Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743092 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odg: Chat
« Odgovor #2060 poslato: 28. Februar 2011. u 17:53 »
 ^^ Ovakve ja viđam svaki dan.  :P

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2061 poslato: 28. Februar 2011. u 17:55 »
al' najjace je kad mu onaj lik skine kapu, a on se okrece i psuje mu mamu lopovsku, al' da sidje nece...   :rofl:

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #2062 poslato: 04. Mart 2011. u 20:39 »
Ja ne moram vise da pratim modele, cim vidim da je aca proredio postove u prognozi za mart znacu da je toplo vreme blizu.. ;) :lmao: ???
« Poslednja izmena: 07. Mart 2011. u 02:44 Boda Tajson »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2063 poslato: 04. Mart 2011. u 20:45 »
Nemoj ti Lazare da gledas Acu,svako gleda za sebe i da odgovorim jednom clanu foruma koji se boji da nenapustim forum nek slobodno spava tu sam cele god!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2064 poslato: 04. Mart 2011. u 21:20 »
 Shto ste se ustremili toliko na aca on jednostavno voli zimu,voli meteorologiju prati modele,voli da podeli svoje mishljenje sa nama,jeste da malo preteruje to i ja vidim al to nije nishta strashno :) Znam da ja nemam prava da sudim ali mislim da ga bezpotrebno previshe kritikujete i napadate,pogotovu sada kada ste isdvojili posebnu temu za zahtevnu prognuzu(onda bi trebalo da ima vishe slobode govora :) da se tako izrazim u ovoj temi "prognozama") Meni lichno ni malo ne smetaju Acove prognoze chak naprotiv :) Znam da nisu toliko struchne kao vashe(odnosi se na iskusnije chlanove) ali chovek se trudi...

Van mreže lazar

• *
  • Starost: 38
« Odgovor #2065 poslato: 04. Mart 2011. u 22:08 »
 ^^ ^^ Mene izuzmi iz svoje kritike jer ja coveka niti napadam niti kritikujem samo sam se malo nasalio na njegov racun nista zlonamerno posto covek komentarise svaki izlaz modela koji vraca zimu a vecini je zime vise preko glave, dok izlaze koji najavljuju toplo vreme ne komenatarise ili mozda usputno pomene, a modeli se sad lome toplo-hladno i on to dobro zna i sad kad je izlaz zimski onda je to spektakularno uuuuu vraca ze zima iha divota!!! a kad je u pitanju otopljene onda je to pifff nista narocito bice ga u aprilu i te fore a kao da ne zeli da se pomiri sa cinjenicom da postoji mogucnost da posle prvog otopljenja do kraja meseca dominira pravo prolecno toplo vreme sa kratkim prekidima od  dan dva pa opet postepeno sve toplije a maksimalne temperature da se krecu i do 25 pa i vise stepeni uz mogucnost prvih konvektivnih epizoda... sto se vec desavalo, ne bese davno mart 2010.  ;)

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2066 poslato: 04. Mart 2011. u 22:37 »
Drage moje kolege,ja volim zimu i sneg ali i meni polako nje dosta jer nebi zeleo napr.za prvomajske praznike ili vaskrs da bude kisa hladno itd.Inace,nekomemtarisem samo zahladjenje nego i otopljenje i svestan da nas vec mozda krajem meseca ocekuju temp.od 20 stepeni i tada SIGURNO NECU NAVIJATI ZA KISU NEGO ZA SUNCE!Ali posto smo kalendarski jos u zimi moram o njoj.Da pricam hocu 25 stepeni kad to nije uobicajeno za Mart ali moze da bude,to nema smisla.Sto se tice novina za sledecu zimsku sezonu na forumu ako uvodite neke novine odlicno.EDIT:18z i dalje vodi veliku borbu od srede,ali ipak mislim da iako se desi novi sneg iduceg vikenda od 15-tog bi trebalo da imamo temp.oko 13 stepeni sem ako modeli totalno nepolude pa nam nevide makar najavu proleca u drugoj polovini Marta.
« Poslednja izmena: 04. Mart 2011. u 23:48 aca »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2067 poslato: 05. Mart 2011. u 10:02 »
Polako ljudi sa prolecem dok se neusaglase svi modeli i dok to nebude uslo u minimum 120-ti sat!Neznam dali ste primetili veliko razilazenje konrolnog i glavnog!Prvi daje zimu a drugi kao sto Milosh rece prolece pa cemo da vidimo.

