Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743133 puta)

Van mreže Stefano

• Administrator
Odg: Chat
« Odgovor #1780 poslato: 05. Mart 2010. u 22:35 »
Najbolje bi ti bilo da kontaktiras E-ducan www.e-ducan.com , na njihovom sajtu sigurno imas i telefone ili ako si u Beogradu nekad, svrati kod njih... oni ce ti reci sve do detalja, pa tako mozes odmah i preko njih naruciti, ako ti odgovara krajnja cena.

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #1781 poslato: 05. Mart 2010. u 23:14 »
Sad sam bio na e-ducan.com,uzao sam broj telefona koji je na njihovom sajtu i zovem ih ujutru,valjda rade posto je subota.
Koliko sam ja shvatio treba da im kazem za cega sam zainteresovan a oni ce to meni lepo da izracunaju i onda cu znati na cemu sam.Sve potrebne informacije cu dobiti od njih,neke sam vec nasao na samom sajtu.
Hvala puno za ovu informaciju!

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #1782 poslato: 06. Mart 2010. u 00:35 »
Evo mog iskustva od pre 10-ak dana.
Ćale mi je poslao patike iz USA poštom još oko Božića.Umesto 20 dana putovale su skoro dva meseca.Naši su mi naplatili carinu 10% i PDV na osnovicu koju čini cena patika+cena PTT troškova koje je ćale platio u USA.Na kraju su me troškovi koštali koliko i patike.
Pomalo sam bio iznenađen što su u osnovicu uključili i plaćene PTT troškove...

Van mreže ciklon

« Odgovor #1783 poslato: 06. Mart 2010. u 00:50 »
Jos jedan koristan ali ne bas lep primer.Nije ni meni jasno zasto se u osnovicu racunaju i PTT troskovi?!
Sutra kad nazovem videcu sta ce mi reci,oni se hvale(reklamiraju) da ljudi zaradjuju kupujuci preko njih...

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #1784 poslato: 06. Mart 2010. u 01:24 »
Meni stalno stizu neke stvari iz amerike na razne fore, i kao sto rece Pavlovic u zadnje vrijeme su neocekivano i neoubicajeno kasnile po mjesec i vise... (problem je bio sa gubljenjem u aero transportu) ali to da vam naplate dodatnu proviziju je cista pljacka, eeeeeeee, lopovske drzave... ladno se zna da onaj koji salje obicno plati sve unaprijed...  pih, treba sve spalit!!

Van mreže ciklon

« Odgovor #1785 poslato: 09. Mart 2010. u 00:10 »
Uh,onaj e-ducan.com me je bas razocarao,sa 36$ koliko kosta to sto sam hteo da narucim oni su dosli do 96$ i jos 1.800 din kad budem podizao taj paket,to mi se ne isplati nikako.Bas sam se ponadao ali su mi brzo razbili nadu.Mozda kad bi direktno pokusao da kupim,ali ovako preko posrednika tesko,ima tu sto stavki koje treba platiti.

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #1786 poslato: 09. Mart 2010. u 00:21 »
 ^^
Jel' ti to naručuješ neku knjigu, ili... :?:

Ako je knjiga u pitanju, naći ćemo neke sajtove za download knjiga. ;)
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1787 poslato: 09. Mart 2010. u 03:40 »
U Beogradu (kao i u drugim gradovima) nestaju stari, ali zdravi drvoredi. :evil:

Tužan prizor sa beogradskog Bulevara ovih dana...  :( :cry: :sos:

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1788 poslato: 09. Mart 2010. u 09:20 »
Uh,onaj e-ducan.com me je bas razocarao,sa 36$ koliko kosta to sto sam hteo da narucim oni su dosli do 96$ i jos 1.800 din kad budem podizao taj paket,to mi se ne isplati nikako.Bas sam se ponadao ali su mi brzo razbili nadu.Mozda kad bi direktno pokusao da kupim,ali ovako preko posrednika tesko,ima tu sto stavki koje treba platiti.

