Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743169 puta)

Van mreže Stormetta

• *
Odg: Chat
« Odgovor #1520 poslato: 13. April 2009. u 21:20 »
Pitanje je bilo koja staza?
Teske se kiše spremaju
Kroz tvoj se prozor samo jablani vide
Nad gradom munje sijevaju
Uzalud pitaš tko ide... Uzalud pitaš tko ide... Uzalud pitaš tko ide...

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1521 poslato: 13. April 2009. u 21:27 »
a da, da.. b-e-n-z-i-n, cudno pise voda :) Mali istocni, lepsi je od malog zapadnog ali je veca guzva jer vise maratona krece tom putanjom
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Stormetta

• *
« Odgovor #1522 poslato: 13. April 2009. u 21:28 »
Mali????
Teske se kiše spremaju

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #1523 poslato: 13. April 2009. u 23:51 »
Da mali :) 33 km.
E sada ima i pripravnicki od 17 km, a naravno i duzi maratoni u zavisnosti od zelje i kondicije, srednji oko 56km, veliki oko 86  i ultra 101km :)
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže Stormetta

• *
« Odgovor #1524 poslato: 13. April 2009. u 23:53 »
Mali je taj mali...
Teske se kiše spremaju

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1525 poslato: 14. April 2009. u 08:51 »
Hm, april mi je dao jedan gol, a jedan je bio iz ofsajda.
btw, Beket, 'srećan ti rođendan'. Znam, bio je juče (pravom, da ne bude zabune), ali šta ću, kad sam to otkrio tek popodne. Ne ažuriram više ništa tipa 'na današnji dan'... a tako je to lepo počelo. Treba vremena... (izgovor koji uvek stoji :-\ ).
« Poslednja izmena: 14. April 2009. u 10:23 ptprince »
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #1526 poslato: 14. April 2009. u 09:41 »
Sto se tice maratona ja ne znam kome da se pridruzim, tri meni drage ekipe ce ici, a previse ih je da ih spojim...

Inace ove godine planiram na malli istocni...necu da preteram kao prosle :)
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #1527 poslato: 14. April 2009. u 21:19 »
Ja se takođe premišljam kuda za maraton... :) Mislim da će biti "sistem ofrlje" :) tj kako god bilo :) U svakom slučaju, valjda ćemo se videti između hiljada ljudi koji će biti tamo.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1528 poslato: 14. April 2009. u 23:50 »
btw, Beket, 'srećan ti rođendan'. Znam, bio je juče (pravom, da ne bude zabune)

eh, da me ne podseti, ne bih ni ja znala da je izvesni - Samuel Barclay Beckett - rođen 13. aprila davne 1906. godine...
/inače, nemojte da se šalite sa mojim datumima: stalno ih menjam, samo da izbegnem čestitanja...  ;)/

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1529 poslato: 16. April 2009. u 12:03 »
eh, da me ne podseti, ne bih ni ja znala da je izvesni - Samuel Barclay Beckett - rođen 13. aprila davne 1906. godine...
/inače, nemojte da se šalite sa mojim datumima: stalno ih menjam, samo da izbegnem čestitanja...  ;)/

Da ne bude kao u 'Maratoncima' - 'Imaš sto godina a lažeš!' :lmao:
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #1530 poslato: 16. April 2009. u 15:16 »
beket, zvanicno ti zelim srecan rodjendan i sve najbolje povodom istog. Preko dve godine si na forumu tako da ti je rodj. prosao minimum 2x do sada, a nismo ti jos cestitali :)

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #1531 poslato: 20. April 2009. u 23:24 »
odusevio me lik :)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bNF_P281Uu4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bNF_P281Uu4</a>

Na mreži Stefano

• Administrator
« Odgovor #1532 poslato: 21. April 2009. u 00:16 »
^^ extra klip

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1533 poslato: 13. Maj 2009. u 13:53 »
Ova, u civilizovanom svetu elementarna pravila o kulturi i ponašanju na javnim mestima, trebalo bi ovde kod nas u Srbiji danonoćno prikazivati i tako edukovati ljude.
Pre 7-8 godina je bila jako lepa medijska kampanja o bontonu "Nije teško biti fin", koja je jednostavno uklonjena sa TV-a. ::) :cry:

http://magazin.navidiku.rs/kultura/ponasanje-u-prevozu_1502.html
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #1534 poslato: 13. Maj 2009. u 14:44 »
čini mi se da te reklame nisu imale ni procenat uticaja na ljude