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2068 poslato: 05. Mart 2011. u 12:46 »
Kontrolni i glavni su se uklopili za period od iduceg vikenda jer vide prolece ali blago razilaze za vikend jer bi imali zahladjenja i kratkotrajnog snega ali nista strasno.Iako sam snegoljubac pretpostavljam ako nedodje do neke kardinalne promene ali to se kod meodela nista nezna da bi od ponedeljka trebali da imamo toplije vreme.Inace,da apostrofiram nekim kolegama koji su mi rekli da preterujem kad trazim zimu u Martu pitacu ih u septembru ako bude toplo gde je jesen vreme mu je,dobicu odgovor: cekaj polako leto je,sto ce reci da mnogima zima nije medju omiljenim godisnjim dobima pa hoce da je se brzo rese ali priroda zna kad sta treba da radi!EDIT:Moje vidjenje,to nisam na piso vidjenje situacije za vikend imamo dve mogucnosti:ako AC nad Atlantikom pomeri ciklon ka Skandinaviji imamcemo produzenu zimu,ukoliko se pak ciklon spusti ka Britaniji AC odlazi mnogo zapadnije dolazi do formiranja ciklona u zapadnom Sredozemlju koji bi vukao sa prednje strane topao vazduh ka Balkanu i eto proleca.Ovo je moj amatersko vidjenje iskusnije kolege to bolje objasnjavaju.

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #2069 poslato: 05. Mart 2011. u 17:56 »
Aca nije online, i to bas u vreme kada je izasao 12Z :P :lmao:

Sada necu ovo brisati, ali sledeci put ovakav sadrzaj u ovom topicu ide na brisanje. Molim za ozbiljnost u ovom topicu!

Sto se mene tice obrisite, malo sam se nasalio, nisam mislio nista zlonamerno.

Znam da nisi hteo nista zlonamerno ja to i ne mislim, samo eto da se ne ulazi u off! Bez ljutnje!

« Poslednja izmena: 05. Mart 2011. u 19:13 gabesz20 »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2070 poslato: 05. Mart 2011. u 19:02 »
Tu sam kolege,neki put nisam kuci a i nemogu non stop pored kompa imam i vaznije stvari.Nego da se vratim na temu,vidim da je kompletna borba modela od srede pa na dalje!Konkretno 12z vidi otopljenje za vikend ali opet zahladjenje od ponedeljka sto ce reci kao da nam posle ovog 8 martovskog zahladjenja vidi jos jedno ali nezna kad!Naravno opet se kontrolni i glavni mimoilaze stim sto su zamenili mesta od jutros,glavni zimski a kontrolni prolecni.Cekamo EC i druge modele sta ce oni reci.EDIT:Danas je RHMZ napravio gresku sto se temp.tice za Beograd prognoziro 6 a bilo je jedva 1,samo da ih neko netuzi za ovaj promasaj(mislim na obican svet)a svaka cast iskusnijim kolegama na prognozi danasnje inverzije!Velika razlika izmedju EC i GFS.Prvi vidi pravo prolece a drigi nastavak zime a i ostali modeli su podeljeni tako da se jos nista nezna.Ali hajde da vidimo sta dobijamo sta dobijamo od ovog ciklona pa cemo od ponedeljka znati konkretniju situaciju za iduci vikend.
« Poslednja izmena: 05. Mart 2011. u 20:06 aca »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2071 poslato: 05. Mart 2011. u 23:51 »
Polako kolege sa prolecem jer vidite i sami da se modeli muce,nemojte da se desi da crtaju par dana prolece a onda promene pricu i da nastane tuga na forumu!Nemojte da mislite da zelim da zima jos traje jer vidim da se mnogima smucila ali da budemo iskreni PRAVO PROLECE kako su i nasi meteorolozi rekli ocekuje nas u Aprilu!Malo pre je neko rekao Mart je pa sta on zna da bude zaj... mesec,a to vam je isto a to sam danas napiso kad bude bio septembar i toplo postavicu pitanje kad ce jesen i svi ce te reci aman covece leto je jos e sad vam kazem zima je jos uveka desavalo se iks puta da opali hladnoca bas 21.marta doduse nije trajala dugo ali desava se.Sacekajmo par dana sl.vikend je daleko!

