petlja, prijatelju, petlja... da ne kažem neku drugu reč. Ipak, reći ću englesku reč, a to je 'guts'.
To mi je jedan od najnerazumljivijih strahova. Trebalo bi da su ljudi razumna bića, bar sami sebi daju takav epitet. Vrlo često takvom epitetu nema mesta.
Ali, taj strah mu dođe nekako iskonski... Naš narod kaže 'Čovek je čoveku vuk'. Zašto se ide tako neprirodnim putem, da jedan čovek u drugom vidi samo konkurenciju i ugrožavanje? Učeni smo da u ljudima vidimo dobro, pa opet se primećuje loše pre svega. Ko koga ugrožava? Pa niko nikoga, jer svako bi trebalo da radi svoja posla. Uvek sam to pričao svojom sinu (ćerkica je još mala, ali porašće i ona brzo): Svako svoje da radi i - raj na zemlji. Onda ne bi bilo više ni tih strahova od prilaženja. Nakazno, ali ispada kao da strah od prilaženja nemaju samo oni koji ne prezaju ni od čega.

A usamljenost mislim da je jedna od najtezih bolesti.

Ima još jedna veoma teška i zarazna bolest, a to je glupost. I neizlečiva je.

Idealna osoba...ma ne postoji...treba da trazimo nekoga ko nije idealan i da ga, kako kazu, ucinimo idealnim svojom ljubavlju (tj idealnim za nas).

Naravno da ne postoji. Samo, pazi se da se ne zaletiš u idealizovanju. Ne možeš nekoga da idealizuješ, a da se ne zezneš. Ja nisam verovao, ali zaista je tako kad kažu 'Ljubav bude i prođe - vidi šta će ti ostati od svega toga'. Ne kažem da ja ne volim svoju ženu, naprotiv. Samo, mislim da to više nije ljubav, već saživot, život u dvoje ili koliko već članova porodice ima. Zajedništvo u pravom smislu te reči. Ako toga nema, džabe pričamo.

Ja sam idealan, a vi kako 'ocete... :frajer:

Ja nisam idealan, ali za vas jesam! :-X

Jutros sam čuo jedan (ženski) vic:
Postoje tri faze u razvoju muškarca:
- nezreo,
- nezreo,
- senilan.

Ja sam iskreno u drugoj fazi. Bio bih možda i u prvoj, nego imam dvoje dece... Opirem se svakoj promeni, pa i odlasku u treću fazu.

Hahahha eto, ja lepo pokusam da pricam malo sa odraslima, da lepo pricamo o ozbiljnim temama, kad ono medjutim... :)
Moji pokusaji padose u Dunav!
Ali sta je tu je...

Ništa, vadimo temu iz Dunava. Doplovila je do mene nizvodno (pored Sremskih Karlovaca ;) ) znajući da ne može uzvodno uz Begej. Za takav poduhvat treba vremena (phase one), da to lepo doplovi do ušća Tamiša, pa uzvodno (zar?)...
Brandži, ne daj se! Kada neko odustaje, setim se potpisa jednog mog drugara. Kaže 'The light at the end of a tunnel is a train coming to run you down' (Wille E. Coyote) Kad sam ga zapitao zašto ima takav potpis, on mi reče. 'Znaš, ja se kojotu divim. Uvek juri za tom pticom i nikad je ne uhvati. Ali, ma koliko uzaludno izgleda, ma kakav neuspeh da doživi, on pokušava ponovo.' Obe misli su odrazile tačno šta je čovek hteo da kaže. U poverenju, smatram ga uspešnim.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #1422 poslato: 26. Februar 2009. u 10:13 »
Da amaterko, u pravu si, ali sada cu ti reci i zensko stanoviste. Bar ono sto znam iz iskustva i iskustva mojih drugarica. Momci vrlo cesto znaju da pridju sa nekakvim stavom, koji zaista oddbija na prvu loptu (sto naravno nije pravilio)...to je ono kao On: E sta pijes? Ona:Kolu, On: A Dje ti je :) ili Znas li ti bre ko sam ja (iz licnog iskustva...grrrrr).
S druge strane ni cure ne znaju sta hoce, vec cekaju princa na belom konju...a taj nikako da se pojavi.

Naravno da ne postoji. Samo, pazi se da se ne zaletiš u idealizovanju. Ne možeš nekoga da idealizuješ, a da se ne zezneš.

Nisam htela da kazem da treba nekoga idealizovati, vec sam htela da kazem da ga treba voleti sa svim njegovim vrlinama i manama, i prosto ga "napraviti" po svojoj meri...sve je u kompromisu. Sto opet ne znaci da se treba menjati radi nekoga, vec cisto se prilagoditi nekome :)

Pre nekog vremena sam dobila nekui sms koji mi je bio strashno interesantan, i evo da je podelim sa vama:
"Evo najkrace i najlepse bajke koju ste ikada culi:
Nekada davno zivela jedna devojcica koja je svog mladica pitala da je ozeni. Mladic, je odgovorio: "Ne!" Od tog dana devojcica je zivela srecno do kraja svog zivota. Jer nikome nije prala, kuvala, peglala, zabavljala se, radila i trosila je svoj novac na sta je htela... KRAJ!!!
Problem je da nama kada smo bile male ovu bajku nisu ispricali, nego su nas zajebali s onim idiotom na belom konju..."
 :lmao:
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1423 poslato: 26. Februar 2009. u 10:22 »
S druge strane ni cure ne znaju sta hoce, vec cekaju princa na belom konju...a taj nikako da se pojavi.

