Oooo pa to je lepa vest ja ih pamtim kao klince, nisam ih video 2 godine... al' znaci vec krenula lepa zanimanja
Gde lepa vest, čoveče? Da u kući ima viška para od toga, e, to bi bilo nešto drugo. Ovako, ne znam...
Ma samo da je srećan i da ima da živi od svog zanmimanja, pa makar bio čistač ulica ili profesor na univerzitetu, svejedno mi je. Kao roditelj, mogu da pomognem, da usmeravam, da čuvam od grešaka koliko mogu, da ga puštam da pravi (benigne) greške iz kojih treba sam da ispliva. Nemam nameru da se ubeđujem. I on je ličnost, još kako. Kao i svako dete koje ima više od šest godina, do kada se ličnost formira.
Bice mali princ opasan meteorolog sigurno,a za skolu ne bih se ja brinuo, ima 5-ice i dalje da sevaju.
Ako ne budu sevale petice, sevaće varnice!
Šalim se. Ali ozbiljno govoreći, svima kažem (pa i sebi, to mi je najteže) da svako prvo treba da završi svoje obaveze, pa da se baci u ostvaribvanje svojih prava i zanimacija. Njegove obaveze nisu još velike (IV razred), ali kad samo pomislim koliko svoje inteligencije troši na vrdanje i snalaženje za razne stvari, umesto da uradi ono šta treba, za šta je vaspitavan... Učenje? Hm, pre će da se snađe za izgovor što nije uradio domaći (dok bleji u neki ekran) nego da sedne da uči. Ali da ne grešim dušu, počeo je samostalno da čita knjige i da u tome nalazi zadovoljstvo. A pošto je ptprinceza veliki knjigoljubac (ni ja ne zaostajem mnogo), ima literature iha-haj...
ja sam takođe isto kao i joe nastavio da pratim vremenske prilike nakon te lekcije iz poznavanja prirode
i dan danas čuvam papire na kojima sam beležio vremenske pojave
I ja. Moje najstarije beleške koje sam sačuvao datiraju iz drugog osnovne, za vreme zimskog raspusta. Međutim, kontinuirane beleške (pošto sam svoje zanimanje za meteorologiju počinjao više puta - problem Buridanovog magarca) datiraju tek od sedmog razreda.
Juče mi je kukao kako nema ljudski termometar, pa je našao onaj elektronski, prenosivi, ali sa istrošenom baterijom. Šta ću, 100 dinara za bateriju nije mnogo... naravno da sam mu kupio. Sad može da očitava i decimalu. Kvalitativni korak napred.
Nadam se da ću uspeti da uštedim za neku ljudsku opremu, da je instaliram na svojoj staroj lokaciji, pa da ga puštam da se tamo zanima. Tamo je ostao kišomer (i pluviograf), ali za sada to održavam samo ja. Ako bude dobar, i ako ga bude zanimalo (i nikako drugačije), pokazaću mu kako se sa time radi, kao i sve fore i fazone.
Inače, visinu sbnega procenjuje na osnovu klupe u dvorištu koja se vidi sa njegovog prozora. Procene su mu, na moje iznenađenje, jako dobre. Juče je pisao 20 cm (a nije gledao u moje beleške), a jutros je na brzinu, onako neumiven, pogledao i rekoa da ima bar 30 cm. Bez lenjira, odokativno, više je nego dobro.
Što se foruma tiče, u kući je svaki ekran pod strogom kontrolom, zbog njegove 'zavisnosti' od ekrana. Internet ima samo dial-up, a šifru ne zna. Bolje je tako, verujte mi.