Nije ni u Beogradu med i mleko kako misle ljudi obicno, meni je devojka u Smederevu i kad god tamo sa nekim pricam, uvek mi kazu "blago tebi ti si u Beogradu", e sad ja hocu da objasnim da je u Beogradu malo manje losije nego u Smederevu, a nikako mnogo bolje nego u Smederevu. Pogledajte koliko je nezaposlenih i u Beogradu.
Ali cinjenicno je stanje, da ako si zavrsio faks i trazis adekvatan posao, a zivis, recimo u Smederevu, Beograd je idealno resenje, tako i moja devojka trazi posao u Beogradu... jer kao diplomirani ekonomista u Smederevu moze da radi samo kao profesor u Srednjoj ekonomskoj, u nekoj banci kao salterski sluzbenik i eventualno u US Steel-u... e sad posto je moja devojka ambiciozna i ne zeli ceo zivot da provede na takvim radnim mestima, nego da napreduje, zato i trazi posao u BG-u...
To je prednost gradova koji su blizu Beograda, jer ona moze svaki dan da ide kuci, za pocetak, jer je od Smedereva do Beograda manje od sat vremena voznje, maltene, kao da radi u Beogradu u bloku 45, a zivi na Zvezdari, toliko joj vremenski treba i od Smedereva do Beograda...
Znaci moje misljenje je da je u Beogradu daleko od dobrog stanja stvari, samo je nesto manje losije nego u ostatku... jer da je tako dobro kao sto ljudi iz drugih gradova misle, onda bi prosecna neto plata u Beogradu bila 1000 eur... e tad bi pricali kako je dobro u BG-u... a ovako sa 400 eur ne zivi se bas sjajno, ali bolje nego sa 250-300 eur koliko je u unutrasnjosti izuzimajuci jug Srbije gde je stvarno jako lose... evo burazer mi jednom prica bio u Vranju, kafa u kaficu 40 din tako nesto... uzas...