Čekajući princa, devojkama se skreće pažnja sa belog konja. Možda je on pravi lik?
Čekajući PtPrinca možete da čujete svašta...

Pre nekog vremena sam dobila nekui sms koji mi je bio strashno interesantan, i evo da je podelim sa vama:
"Evo najkrace i najlepse bajke koju ste ikada culi:
Nekada davno zivela jedna devojcica koja je svog mladica pitala da je ozeni. Mladic, je odgovorio: "Ne!" Od tog dana devojcica je zivela srecno do kraja svog zivota. Jer nikome nije prala, kuvala, peglala, zabavljala se, radila i trosila je svoj novac na sta je htela... KRAJ!!!
Problem je da nama kada smo bile male ovu bajku nisu ispricali, nego su nas zajebali s onim idiotom na belom konju..."
 :lmao:

Znam za tu bajku već neko vreme... Još jedan od razloga za 'stavljanje glave u pesak' pred istinom.
Istina je upravo u tome što se čak i pranje, peglanje, kuvanje tretiraju kao obaveze. De facto jesu, ali pristup tim obavezama je loš. Treba to posmatrati otprilike kao da se tim akcijama trudite da onaj princ ili beli konj pored vas izgleda elitno, da vas ne obruka makar izgledom, već da budete ponosni što imate tako lepog princa / belog konja. Sve drugarice će vam zavideti na tome.
Čudne su pokretačke sile... konkurencija, zavist, ugrožavanje... umesto da to bude otvoren um, ljubav prema životu (ko je ima, ima i sve ostale ljubavi).
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1424 poslato: 26. Februar 2009. u 11:53 »
Slažem se sa vama u svemu što ste napisali... ;) Ali ne vidim vaš komentar na ovu opasku, ja nekako mislim da je novac, tačnije nedostatak istog, nažalost i ovde učinio svoje... ::)

Imam neki utisak da se ljudi plaše kontakta zbog nezavidne finansijske situacije u kojoj se većina njih nalazi... ::) Za mnoge stvari, kontakt i druženje ipak nije potrebno imati mnogo novca. Ne znam, očigledno je ljude sramota što nemaju dovoljno novca, pa zato biraju "lakši izlaz" iz svega ovoga, a to je povlačenje u sebe, bežanje od stvarnosti i u neku vrstu samoizolacije... :(
Hajde da malo proširimo priču... ;) Koji su, po vama, uzroci izbegavanja međusobnog kontakta i druženja... :?:

To mi je jedan od najnerazumljivijih strahova.

Nakazno, ali ispada kao da strah od prilaženja nemaju samo oni koji ne prezaju ni od čega.

Tako i jeste... Ja znam gomilu jako finih devojaka i momaka koji očigledno imaju problem sa prilaženjem... Jako je tužno videti kvalitetne i dobre ljude u svakom smislu te reči kako su usamljeni i depresivni... ::)

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #1425 poslato: 26. Februar 2009. u 13:15 »
Uzroci izbegavanja? hm... mislim da je u pitanje strah. Znaci, ona misli: "Joooj sta ce on misliti o meni ako prva pridjem (jos ima momaka koji misle da je devojka laka, ako prva pridje)" ili on misli " Ma sto bih se uopste trudio ionako ce me pedalirati" i onda tako u krug...svima je frka da nesto urade i svi su sami :(

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1426 poslato: 26. Februar 2009. u 13:19 »
Saglasan sa tobom, Brandži. Ni ja ne mislim da je u pitanju novac, kao što amaterko misli. Nisam ni ja pri nekim parama, ali nisam video da je to odlučujuće. Meni svakako nije.

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #1427 poslato: 26. Februar 2009. u 13:37 »
Ni meni, ni gomili ljudi koje poznajem. Naravno znam i one kojima jeste, ali ti ljudi nisu moje drustvo ili ja valjda nisam njihova liga.
Stavise jako me nervira kada neko istice sta ima, tako je jedan decko davnih dana muvao moju drugaricu...kao njegovi su bogati, ima salas tamo, salas vamo, ima ovo ono..bila sam slicajno pristuna tamo i kako je decko otisao u toalet nas dve smo umrle od smeha :) Drugarica je samo prokomentarisala...e da mi je znati za sta me ovaj smatra :)
Naravno, svako od nas bi voleo da ima gomilu kesha, da moze svakako godine da bira gde ce da putuje, ali u stvarnosti to nije toliko lako...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1428 poslato: 26. Februar 2009. u 13:43 »
Kad već kažeš putovanje... Znate li koji je najlepši izbor putovanja koji čovek može da ostvari sa malo para?
..
..
..
Uzmite neku lepu knjigu iz biblioteke i otputujte u svet mašte... saživite se sa junacima... imaćete avanturu, ljubavni doživljaj, smeh, patnju, fantaziju... ma izbor je neverovatan, a članarina je smešno mala (čini mi se da je nešto tipa 400 din godišnje).
Niko vam ne može oduzeti maštu. Mediji se jako trude da to učine, ali čovek se sa tim može lepo izboriti. U tom smislu kažem da je moja ćerkica jača od svog starijeg bate samo zato što zna da nađe crveno dugme na daljinskom za televizor i kaže kada je dosta. Vi, koji ih znate od prošle godine, možete upotrebiti maštu i zamisliti tu situaciju.