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1535 poslato: 13. Maj 2009. u 22:35 »
 ^^
Pa reklame zaista i nemaju nikakvog uticaja na ljude, ali ovo nije bila reklama, nego baš lepo i simpatično odrađena medijska kampanja (Mirjana Bobić-Mojsilović je zaslužna za ovaj projekat  :D), sa ciljem da se kultura ponašanja ljudi podigne na viši nivo. Međutim, ovaj lepi poduhvat su prikazivale samo pojedine TV kuće i to samo nekoliko meseci (negde tamo 2001-2002)... :cry: Zatim odjednom sve to biva uklonjeno sa TV ekrana. :(
Očigledno je to prikazivanje mnogima zasmetalo, što je ubedljivi dokaz da je ova kampanja imala odličan odjek i prijem kod publike. Nažalost, sve što je lepo-kratko traje. :cry:
Više je nego jasno da svaka društvena zajednica, ako joj je stalo do održanja (da ne govorimo o napretku), mora da ima za cilj permanentni rad na podizanju opšte kulture i društvene svesti svakog člana te zajednice. Kada se tako sistematično i kontinuirano radi na edukovanju ljudi-rezultati jednostavno ne mogu izostati.

Šta na kraju smisleno reći, jedino mi pada na pamet ono čuveno "gde mi živimo"... ::)
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1536 poslato: 14. Maj 2009. u 09:02 »
Heh, nije teško biti fin. Teško je biti uporan i istrajati, jer svuda postoji poneki kamen spoticanja za sve što se pokrene, a ima koristi i daje šansu za napredak. Najčešće je taj kamen spoticanja ustvari teret onih koji lenčare i gledaju da se okoriste o nečiji rad, kao i inercija ljudi, nevoljnost da se stvari menjaju na bolje (birokratija kao primer) i uvreženost parazitskih institucija u sistemu. Nije ovo samo srpska boljka, ali je kod nas baš kao izražena.
Najlakše je zato slegnuti ramenima i reći 'Pa dobro, to je to...' Ja sam zato odabrao moje 'bojno polje' i radim.
Zato me vrlo slabo ima na forumu poslednjih dana, što će se nastaviti još najmanje dve nedelje.

Čuće se... ako ne odustanem od javljanja.

Na mreži Stefano

• Administrator
« Odgovor #1537 poslato: 14. Maj 2009. u 13:23 »
Sto se tice tih reklama "nije tesko biti fin" situacija je takva da i za takve reklame televizije traze da im se plati nadoknada, posto logicno, zive od marketinga. Tu akciju "nije tesko biti fin" je sponzorisala neka nevladina organizacija, samim tim kada je ona ostala bez para vise reklame nisu isle.

Malo bi bilo smesno ocekivati da televizija bilo kakvu reklamu, pa cak i takvu drustveno korisnu, emituje bez nadoknade.

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
« Odgovor #1538 poslato: 14. Maj 2009. u 20:18 »
Drzava moze sve pa tako i da propise zakon da emiteri koji su dobili nacionalnu frekvenciju moraju da emituju par minuta dnevno neki vid drustveno-korisnog programa kao sto je "nije tesko biti fin". Samo nema volje da se tako nesto uradi, a volje nema jer niko ne vidi nacin da se ugradi u posao jer tu para nema.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1539 poslato: 14. Maj 2009. u 22:05 »
ama, na stranu sve te takve glupe kampanje - ali zaista je teško biti fin - kad već ovakav svet imamo...
 :crutch:
ima uvek pozitivnih inicijativa, koje se zaborave ili unakaze...
& najgore je nerazumevanje...

/imam drugu priču, zato unapred naglašavam da u principu mrzim svaku reklamu, ma kako bila napravljena/

elem, nedavno su ovde u mojim blokovima postavili bilborde iznad ograde IMT-a /u ul. J. Gagarina, tamo gde idu tramvaji/: ti bilbordi za sada ne reklamiraju ništa, ali prazne metalne table stoje ižvrljane...
zašto?
jednostavno, te table su prekrile polovinu ogradnih zidova na kojima su iscrtani najlepši grafiti koji postoje u ovom delu grada~ kažu da se pored tih crtanija snimalo, da je to bio simbol blokova, znak života andergraunda, slobodno ispoljavanje umetničkih histerija, kakve postoje svuda u svetu i kojima se ponosi svaki veći grad...

ne bih da gunđam dalje, samo ću dodati jednu kontra informaciju:
pre par godina jedan stranac je u svom prvom putopisu o Beogradu napisao da se začudio da nema nikakvih znakova na autoputu da se ulazi u veeeliki grad: nema velikih svetlećih bilborda, nema dobrih putokaza, samo gužva, ništa više...