Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743094 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odg: Chat
« Odgovor #2040 poslato: 24. Februar 2011. u 10:52 »
Hehe podseća me na mene kada sam bio neki treći, četvrti osnovne. Imali smo iz poznavnja prirode spreman dnevnik da osmatramo vreme u našem gradu. Naravno to je bio zadatak da taj dnevnik vodimo mesec dana. Ja sam nastavio narednih par godina, a tražio da mi tata na poslu isfotkopira te tabele u puno primeraka. Ali naravno ni blizu da sam određivao rodove oblaka i ni blizu da sam se toga sam setio.

Svaka čast. Inače davno vas nisam video. PtPrinčići mora da su puno porasli. Obavezno ih vodi na sledeći skup. Kako stvari stoje mislim da će sinčić naći puno zajedničkih tema sa nama starijima. Na Stražilovu sam bio zaprepašćen njegovim filozofskim izjavama.  :)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2041 poslato: 24. Februar 2011. u 11:09 »
bravo za dečka, treba ova zemlja takve individualce!

Bandoglavce, kolega! ???

Čija je knjiga? Ako je tvoja onda ok!  ;)

Moja je bila u početku (autorski primerak :)), ali je, naravno, sada njegova 50%, a 50% vlasništva pripada njegovoj sestri.

Hehe podseća me na mene kada sam bio neki treći, četvrti osnovne. Imali smo iz poznavnja prirode spreman dnevnik da osmatramo vreme u našem gradu. Naravno to je bio zadatak da taj dnevnik vodimo mesec dana. Ja sam nastavio narednih par godina, a tražio da mi tata na poslu isfotkopira te tabele u puno primeraka. Ali naravno ni blizu da sam određivao rodove oblaka i ni blizu da sam se toga sam setio.

Ćuti, naježio sam se kada sam video šta radi. Isti sam i ja bio, i to tačno u tmi godinama (još malčice pa 11). To me je i zabrinulo. ;)

Inače davno vas nisam video. PtPrinčići mora da su puno porasli. Obavezno ih vodi na sledeći skup. Kako stvari stoje mislim da će sinčić naći puno zajedničkih tema sa nama starijima. Na Stražilovu sam bio zaprepašćen njegovim filozofskim izjavama.  :)

Pa možeš da svratiš kada dođeš u BGD. Doduše, sada smo se malčice preselili, ali smo u istom kraju (300 metara uz ulicu).
Što se filozofiranja tiče, on je 'najpametniji' za mnoge stvari. Nedokazani banodglavko (ljubi ga tata).
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2042 poslato: 24. Februar 2011. u 22:12 »
Kakav otac takav i sin, ili bolje ne pada iver daleko od klade! Bice mali princ opasan meteorolog sigurno,a za skolu ne bih se ja brinuo, ima 5-ice i dalje da sevaju. ;)

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #2043 poslato: 25. Februar 2011. u 01:30 »
haah, super je to :)  sigurno će kasnije da ga zanimamaju meteo pojave.. ja sam takođe isto kao i joe nastavio da pratim vremenske prilike nakon te lekcije iz poznavanja prirode :D

i dan danas čuvam papire na kojima sam beležio vremenske pojave

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2044 poslato: 25. Februar 2011. u 10:02 »
Oooo pa to je lepa vest :) ja ih pamtim kao klince, nisam ih video 2 godine... al' znaci vec krenula lepa zanimanja :)

Gde lepa vest, čoveče? Da u kući ima viška para od toga, e, to bi bilo nešto drugo. Ovako, ne znam...
Ma samo da je srećan i da ima da živi od svog zanmimanja, pa makar bio čistač ulica ili profesor na univerzitetu, svejedno mi je. Kao roditelj, mogu da pomognem, da usmeravam, da čuvam od grešaka koliko mogu, da ga puštam da pravi (benigne) greške iz kojih treba sam da ispliva. Nemam nameru da se ubeđujem. I on je ličnost, još kako. Kao i svako dete koje ima više od šest godina, do kada se ličnost formira.

Bice mali princ opasan meteorolog sigurno,a za skolu ne bih se ja brinuo, ima 5-ice i dalje da sevaju. ;)

Ako ne budu sevale petice, sevaće varnice! :-[
Šalim se. Ali ozbiljno govoreći, svima kažem (pa i sebi, to mi je najteže) da svako prvo treba da završi svoje obaveze, pa da se baci u ostvaribvanje svojih prava i zanimacija. Njegove obaveze nisu još velike (IV razred), ali kad samo pomislim koliko svoje inteligencije troši na vrdanje i snalaženje za razne stvari, umesto da uradi ono šta treba, za šta je vaspitavan... Učenje? Hm, pre će da se snađe za izgovor što nije uradio domaći (dok bleji u neki ekran) nego da sedne da uči. Ali da ne grešim dušu, počeo je samostalno da čita knjige i da u tome nalazi zadovoljstvo. A pošto je ptprinceza veliki knjigoljubac (ni ja ne zaostajem mnogo), ima literature iha-haj...

ja sam takođe isto kao i joe nastavio da pratim vremenske prilike nakon te lekcije iz poznavanja prirode :D

I ja. Moje najstarije beleške koje sam sačuvao datiraju iz drugog osnovne, za vreme zimskog raspusta. Međutim, kontinuirane beleške (pošto sam svoje zanimanje za meteorologiju počinjao više puta - problem Buridanovog magarca) datiraju tek od sedmog razreda.