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #1429 poslato: 26. Februar 2009. u 13:49 »
Svakako da mogu da zamislim tog malog slatkog zvrka, a i onog starijeg sa kojim kada pricas ne možes da se odlučis da li pričas sa detetom, ili sa nekom osobom koja ima mnogoooo životnog iskustva :).
Bas bih volela da ih vidim i da sa njima zajedno otputujem u svet maste. To je najinteresantnije, Pedja izljubi oba andjela u moje ime  :D

Btw, bilo bi lepo da planiramo neko okupljanje, recimo posle 15-tog marta. Neki jednodnevni izlet ili tako nešto?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1430 poslato: 26. Februar 2009. u 13:53 »
Hoću, Brandži. Oni malecku ću još da podsetim na to kako je bilo, jer joj je ostalo kako joj je lepo bilo na Fruškoj Gori. Ipak je malena, možda se ne seti svega... A matori? Pusti njega, folirant jedan! Svašta zna, a ništa neće. Filozofira o ne-znam-čemu-sve-ne, a nema pojma. Ma dobar je i on, naravno...

Da, bilo bi lepo da se okupimo. Pričali smo o tome u nekoj od drugih tema... ali bez nekog rezultata. O tome ćemo tamo da nastavimo, okej?

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #1431 poslato: 26. Februar 2009. u 13:54 »
naravski...samo da nadjem gde to bese :)

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1432 poslato: 26. Februar 2009. u 23:13 »
samo da Vas pozdravim sa Intel Core 2 duo, 4 Gb rama, 9800 GT... sto je bio uzrok mog nestanka i to bas kada je bilo najzanimljivije vreme... stara konfiguracija je u djubretu :)

Ovih dana cu okaciti neke moje fotke, pre svega fotke februarskih munja, samo da malo dodjem k'sebi...

A da i jos nesto... diplomirao sam 18.februara!

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #1433 poslato: 26. Februar 2009. u 23:21 »
Dobro veče konfiguraciji i čestitke na diplomi! :)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #1434 poslato: 26. Februar 2009. u 23:47 »
Cestitke i od mene Stefano!
Inace sto se konf. tice,i ja imam 9800GT,ali imam manje rama tj. 2GB,AMD ATHLON 5000+ 2.6GHZ,I 320GB HARD.

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #1435 poslato: 26. Februar 2009. u 23:50 »
E pa cistatam brate na diplomi. To je fina novost. A i konfiguracija je dobra  ;D

Cestitke i od mene Stefano!
Inace sto se konf. tice,i ja imam 9800GT,ali imam manje rama tj. 2GB,AMD ATHLON 5000+ 2.6GHZ,I 320GB HARD.
Sto se tice rama... sve preko 2 giga je nepotrebno (osim ako ne koristite neke nove  veoma zahtjevne igrice) 
E, da i obavezno Intel!!!
« Poslednja izmena: 27. Februar 2009. u 09:43 Brandzi »

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1436 poslato: 27. Februar 2009. u 00:01 »
Iskrene čestitke za završene studije... ;)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1437 poslato: 27. Februar 2009. u 09:27 »
Stefano, čestitam ti na diplomiranju!

Vau, kakvo olakšanje... A sada, na druge zadatke! Hrabro! Znaš šta mislim... (valjda)
Ne, ne, ne... izem ti računar! Mislim, dobra je mašina (samo je taj TFT mali- čuj, 17 inča je kao dopisnica, 26-ica je već prozor u dvorište!), nego neke druge stvari su sada došle na red... Menja se lista prioriteta.

Kod mene je lista prioriteta uzburkana, sve se tumba jedno preko drugog. Dođe mi da vrisnem i kažem svima Dosta! ali ne mogu...

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1438 poslato: 27. Februar 2009. u 13:48 »
ne mogu da ti opisem koje mi je olaksanje sada... ali ovaj "odmor" koristim aktivno, tako sto usavrsavam italijanski i engleski u "solo" reziji, posto i sam znas da su kursevi bezobrazno skupi, a ja vec imam dovoljno predznanja i literature da to mogu sam da odradim... tako da sada je prvenstveno to prioritet.

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #1439 poslato: 27. Februar 2009. u 20:12 »
Super vesti Stefano! Zaista te nije dugo bilo.
Sve čestitke na diplomi!! :)