Procitaj ovo http://www.bibliotekarka.com/2010/02/knjige-bez-postarine/

A takodje vidi preko knjizare.com kako je predlozila beket. Kada ti posalju predracun znas na cemu si pa odlucis uzimas li ili ne.
« Poslednja izmena: 09. Mart 2010. u 09:33 Boda Tajson »
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1789 poslato: 09. Mart 2010. u 15:20 »
Mozda kad bi direktno pokusao da kupim,ali ovako preko posrednika tesko,ima tu sto stavki koje treba platiti.
Pretpostavljam da je tih 1800 din njihova provizija, a 60 eur su troskovi carine i speditera. Usluge E-ducana koristio je moj drugar kada je narucivao brzinomer i neki sportski auspuh za Yamahu R6, posto to u tom trenutku nije imao zvanicni uvoznik Yamahe za Srbiju, njemu se to tada na tu cifru prilicno isplatilo, cak mu je ispalo i jeftinije nego da odradio preko uvoznika (sve sam mu nasao preko E-bay-a, samo smo otisli u E-ducan i dali im linkove)

Ako budes dirketno kupovao, nemoj da se plasis placanja karticom preko interneta i bilo kakve provizije banke, posto kad god sam placao karticom preko interneta nisam platio ni eur/$ vise nego sto treba...
Pre toga proveri kod svoje banke da li karticu mozes da koristis za internet placanja (moras da imas otvoren devizni racun sto je 0 eur troskova, osim sto moras da polozis onoliko novca koliko ti treba za to placanje).
Kod nekih banaka, izmedju ostalog i kod moje banke, postoji mogucnost otvaranja posebnog deviznog racuna za internet placanja i dobijanja posebne Visa debitne kartice koju koristis samo za internet placanja.
Ako pak ne zelis da koristis karticu kod internet placanja (mada ne znam zasto ne bi), mozes da placanje izvrsis putem wire transfera, sto prakticno znaci da das nalog tvojoj banci da novac uplati na racun virtuelne knjizare, ponovo bez provizije.
Proviziju banka moze da uzme kada tebi neko iz inostranstva uplacuje na racun ili ako treba da unovcis neki cek neke strane banke, a ponovo to nisu neki veliki procenti, da se tebi to ne isplati.

Ako te nesto dodatno zanima slobodno pitaj.
« Poslednja izmena: 09. Mart 2010. u 16:49 Stefano »

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1790 poslato: 09. Mart 2010. u 23:51 »
hm, a ja glupaca jos uvek zaobilazim banke u sirokom luku i sve placam kesom ;)
i tako ce ostati jos neko vreme...

prosle godine sam jedva naterala kevu da se ratosilja tekuceg racuna, posto im je zbog konstantnog minusa svaki mesec poklanjala barem par hilj. din. - a da ne pricam o proviziji za svaku transakciju -
bacanje para...

ali onih 18 evra za narucivanje knjiga nije mnogo, jer to valjda nije provizija, nego troskovi slanja, tako ide i preko knjizara.com - sve su tamo lepo objasnili, koga zanima nek procita pod linkovima 'strane knjige' i 'kupovina bez kartice'

uostalom, mozda treba proveriti da li sad manje kosta skoknuti do nekog veceg evropskog grada, provesti se i nakupovati kojesta... ali naravno, nista nije dzabe  :kafa:

btw, e-bay je svastara i antikvarnica, puna polovne i bofl robe, cesto i lazne!

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1791 poslato: 10. Mart 2010. u 02:16 »
Citat
hm, a ja glupaca jos uvek zaobilazim banke u sirokom luku i sve placam kesom Wink

prosle godine sam jedva naterala kevu da se ratosilja tekuceg racuna, posto im je zbog konstantnog minusa svaki mesec poklanjala barem par hilj. din. - a da ne pricam o proviziji za svaku transakciju -
bacanje para...
Pa sad, neko koristi neko ne. A sto se tice konstantnog minusa, da, svakako se tada treba ratosiljati tekuceg racuna, jer to pokazuje da osoba nije "finansijski pismena"...
Ali, ako kojim slucajem bilo kakav dug imas prema banci, a zatvoris racun (sto je u teoriji nemoguce, a u praksi moguce) taj minus svakako ostaje zabelezen u kreditnom birou, tako da prilikom novog otvaranja novog racuna u bilo kojoj banci kod nas, prvo cete morati da izmirite taj dug.
Slobodno koga sta interesuje oko banaka nek pita, da to demistifikujem, posto sam prosle godine, saradjivao sa generalnim direktorom jedne velike domaće banke, pa sam pokupio dosta korisnih stvari oko bankarskog sistema kod nas.

Citat
uostalom, mozda treba proveriti da li sad manje kosta skoknuti do nekog veceg evropskog grada, provesti se i nakupovati kojesta... ali naravno, nista nije dzabe
Pa pazi, ta situacija je uvek otvorena, ali pod uslovom da ti nije prvenstveno motiv soping, posto tada ne mozes da ustedis, razlike u ceni nisu tolike.