Juče mi je kukao kako nema ljudski termometar, pa je našao onaj elektronski, prenosivi, ali sa istrošenom baterijom. Šta ću, 100 dinara za bateriju nije mnogo... naravno da sam mu kupio. Sad može da očitava i decimalu. Kvalitativni korak napred.

Nadam se da ću uspeti da uštedim za neku ljudsku opremu, da je instaliram na svojoj staroj lokaciji, pa da ga puštam da se tamo zanima. Tamo je ostao kišomer (i pluviograf), ali za sada to održavam samo ja. Ako bude dobar, i ako ga bude zanimalo (i nikako drugačije), pokazaću mu kako se sa time radi, kao i sve fore i fazone.

Inače, visinu sbnega procenjuje na osnovu klupe u dvorištu koja se vidi sa njegovog prozora. Procene su mu, na moje iznenađenje, jako dobre. Juče je pisao 20 cm (a nije gledao u moje beleške), a jutros je na brzinu, onako neumiven, pogledao i rekoa da ima bar 30 cm. Bez lenjira, odokativno, više je nego dobro.

Što se foruma tiče, u kući je svaki ekran pod strogom kontrolom, zbog njegove 'zavisnosti' od ekrana. Internet ima samo dial-up, a šifru ne zna. Bolje je tako, verujte mi.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2045 poslato: 25. Februar 2011. u 10:14 »
ja sam takođe isto kao i joe nastavio da pratim vremenske prilike nakon te lekcije iz poznavanja prirode :D

Nazalost nisam sacuvao moju svesku u kojoj sam kao klinac belezio pojave, posebno zimi.. :D
Ipak kako mi je majka dizajner, osim onih suvih podataka koje sam trazio na tv-u za svoj kraj, imao sam obicaj zimi da u odnosu na intenzitet padavina(snega) crtam za taj dan trecinu, polovinu ili celog sneska belica, a u zavisnosti od toga koliko se meni svidjala vremenska situacija za taj dan, svaki dan je dobijao svoju boju, pa tako snezan dan naravno crvenu(najvise mi se svidja), a kisni dan braon ili crnu (nikada nisam voleo kisu..:)) Eto podelih ovu tajnu sa vama, jer to ni moji roditelji nisu znali.. :D

Ipak ptprince, moram ti priznati da mi to malo ipak jeste odvlacilo paznju sa ucenja, ali nemoj se brines, petice su nastavile da pljuste. ;)

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #2046 poslato: 25. Februar 2011. u 10:34 »
Gde lepa vest, čoveče? Da u kući ima viška para od toga, e, to bi bilo nešto drugo. Ovako, ne znam...
Ma samo da je srećan i da ima da živi od svog zanmimanja, pa makar bio čistač ulica ili profesor na univerzitetu, svejedno mi je.

I ja htedoh da kazem Stefanu, samo ako je viska para. :D
No dobro, i to se prebrodi, kada se zna u srcu da je nesto ispravno.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2047 poslato: 25. Februar 2011. u 19:33 »
klinci kopiraju svoje roditelje samo kratko u detinjstvu i to je valjda izraz njihove ljubavi, prirodnog uzora, itd.

ali kad stigne pubertet - i/li kod dečaka nešto malo kasnije buđenje individualnosti (u vreme izbora studija) - onda može da dođe do drastičnog preokreta, naročito kod takvih malih genijalaca i osobenjaka /a petice su nebitne, u školi to obično dobijaju poslušne bubare, od kojih posle nema neke velike vajde/

decu treba usmeravati suptilnije i bez pritiska, na razne strane i na razne teme...
/nek samo ostane radoznao, bice nesto od njega/
« Poslednja izmena: 25. Februar 2011. u 21:06 beket »

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #2048 poslato: 26. Februar 2011. u 13:49 »
Ljudi mislim da smo trebali u reportažama da napravimo jednu veliku temu Februarski sneg u Srbiji i tu da kači svako slike iz svog grada. Ovo ni na šta ne liči. Ko će sada uzeti i čitati pet različitih tema. Umesto da otvori jednu i uživa nekada u budućnosti gledajući slike iz srbije tog 25. februara.
Mene iskreno mrzi da otvaram posebnu temu za Novi Sad zbog 10 slika.

