Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743124 puta)

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
Odg: Chat
« Odgovor #1840 poslato: 14. Maj 2010. u 10:23 »
Verovatno ste svi čuli za nastavnika koji je zlostavljao decu viših razreda osnovne skole. Ja sam poprilično potresena dogadjajem, jer je u pitanju moja nekadašnja osnovna škola i moj bivši profesor. Juce sam u neverici čitala članke i pitala sam se sta se može desiti u nečijoj glavi pa da postane.... monstrum? Inače taj profesor je meni i većini mojih drugara bio omiljeni nastavnik. Uvek tu za nas, prijatelj, pa čak kratko vreme i vd razrednog staresine. To je intelektualac koji je poznavao šest svetskih jezika.

Kakvo je vase misljenje o konkretno ovom slucaju i uopste o ovoj temi? Kako tome stati na put?

Evo i po koji link u vezi pomenutog slučaja, pošto verovatno ima i onih koji neće znati o čemu se radi:

Nastavnik zlostavljao đake više od 12 godina!
Profesor priznao zlostavljanje dečaka
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #1841 poslato: 14. Maj 2010. u 12:07 »
Ja mislim da tome ne moze da se stane na put, takve stvari su se javljale i u proslosti, kao i sad i ne mislim je posast modernog doba.Poznata je i stara Atina (gde je to bilo popularno).Sistemski mozda moze nesto da se uradi, ali kao sto vidis nikad se ne zna ko sta krije u svojoj glavi.Ljudi stvarno kriju mnoge tajne....

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #1842 poslato: 14. Maj 2010. u 13:39 »
Jako mi je žao što si doživela takvo razočarenje, Brandži. Moj sin ide u istu školu u koju sam i ja išao 35 godina ranije. Iako je to ista škola, vremena su drugačija, a razlika se oseća u velikoj meri.

Opasno se danas živi. Od devedesetih naovamo sve se nekako izokrenulo, ljudi su poblentavili, prolupali, okrenuli se ekranima umesto drugim licima, i počinju da veruju da je pravi svet na fejsu, a ne u ulici u kojoj živiš. Ni škole ne izgledaju isto. Sad su tu kamere, obezbeđenje koje figuriše po školskim dvorištima, ali hoće li ih to zaštititi od nasilnika koji im umiljato prilazi? Deca se sve više druže po igraonicama, a u kuću školskog druga se skoro i ne ulazi (bar po Beogradu). Roditelji su preokupirani panikom da zarade za život, zapostavljajući pravi razlog života, a to su deca. Deca se ne potresaju mnogo, jer za bolje ne znaju, nije im pokazano. Bleje ispred računara, televizora, spavaju na času budni, domaće zadatke ne rade, obaveze nemaju, kao ni osećaj da su deo ovog društva. I to upravo zbog svog tog zanemarivanja. Sami se snalaze kako umeju.

I šta je 'normalne' ljude okrenulo na mračnu stranu? Sve češće sam svedok (i kolateralni učesnik) porasta napetosti u odnosima među ljudima, neke mržnje, šta li je... Da li je razlog tome nemaština? Da, ali ne finansijska, već duhovna, humana nemaština. Inflacija je zahvatila ljudski rod po najlepšim vrednostima, a to je duhovnost, zdrav razum, ljubav, kao kategorije koje gube na popularnosti i upotrebi. Nasuprot tome, sve više bujaju negativnosti.

Svaki problem može da se reši pronalaženjem osnovnog uzroka, pa tek onda otklanjanjem te osnove. Smatram da se treba boriti za decu svakog dana, biti sa njima, družiti se, nagrađivati i kažnjavati prema zasluzi, ne biti nasilan prema deci ni pod kojim uslovima (čak i kada su stvarno nemogući i svojeglavi - oni samo žele pažnju odraslih, jer osećaju da je nemaju). Razumeti dečije probleme i savetovati ih, pokazati im primerom šta treba da se radi. Pokazati prirodu u šumici, parku, a ne na National Geographicsu.

Lično, muku i ja mučim sa decom, ali smatram da su to ipak dobri ljudi i da se vredi pomučiti. Roditeljstvo nije nimalo lako. Život živim za decu, da budu bolja. Ali, otkako sam postao roditelj, pitam se kako treba da ih vaspitam. Beskrupulozni idu dalje, imaju više... (imaju li?) a dobri i pošteni su samo za bajke za malu decu, za svet zmajeva, princeza i hrabrih viteza. Treba se odupreti takvim tendencijama, vratiti stare ljudske i humane vrednosti u upotrebu, po svaku cenu! Kazna za to će biti propast te dece kao odraslih ljudi i njihova nemogućnost da ostave potomstvo, naročito ono zdravo.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #1843 poslato: 14. Maj 2010. u 16:48 »
jednom je jedan moj drugar rekao "kakva deca - takvi profesori"

na kraju je ispalo da je bio u pravu.. ima veze sa ovim što je ptprince rekao,a to je da je ista škola danas na mnogo niskim granama

uvek će mi biti krivo što sam svoje srednjoškolske dane tako loše provodio iz prostog razloga što sam išao u najnesložnije odeljenje gde su jedni drugima iz zabave nameštali nevolje i zato što sam pohađao iskorumpiranu školu koja sebe i dan danas smatra elitom samo zbog toga što dse još uvek zove gimnazija

da se malo nadovežem na ono što je bradži napisala.. deca su danas mnogo veliki teret za profesore (moja majka je profesor i svaki dan slušam sve i svašta),ali isto tako postoje profesori koji koriste svoj položaj da na neki način zlostavljaju decu
ja sam lično u svojoj školi izgleda bio persona non grata jer sam javno govorio ono što pojedine profe nisu želele da čuju jer se na njih svaljivala krivica.. tako da sam ja završio sa 6 spuštenih ocena (koje sam video tek u svedočanstvu) neke su bile i za dve ocene niže!

