Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743063 puta)

Van mreže ocelot

• Starost: 35
Odg: Chat
« Odgovor #2140 poslato: 30. Mart 2011. u 21:02 »
Svojevremeno su novobeogradski grafiti preživeli, uprkos slabom protestu...
A sad u Poljskoj ista ili još gora priča.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=60xzm5vOmBw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=60xzm5vOmBw</a>

Uništavanje varšavskih grafita potrajaće nekoliko dana. Radnike čuva policija, tu je i zaštitna ograda. Prefarbali su već 400 metara. Dugačak je to zid.
Na fejsbuku grupa (ADISUCKS - sa već preko 16 hiljada članova) - za bojkot 'adidasa' i njihove reklamne ekspanzije.
Bilo je i u medijima, ali ko zna da li to nešto vredi.

bljak, ako je zid PREFARBAN crnom bojom lepši od zida sa grafitima..   :nelupaj:

mislim, tagovi (one male škrabotine/potpisi) na zgrada ma su odvrtatni, ali takvim zidovima bolje stoje grafiti jer su bez njih uglavnom oronuli, prazni i dosadni

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2141 poslato: 30. Mart 2011. u 21:33 »
to su zidovi hipodroma dugacki kilometar i po!

/bila je vec neka vest i kod nas: adidas se povukao, posto se ispostavilo da nisu imali nikakvu dozvolu za tako nesto, a videcemo vec da li ce se i kako iskupiti za ovaj skandal/

u svakom slucaju, za sada zid ostaje slobodan za grafite -
/do sledece prilike/

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2142 poslato: 31. Mart 2011. u 20:52 »
Jos malo pa ce biti sest sati kako niko nije napisao post!  :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2143 poslato: 31. Mart 2011. u 21:06 »
Zanimljivo vrijeme...  :zzz:
Da i forum počine malo.  :kafa:  :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #2144 poslato: 31. Mart 2011. u 21:06 »
Ja sam danas celo poslepodne proveo napolju, kosenje travnjaka, poslovi oko baste, ovo prelepo vreme sa prijatnim temperaturama ne da mi da ostanem u sobi pored kompa:)

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2145 poslato: 31. Mart 2011. u 21:51 »
Ja sam danas celo poslepodne proveo napolju, kosenje travnjaka, poslovi oko baste, ovo prelepo vreme sa prijatnim temperaturama ne da mi da ostanem u sobi pored kompa:)

Tako treba Gabes. Vreme bas odgovara bastenskim radovima i treba uzivati u njima.
Meni nazalost dosta zgusnut raspored ne dozvoljava da se posvetim malo dvorisnim radovima ali uskoro cu morati da nadjem vremena i za to.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2146 poslato: 31. Mart 2011. u 22:12 »
E da mi je jedno dvorište sad... :(

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Zika

• Starost: 29
  • student meteorologije u Novom Sadu
« Odgovor #2147 poslato: 08. April 2011. u 14:26 »
AVAST   :selam:
ljubav si mi jedina, ti si moja sudbina

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2148 poslato: 10. April 2011. u 21:59 »
Evo sad na b92 u emisiji utisak nedelje objashnjavaju ono shto se godinama dogadja decenijama i bash je Ivanjica u prvom planu  :D kako u Ivanjici ljudi zaradjuju a Beograd se od nashe shume i maline itd izgradjuje da se vrati barem deo u Ivanjicu bilo bi nam mnogo bolje a ne sve da ode u Bg ali daleko od toga da podrzavam Dinkica(lopova) ali to shto se govori je suva istina Beograd praktichno zakonoski krade od Ivanjice znachi nasha shuma se seche,nasha malina se izvzi nash krompir,a od svega toga Ivanjica ne vidi ni dinara,pa gde je tu pravda... ?

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2149 poslato: 10. April 2011. u 22:05 »
 ^^
Bez ljutnje Srbine, ali mislim da politici ovde na ovom forumu nije mesto.. Ima je svuda i više nego previše da bi je i ovde spominjali.., a toliko je lepših stvari o kojima se može pisati i raspravljati..

Jednostavno, situacija sa BG je takva kakva je, i ne prolazi samo tvoje mesto tako, ali ni ja ni ti ne možemo mnogo učiniti osim nervirati se i bez veze trošiti nezamenljive neurone..

Van mreže Srbin

« Odgovor #2150 poslato: 10. April 2011. u 22:10 »
Pa chemu sluzi chat ? Ne govorim ja o politici toliko,govorim o sistemu koji je ne vezan za politiku i ne btno ko ce biti na vlasti uvek ce biti tako,i da ostvare ove regione i dalje ce biti tako to je samo maska,ja samo kazem shta je realnost tuzna i nepravedna...

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2151 poslato: 10. April 2011. u 22:15 »
 ^^
Tužna i nepravedna, tako je, i kako smo nemoćni bilo šta da uradimo po pitanju prosperiteta svih regiona sem glavnog grada, ne vredi se nervirati.. Slažeš se..? Treba se snaći kako ko zna i ume, jer neke stvari se nikada neće promeniti..