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #2049 poslato: 26. Februar 2011. u 14:04 »
 ^^

Mislim da je ovako preglednije. Ta zajednička tema bi imala 100+ slika treba se snaći u svemu tome.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2050 poslato: 26. Februar 2011. u 15:13 »
I ja mislim da je ovako preglednije. Za zadovoljstvom sam pogledao svih šest reportaža i ne bi mi bio nikakav problem ni da je još više. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #2051 poslato: 26. Februar 2011. u 18:24 »
Šta ja znam kontao sma svuda j sličan sneg. Mogla je i jedna tempa i svako okači slike svoje. Zna se ko je odakle. Mada svejedno kako god želite, i ovako je kasno. Okači ću ja ali tek sutra idem u šetnju, danas nisam stigao.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2052 poslato: 26. Februar 2011. u 19:33 »
Interesuje me na koji način mogu da zaštitim npr. sajt koji sam napravio od neovlašćenog korišćenja?
Pre par godina sam napravio "divlju" prezentaciju sela (free web) i jedna lokalna stranka je kompletan promotivni materijal napravila od slika i montaža sa tog sajta.  >:( Ne mogu vam opisati koliko sam bio besan, jer samo ja znam koliko sam truda uložio u sve to!
Pre par dana, pretraživajući sajtove iz moje okoline naletim na nekoliko mojih fotografija koje su postavljene na sajt jedne opštine, a preuzete su sa mog naloga koji imam na sajtu "Panoramio"! Opet sam poludeo ... strašno!!!
Trenutno pravim sajt sela ali na zvaničnoj adresi, tj. na rs. domenu. Pravim sto čuda (za mene su čuda) koja su 100% autorska, tj. moja.
E sad, da ne bi dolazio u situaciju kao što sam do sada, pitam ja vas šta raditi?  :?:
I da li mogu nekako da tražim od te opštine da ukloni moje fotografija sa sajta! Nisu naveli da su te slike preuzete sa tog i tog sajta ...

Van mreže pavlovic

• Moderator
« Odgovor #2053 poslato: 26. Februar 2011. u 20:41 »
 ^^

Možda ovaj sajt može biti od pomoći:

Projekat zaštite intelektualne svojine na internetu

http://www.kradimamu.com/

Tu  pokradeni prijavljuju lopove, kakva je dalja procedura ne znam.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2054 poslato: 26. Februar 2011. u 21:00 »
slaba vajda: na netu se sve preuzima i skuplja, ne vredi nista upozorenje, izmena slike, tehnicko blokiranje kopiranja... nista to ne vredi!

ja vec deset godina imam neki medjunarodni portal o jednom piscu /kompilacija vec postojecih sadrzaja na netu/, info je vec usao u mnoge knjige, ali su podaci bez izvora navodjeni ne samo po internetu -

tja, internet je jos uvek slobodna razmena informacija & u krajnjem slucaju treba biti ponosan ako tvoj doprinos neko uspe da iskoristi i reprezentuje dalje -

u principu, za svaki citat ili kopiju - treba navesti izvor i autora, ali bas zbog tih famoznih autorskih prava - mnogi to izbegavaju, plaseci se velikih honorara...

i tako dalje, i tako dalje isto -
/barem za sada/

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2055 poslato: 27. Februar 2011. u 03:04 »
dacu ti kontakt advokata specijalizovanog za povredu autorskih prava, nisam u Beogradu, pa cu ti to poslati u ponedeljak, ako zaboravim podseti me.
Covek dobija sve... jedino ne moze nista sa Ringier grupom (Blic, 24 sata), tad je u sukobu interesa, jer je i njihov pravni zastupnik

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2056 poslato: 27. Februar 2011. u 16:27 »
dacu ti kontakt advokata specijalizovanog za povredu autorskih prava, nisam u Beogradu, pa cu ti to poslati u ponedeljak, ako zaboravim podseti me.
Covek dobija sve... jedino ne moze nista sa Ringier grupom (Blic, 24 sata), tad je u sukobu interesa, jer je i njihov pravni zastupnik
Ufff ... advokati ... čim pomislim na njih ... odmah moram da dam 100 evrića! Jel ima neka druga opcija?

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #2057 poslato: 27. Februar 2011. u 17:14 »
Mislim da je najbolje da ih kontaktiras i insistiras da vidljivo navedu autora i sajt odakle su preuzeti sadrzaji (i koji se sadrzaji uopste mogu preuzeti). To ti je i najbolja opcija jer dobijas dobru reklamu. Ako samo uklone sadrzaje pod pretnjom tuzbe nemas nista od toga.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2058 poslato: 28. Februar 2011. u 17:29 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=IGhBzJsB_nQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=IGhBzJsB_nQ</a>

Uporan čiča :)

Van mreže gabesz20

• Počasni član
« Odgovor #2059 poslato: 28. Februar 2011. u 17:35 »
Covece...ocigledno sa cicom nije sve u redu:)