Citat
btw, e-bay je svastara i antikvarnica, puna polovne i bofl robe, cesto i lazne!
Pa jeste svastarnica i ima polovne robe, ali uvek treba proveriti rejting prodavca i naravno nacin placanja, da li odmah ili po prijemu robe.
I kod nas postoji jedan aukcijski sajt tipa e-bay-a samo sa mnogo manjim izborom robe, a s'obzirom da sam registrovan, znam da su sistem odradili tako da maksimalno zastite clanove autorizacijom, slicno je i na E bay-u ;)
« Poslednja izmena: 28. Februar 2012. u 23:54 Stefano »

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #1792 poslato: 10. Mart 2010. u 12:17 »
CNN spikerka se malo zbunila  ???

Northwest began serving P***S this month

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rSGOGAOiiJQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rSGOGAOiiJQ</a>

Van mreže ciklon

« Odgovor #1793 poslato: 10. Mart 2010. u 13:30 »
^^
Jel' ti to naručuješ neku knjigu, ili... :?:

Ako je knjiga u pitanju, naći ćemo neke sajtove za download knjiga. ;)
Interesuje mene vise stvari za kupovinu preko neta ali i knjige.Sad sam pronasao jednu i mislim da je imaju hrvati,zove se "Biografija Sunca".Mislim da je knjiga pun pogodak,mnogo me zanima kako i koliko Sunce utice na klimu,njegov uticaj je mozda i presudan a ta knjiga nudi odgovor.

hm, a ja glupaca jos uvek zaobilazim banke u sirokom luku i sve placam kesom ;)

uostalom, mozda treba proveriti da li sad manje kosta skoknuti do nekog veceg evropskog grada, provesti se i nakupovati kojesta... ali naravno, nista nije dzabe  :kafa:
Kes je kes i nekako lepse zvuci!

Pre tacno nedelju dana sam bio na jedan dan(kako je Evropa mala) u Slovackoj,Ceskoj(Brno) i Austriji(Pandorf) i za neke stvari se zaista isplati otici,pojedine cene su dosta nize,e sad tu su i dodatni troskovi ali posto sam isao poslom troskove sam svakako morao platiti.I tako predjoh 1300 km u jednom danu...

Stefano sto se tice banaka i placanja internet karticom imacu sta da pitam ali kad dodje vreme da sad ne davim puno.
Devizni racun imam i te silne kartice isto ali uopste ne volim da ih koristim,nekako mi je miliji kes...

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #1794 poslato: 13. Mart 2010. u 04:48 »
U Beogradu (kao i u drugim gradovima) nestaju stari, ali zdravi drvoredi. :evil:

Tužan prizor sa beogradskog Bulevara ovih dana...  :( :cry: :sos:

Evo aktuelnih slika sa uništenog i ogoljenog Bulevara. :(
Ranijih godina uništene Kralja Milana, pa Nemanjina... pa sada Bulevar... Šta je sledeće na redu  :?:

:-: http://www.balkanmagazin.net/gallery2/seca-platana.xhtml

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #1795 poslato: 13. Mart 2010. u 12:38 »
iako sam potpuno indiferentan sto se tice sece platana, nije mi jasno cemu udruzivanje u grupu gradjana, kada nista niste uspeli da uradite? ocigledno je organizacija bila jako losa.

A pored svega toga nije mi jasno da neko ceo dan provede na Bulevaru cuvajuci platane, imaju li ti ljudi neki posao tokom dana, nisu valjda platani toliki prioritet, da i posao ispasta? (a platani se i pored toga seku), analizirajuci da li su platani bolesni ili ne, itd, itd i ponovo nista ne urade da zdravi platani prestanu da se seku

Meni je jedino krivo sto je pravi razlog sece platana taj da bi se verovatno neko dobro ugradio u cenu mladara koji ce se posaditi :(
« Poslednja izmena: 13. Mart 2010. u 14:52 Stefano »

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1796 poslato: 15. Mart 2010. u 23:53 »
Ne moze vise ovako. Dosadila zima i bogu i svetu, a bogami i meni. Sa prvim zracima sunca i temperaturom preko 20 pravim rostilj ;D

Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #1797 poslato: 16. Mart 2010. u 00:29 »
Ću biti pozvana???? :)
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #1798 poslato: 19. Mart 2010. u 18:11 »
bodo, ova slika vredi koliko i ona sa suncem i munjom zajedno koju stefano slikao

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #1799 poslato: 19. Mart 2010. u 22:25 »
E ljudi, prodajem dve karte za koncert Plavog Orkestra u Areni 27-og marta. Dragi hteo da me iznenadi, medjutim moj put za Bec se pomerio za 26-ti tako da ne mozemo da idemo :( (a bas bih volela...u ime onih lepih dana kada sam ih slusala :) ).
Tako da ako vi zelite da idete ili znate nekoga ko planira da ide, javite mi, posto mi je greota da karte propadnu.
Tnx :)
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...