Van mreže Srbin

« Odgovor #2152 poslato: 10. April 2011. u 22:17 »
 ^^

U pravu si...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2153 poslato: 13. April 2011. u 08:24 »
Pa chemu sluzi chat ? Ne govorim ja o politici toliko,govorim o sistemu koji je ne vezan za politiku i ne btno ko ce biti na vlasti uvek ce biti tako,i da ostvare ove regione i dalje ce biti tako to je samo maska,ja samo kazem shta je realnost tuzna i nepravedna...
^^
Tužna i nepravedna, tako je, i kako smo nemoćni bilo šta da uradimo po pitanju prosperiteta svih regiona sem glavnog grada, ne vredi se nervirati.. Slažeš se..? Treba se snaći kako ko zna i ume, jer neke stvari se nikada neće promeniti..
Apsolutno se slažem. Znate kako kaže moja tetka koja živi u BG ... "Na koju god stranu kreneš iz Beograda biće ti sve jasno!!!" Tužno!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2154 poslato: 13. April 2011. u 09:23 »
Lično, voleo bih da se Beograd tretira kao i bilo koji drugi grad, kako u Srbiji, tako i u svetu. Ovako, Beograd ima nešto kao poseban status, što smeta ostalima iz Srbije, a Beograđani dospevaju u neugodnu situaciju.
Iako živim u tom gradu od rođenja (fali četiri godine iz perioda kojeg se ne sećam, jer sam bio jako mali), nimalo se ne osećam privilegovanim time. Štaviše, kako živim na periferiji grada, ja od tog Beograda nemam maltene baš ništa. Ni na nebu, ni na zemlji. Imam cene za Beograd, a komfor neke zabite palanke. :/
Tek da razbijem famu kako je Beograd lep. Kako kome... meni je taj grad bio lep do pred kraj 80ih. Posle je podivljao i više ne liči na sebe, nego na neku razbarušenu karakondžulu i gvozdenzubu.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2155 poslato: 13. April 2011. u 10:02 »
Lično, voleo bih da se Beograd tretira kao i bilo koji drugi grad, kako u Srbiji, tako i u svetu. Ovako, Beograd ima nešto kao poseban status, što smeta ostalima iz Srbije, a Beograđani dospevaju u neugodnu situaciju.
Nisu Beograđani krivi za takvo stanje i nema potrebe da se pronalaze u ovakvim pričama. Nemam ništa protiv toga da treba ulagati i razvijati glavni grad, jer bez razvijenog centra nema ni razvoja ostatka države, međutim, tu je neko zaboravio na ostatak države. Kada god odem kod tetke u BG, iznenadim se koliko se kraj u kom ona živi izmenio.
Prilikom povratka obratim pažnju na sledeće ... Koliko se novog izgradilo u Beogradu ... stignem u Zrenjanin, gradi se ali MNOOOGO manje ... pa u Žitište (centar moje opštine), tu se jednom godišnje nešto promeni ... pa u Čestereg, mesto u kom živim. Tu vreme stoji, bilo kakvog ulaganja nije bilo godinama. Zadnji radovi su bili asfaltiranja ulica pre 3-4 godine. Kod mene je još i dobro, kakvih mesta ima ... ljudi nemaju put, ambulantu, apoteku, prodavnicu, uličnu rasvetu, prodavnicu ... o zaposlenju da ne pričam ... zar je to Srbija 21. veka?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2156 poslato: 13. April 2011. u 10:52 »
Takvu paralelu mogu i ja da potegnem, ali za polako udaljavanje od centra Beograda ka periferiji. I ne treba se mnogo udaljiti, do Kumodraža, Ceraka, Borče ili Višnjice je već sasvim dovoljan put.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2157 poslato: 13. April 2011. u 10:56 »
Takvu paralelu mogu i ja da potegnem, ali za polako udaljavanje od centra Beograda ka periferiji. I ne treba se mnogo udaljiti, do Kumodraža, Ceraka, Borče ili Višnjice je već sasvim dovoljan put.
^^ A šta misliš kako sve to izgleda ljudima na 300 km od glavnog grada!  :-[

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2158 poslato: 13. April 2011. u 11:16 »
 ^^ Da zatražim svoju republiku, eto tako mi to izgleda. Pa da znam ko mi je kriv.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2159 poslato: 13. April 2011. u 11:53 »
Nije ni u Beogradu med i mleko kako misle ljudi obicno, meni je devojka u Smederevu i kad god tamo sa nekim pricam, uvek mi kazu "blago tebi ti si u Beogradu", e sad ja hocu da objasnim da je u Beogradu malo manje losije nego u Smederevu, a nikako mnogo bolje nego u Smederevu. Pogledajte koliko je nezaposlenih i u Beogradu.

Ali cinjenicno je stanje, da ako si zavrsio faks i trazis adekvatan posao, a zivis, recimo u Smederevu, Beograd je idealno resenje, tako i moja devojka trazi posao u Beogradu... jer kao diplomirani ekonomista u Smederevu moze da radi samo kao profesor u Srednjoj ekonomskoj, u nekoj banci kao salterski sluzbenik i eventualno u US Steel-u... e sad posto je moja devojka ambiciozna i ne zeli ceo zivot da provede na takvim radnim mestima, nego da napreduje, zato i trazi posao u BG-u...
To je prednost gradova koji su blizu Beograda, jer ona moze svaki dan da ide kuci, za pocetak, jer je od Smedereva do Beograda manje od sat vremena voznje, maltene, kao da radi u Beogradu u bloku 45, a zivi na Zvezdari, toliko joj vremenski treba i od Smedereva do Beograda...

Znaci moje misljenje je da je u Beogradu daleko od dobrog stanja stvari, samo je nesto manje losije nego u ostatku... jer da je tako dobro kao sto ljudi iz drugih gradova misle, onda bi prosecna neto plata u Beogradu bila 1000 eur... e tad bi pricali kako je dobro u BG-u... a ovako sa 400 eur ne zivi se bas sjajno, ali bolje nego sa 250-300 eur koliko je u unutrasnjosti izuzimajuci jug Srbije gde je stvarno jako lose... evo burazer mi jednom prica bio u Vranju, kafa u kaficu 40 din tako nesto... uzas...