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2072 poslato: 06. Mart 2011. u 00:04 »
Posto vidim da je pocelo slavlje a ja se nebi usudio da slavim znajuci modele i gde je sl.vikend mogu da vam nabrojim iks primera a jedan od njih je prosle godine 10 dana pred Novu god.modeli su crtali 10 stepeni za 31.dec i to je jedno dobrih 5 dana i secam se bile su plemike dali cemo imati opet toplu novu ali se desilo da su modeli naprasno poceli da menjaju pricu i usledilo slavlje na forumu ALI tek 4 dana pred novu.Tako isto i sad slavite a znate da su modeli preko 4-5 dana nepouzdani a kamoli 8 ili to pada u vodu kad je prolece u pitanju.Da odgovorim Fraki prolece je kad se temp.preko dana nespusta ispod 10 stepeni znaci od 14-20 a mozda koji stepen vise a ne da imam 2 dana 15 stepeni a dva dana 0,izvini ali to za mene nije PRAVO prolece!

Van mreže Fraka

• **
« Odgovor #2073 poslato: 06. Mart 2011. u 00:06 »
kako mozes da poredis vrijeme pred NG i mart mjesec..
« Poslednja izmena: 06. Mart 2011. u 00:13 gabesz20 »

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2074 poslato: 06. Mart 2011. u 00:13 »
Mogu da poredim nevezano od toga sto je ono bio pocetak zime a ovo kraj i jer iako  smo jos 15 dana u zimi zima je.Pocetak i kraj godisnjeg doba ne mora da uvek ima temp onog koji dolazi! Znam da stize prolece i uzivacu krajem Marta u njemu!
« Poslednja izmena: 06. Mart 2011. u 00:18 gabesz20 »

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #2075 poslato: 06. Mart 2011. u 01:04 »
dosadni ste s tim kakvo vreme odgovara kom godišnjem dobu i da li je mart zimski ili prolećni mesec itd.

ako neko uđe na ovu temu taj je ušao zbog prognoze, a ne da iz dosade čita ko voli zimu ili ne
lepo je neko pomenuo da treba da se otvori posebna tema za navijanje

Van mreže beli

• **
  • Starost: 35
« Odgovor #2076 poslato: 06. Mart 2011. u 01:15 »
 ^^ potpuno se slazem sa tobom,da se ta tema otvori i ja bih se cesce javljao u njoj  :D,a ovako mi glupo da pisem nesto gdje mu nije mjesto hehehe :). Gospodin ACA je trenutno u ulozi "sam protiv svih" neda on reci da ce proljece uskoro,cak se bori i sa modelima :).....nemoj se aco ljutiti,citajuci ove postove takav sam utisak stekao....

Van mreže aca

• *
« Odgovor #2077 poslato: 06. Mart 2011. u 01:37 »
Neborim se sa modelima,pratim ih koliko i vi i nisam protiv svih samo tumacim modele i prema onome sta crtaju tako i komentarisem i ono sto sam rekao a to je da se trenutno modeli muce od srede dali ce biti prolece ili nastavak zime(ali nebi potrajala dugo).Ako modeli budu crtali od ponedeljka za sle.vikend lepo vreme to cu i napisati u postu.Pa nebi nasi u RHMZ dzabe rekli prolece u Aprilu,jer i oni znaju da je mart uvek bio i ostao po principu toplo-hladno ali to nije pravo prolece.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2078 poslato: 06. Mart 2011. u 03:44 »
Aco, ajd' se kladimo da prolece svakako stize u narednih 10-12 dana, a mozda i ranije... odoh na kunt, pa cu sutra da vidim sta si mi odgovorio

Van mreže Nicisy

• *
« Odgovor #2079 poslato: 06. Mart 2011. u 11:31 »
LJudi nemam nista protiv proleca i nek dodje kad dodje i opet ponavljam to sto ga modeli vide za 7-8 dana dali ce ostati pri tom scenario i za par to se nepitate,nego je svima dosta zime pa da je se otarase!A ja opt ponavljam cekam vas u septembru,kad ce te mi reci:cekaj leto je docice ti jesen.

Da kojim slucajem modeli za 7-8 dana crtaju hladno vreme i sneg,ti bi ispisao jos 4 strane,a kada crtaju toplije onda govoris kako nisu pouzdani za toliki vremenski period