ne znam da li postoji grad u srbiji,a da nije izgubio značajno drveće u nekoj od glavnih ulica jedino znam da ćuprija zaobilazi takav trend pa je grad sav zelen
Jeste Ćuprija zelena, ali taj grad zaobilazi mnogo štošta, i ljudi se u njemu vide kao suvišni između Jagodine i Paraćina. Ipak, ljudi se trude. Napravili su pešačku zonu od 19 do 23 časa pa grad opet ima korzo. Ima lepih pokušaja da se ustanove Dani kulture u Ćupriji, ali to dođe smešno u poređenju sa manjim mestom koji ima veću tradiciju u tome (Despotovac). Kao ćuprijski zet, to jako dobro znam.
Kako god, pomama zbog sečenja stabala zaobilazi Ćupriju, te se njihovo orezivanje zaista vidi kao dobro urađeno. Orezivanje je nepohodno, jer to je neka vrsta higijene života. Kao sečenje noktiju. U poređenju sa ovim, ono što se događa na Bulevaru liči na sečenje prstiju umesto nokata.
Sad mi nešto pade na pamet... Da se oni koji su to odlučili ne boje da će im drveće doći glave? Još postoje bandere... (grozan sam, ali tako se odnosim prema svemu što pokazuje otvoreno nipodaštavanje života).
A sto se tice Bulevara, jeste i meni nekako glupo bez drveca, ali ipak ce tu biti, nadam se, zasadjeni mladari, koji ce za 5-6 godina biti ozbiljna stabla
Samo se nadaj... Takvi će pre da zabetoniraju bilo kakvo zelenilo, jer ih podseća na blatnjavo dvorište iz kojeg su pobegli. U mom kraju je takav soj preovlađujući.
stef, ponekad stvarno pises ko da si placeni menadzer, a ovo je ipak samo meteo forum...
To je ono što sam pričao, da se na forumu sve više stvari gledaju kroz kapital, dok je čovečnost u drugom ili n-tom planu. Mnogo mi je žao zbog toga, jer treba biti i ostati human (a ipak ostajemo samo ljudi sa svim vrlinama i manama).
ovako se samo zbog novca uglavnom šume menjaju betonom dok su neiskorišćeni hektari i dalje prazni
Da, mačak, kamo lepe sreće da su tu njive i plantaže, pa da se nešto i radi, a ne samo da se muvaju pare i zamazuju oči... Ne može se doveka živeti bez rada, a to je, nažalost, naš sistem, i to ne od juče, ne od ove vlasti, već odvajkada. Srećom, i tome će doći kraj, samo kakav?