hm, a ja glupaca jos uvek zaobilazim banke u sirokom luku i sve placam kesom Wink
i tako ce ostati jos neko vreme...
prosle godine sam jedva naterala kevu da se ratosilja tekuceg racuna, posto im je zbog konstantnog minusa svaki mesec poklanjala barem par hilj. din. - a da ne pricam o proviziji za svaku transakciju -
bacanje para...
Pa sad, neko koristi neko ne. A sto se tice konstantnog minusa, da, svakako se tada treba ratosiljati tekuceg racuna, jer to pokazuje da osoba nije "finansijski pismena"...
Ali, ako kojim slucajem bilo kakav dug imas prema banci, a zatvoris racun (sto je u teoriji nemoguce, a u praksi moguce) taj minus svakako ostaje zabelezen u kreditnom birou, tako da prilikom novog otvaranja novog racuna u bilo kojoj banci kod nas, prvo cete morati da izmirite taj dug.
Slobodno koga sta interesuje oko banaka nek pita, da to demistifikujem, posto sam prosle godine, saradjivao sa generalnim direktorom jedne velike domaće banke, pa sam pokupio dosta korisnih stvari oko bankarskog sistema kod nas.
uostalom, mozda treba proveriti da li sad manje kosta skoknuti do nekog veceg evropskog grada, provesti se i nakupovati kojesta... ali naravno, nista nije dzabe
Pa pazi, ta situacija je uvek otvorena,
ali pod uslovom da ti nije prvenstveno motiv soping, posto tada ne mozes da ustedis, razlike u ceni nisu tolike.
btw, e-bay je svastara i antikvarnica, puna polovne i bofl robe, cesto i lazne!
Pa jeste svastarnica i ima polovne robe, ali uvek treba proveriti rejting prodavca i naravno nacin placanja, da li odmah ili po prijemu robe.
I kod nas postoji jedan aukcijski sajt tipa e-bay-a samo sa mnogo manjim izborom robe, a s'obzirom da sam registrovan, znam da su sistem odradili tako da maksimalno zastite clanove autorizacijom, slicno je i na E bay-u