ne bih da iznosim detalje jer je suviše komplikovano,ali evo.. recimo da mi je ocena iz srpskog zavisila od pitanja "davide, kada ćemo u rat?" koju mi je profesorka svaki dan postavljala
iako sam u rubrici do kraja godine imao 8 trojki i ništa više jedva sam se izvukao da me ne obori pred maturu jer sam joj do samog kraja odgovarao "nikad"

Van mreže beket

• **
« Odgovor #1844 poslato: 14. Maj 2010. u 17:37 »
hej, malo ste prosirili pricu, a poceli smo od klasicnog patoloskog slucaja - kakvih ima svuda, bilo je i bice, nazalost... /davno sam bila mala, ali secam se da mi je deda govorio da ne uzimam ni od koga cokoladu, da ne ulazim u tudja kola itd./

u ovom slucaju je karakteristicno da se to godinama krilo, da su neki roditelji verovali svojoj deci i zastitili ih prostim ispisivanjem iz te skole; nastavnici kolege verovatno nisu zeleli da veruju, tvrdili da deca izmisljaju i tako islo u krug -
a deca stvarno umeju da izmisljaju, ali za ovakve stvari ne mogu da znaju da li je to normalno ili ne, mora to neko sa strane da im objasni!

i da nije bilo te organizovane tribine o nasilju, mozda bi dedica mirno otisao u penziju i nastavio svoje -

dakle, edukacija je jedini lek, a to je ono po cemu se danasnje drustvo razlikuje od primitivnih sredina, dobrim delom to je pomak u odnosu na navike iz proslog veka, kad se sve to krilo, kao da zrtva treba da se stidi -
/mada, ima i sad nekih koji tvrde da je silovana zena sama kriva za to sto joj se desilo, al bolje da ne sirim pricu/

Van mreže Mili-CQ

• **
  • Starost: 39
« Odgovor #1845 poslato: 17. Maj 2010. u 17:41 »
Evo malko se igram sa GE-om.
Sad jos da resim problem automackog preuzimanja slike sa sajta RHMZ.
I bice zanimljivo... :)

satelitska slika:

Kompozitna.kmz

Infracrvena.kmz
« Poslednja izmena: 17. Maj 2010. u 17:59 Mili-CQ »
storm spotter/chaser

Van mreže laky

« Odgovor #1846 poslato: 17. Maj 2010. u 18:19 »
extra!!!!

Kako si stavio radar u GE???

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1847 poslato: 17. Maj 2010. u 18:30 »
Povremeno koristim Weather na GE. Svidja mi se sto kad ukljucim Condition and Forecasts pokazuje tacne podatke. Jedino je radar los tj. izgleda da se prikazuju podazci samo iz par evropskih zemlja (Belgija, Holandija i Nemacka) i USA.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1848 poslato: 17. Maj 2010. u 19:03 »
Kako si stavio radar u GE???

Ima opcija: Add Image Overlay

Hteo bih nesto ovakvo da napravim:
http://www.meteotitano.net/googlemaps/radar.php?sr=comp
storm spotter/chaser

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1849 poslato: 17. Maj 2010. u 19:34 »
 :lmao: :lmao: :lmao:

storm spotter/chaser

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1850 poslato: 17. Maj 2010. u 22:37 »
Iako sam svukao sva 3 seriala sa torrenta,ovo vredi kupiti i imati u kolekciji!!!

http://dsc.discovery.com/tv/storm-chasers/about/about.html
storm spotter/chaser

Van mreže laky

« Odgovor #1851 poslato: 17. Maj 2010. u 22:45 »
Jel ima neko linkove za download stormchaser season 1,2? Imam trecu sezonu a linkove za 1,2. sezonu nemogu nikako naci.
Pa ako neko ima linkove ili zna gde mogu da ih nadjem neka javi.

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1852 poslato: 17. Maj 2010. u 22:54 »
ima po torrent trekerima,samo obrati paznju o kvalitetu snimka,ja sam prvi serial skinuo sa losim snimkom al se da gledati.
storm spotter/chaser

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #1853 poslato: 17. Maj 2010. u 23:37 »
Mili C Q ajde molimte daj mi torrent linkove sva tri seriala ako ti nije tesko, posto ja nemam nista od ovoga!

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1854 poslato: 17. Maj 2010. u 23:50 »
ok samo da nadjem linkove pa saljem na privatnu poruku.
storm spotter/chaser

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #1855 poslato: 17. Maj 2010. u 23:58 »
ok samo da nadjem linkove pa saljem na privatnu poruku

Fala unapred!

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1856 poslato: 21. Maj 2010. u 18:26 »
Evo moja sobica obogacena novom biljcicom.  :rofl:
Za sad sam primetio da trazi dosta svetla.

storm spotter/chaser

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #1857 poslato: 21. Maj 2010. u 22:30 »
Jel to Novo Naselje? :)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Mili-CQ

• **
« Odgovor #1858 poslato: 22. Maj 2010. u 00:18 »
To u saksiji je menta za koktele :D
Jeste ja sam sa naselja. :)
storm spotter/chaser

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47