Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743084 puta)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Chat
« Odgovor #2160 poslato: 13. April 2011. u 12:33 »
Nije ni u Beogradu med i mleko kako misle ljudi obicno, meni je devojka u Smederevu i kad god tamo sa nekim pricam, uvek mi kazu "blago tebi ti si u Beogradu", e sad ja hocu da objasnim da je u Beogradu malo manje losije nego u Smederevu, a nikako mnogo bolje nego u Smederevu. Pogledajte koliko je nezaposlenih i u Beogradu.

Znaci moje misljenje je da je u Beogradu daleko od dobrog stanja stvari, samo je nesto manje losije nego u ostatku... jer da je tako dobro kao sto ljudi iz drugih gradova misle, onda bi prosecna neto plata u Beogradu bila 1000 eur... e tad bi pricali kako je dobro u BG-u... a ovako sa 400 eur ne zivi se bas sjajno, ali bolje nego sa 250-300 eur koliko je u unutrasnjosti izuzimajuci jug Srbije gde je stvarno jako lose... evo burazer mi jednom prica bio u Vranju, kafa u kaficu 40 din tako nesto... uzas...
Ma naravno da i u BG nije najbolje, niko ovde nije ni spomenuo da je SUPER, nego se akcenat stavlja na to da je razlika između Beograda i ostatka Srbije OGROMNA!!! Kako bi se ti osećao da npr. svaki dan moraš da ideš na posao po blatu, da radiš 12 sati za minimalac od 16 000-17 000 (koji dobijaš svaki drugi mesec), da nemaš apoteku kada ti zatreba, da doktor u ambulanti radi npr. samo dva dana u nedelji, da nemaš zubara, da čekaš da neko ide u susedno mesto pa da ti donese hleb, mleko i slično? E o tome se radi!
Da se razumemo, ja živim u selu, ali srećom ovih gore pomenutih problema nemam, ali znam ljude i sela gde je ovo sasvim "normalno" i razumem ih!

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2161 poslato: 13. April 2011. u 13:00 »
Svako traži krivca zašto se loše živi, pa je nekome to Bg., nekome političari, nekome sport, itd. itd. A šta ako svako pođe od sebe samog, i kaže šta je to što ja činim da stvari budu bolje.. Verovatno će zaključak biti ništa ili ništa posebno.. Naravno svako će reći ne može bolje, i početi da gleda samo sebe. Naravno uvek čast izuzecima.

Takvi smo ljudi valjda od vajkada, pa nam uvek smeta kada nekome ide bolje, pa bi pre uradili nešto da tom drugom bude gore nego da nama bude bolje..

Stoji to da su stvari u ovoj zemlji sistemski loše, i da je sve lošije i lošije, ali kada bi svi razmišljli kako to da se popravi, umesto kako kome ukrasti ili uzeti, stvari bi bile bolje.

Eto primer BG-a, višemilionski grad nudi više šansi u svim sferama života, pa o selu i tamošnjem životu niko više ne razmišlja.., a može se i tamo živeti lepo, ustvari, moglo je.. Ako ne prođe varijanta BG, a onda Švica, Austrija, Nemačka, Francuska..itd. a tamo jedva nas čekaju da im popunimo ona radna mesta koja su njima ispod časti ili previše teška.., ami srećni dok udišemo otrovne hemikalije, radimo na otvorenom po različitim vremenskim i nevremenskim uslovima za neku tamošnju crkavicu sa sve fakultetskim diplomama..

Karijera je izum kapitalističkog 20 veka, i najčešće ne donosi toliko dobrog da bi se za njom otišlo daleko od svog doma.. Sa sobom nosi neki bolji život koji bi obezbedila primanja svi bi rekli, ali da li iko kaže da se od stresa koju sa sobom nosi živi mnogo kraće. Da li iko kaže da se zbog vijanja iste ne rađaju deca, a iako dođu na svet daju se u jaslice, vrtiće, itd. jer roditelji nemaju vremena da im se posvete.. Da li neko kaže da se zbog vijanja iste propuštaju dragoceni trenuci života provedeni u užavanju tokom aktivnosti koje nas ispunjavaju..,itd...

Valjda se tako danas nažalost mora, (ili ne lova, veze, stranka,itd.) a kuda sve to vodi..ničemu dobrom!

No da se vratim na temu. Beograd je najbogatiji grad Srbije, i najveći deo novca koji druge opštine zarade ode upravo njima. E sad koliko od toga koristi imaju većina stanovnika tamo, hm. pa verovatno vrlo male jer dok se taj novac raspodeli po različitim džepovima, iskoristi u svrhu vraćanja kredita, plaćanja predizbornih kampanja, itd. itd. običnim ljudima često ne preostane ništa posebno. Neka ulica, po koje drvo i polovna cev za kanalizaciju je sve što osete..

Ipak potrebno je svemu reći DOSTA, svako svoje stvoreno treba da troši časno i svsishodno!

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2162 poslato: 13. April 2011. u 13:09 »
Karijera je izum kapitalističkog 20 veka, i najčešće ne donosi toliko dobrog da bi se za njom otišlo daleko od svog doma.. Sa sobom nosi neki bolji život koji bi obezbedila primanja svi bi rekli, ali da li iko kaže da se od stresa koju sa sobom nosi živi mnogo kraće. Da li iko kaže da se zbog vijanja iste ne rađaju deca, a iako dođu na svet daju se u jaslice, vrtiće, itd. jer roditelji nemaju vremena da im se posvete.. Da li neko kaže da se zbog vijanja iste propuštaju dragoceni trenuci života provedeni u užavanju tokom aktivnosti koje nas ispunjavaju..,itd...

Valjda se tako danas nažalost mora, (ili ne lova, veze, stranka,itd.) a kuda sve to vodi..ničemu dobrom!
:selam: :selam: :selam:

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2163 poslato: 13. April 2011. u 15:18 »
Nego ajmo na lepše teme. Bliži se 1.maj :D, dan kada mi prirodnjaci najviše uživamo, jer se taj dan i poslovne glaveštine smiluju pa svojim podređenima daju dan odmora..
 :jupi:
Prvo, primetio sam da u poslednje vreme dosta gostiju foruma gleda temu 1. maj, kakvo nas vreme očekuje. Pa mi smo ozbiljan forum, nije valjda da misle da ćemo prognozirati nešto skoro tri nedelje unapred..  :o A možda se prisećaju kako je to bilo prošlih godina..(malo verovatno) Šta vi mislite?

Drugo, zanima me kako vi članovi provodite ovaj dan.. Da li u prirodi,ili..? I šta mislite, da li uopšte ovaj dan treba u ovoj zemlji provoditi u prirodi, s obzirom na veliku većinu ljudi koja više razara nego što uživa u prirodi.., misleći tu na one grupe ljudi koji smeće ostavljaju za sobom, ili ga razbacuju okolo, seku žive mladice pri smeštanju, ostavljaju pikavce itd itd. ( Nisam imao nameru ali opet je nažalost tema ovog posta ružna..)
Prošle godine ovaj dan sam proveo na Fruškoj Gori. Lepo sam se proveo sa društvom, ali pri povratku katastrofa, smeće, flaše razbijene usput, pijani vozači, itd,itd...

Možda sam ovo trebao da napišem u temi koja se odnosi na 1. maj.. pa moderatori ako isto mislite slobodno prebacite ovaj post. ;) 

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #2164 poslato: 13. April 2011. u 16:10 »
Ne, što? Baš mu je tu mesto. Tamo je za prognozu vremena.

Od 2004. godine, kada sam vozio ptprincezu u porodilište, te dobio ptprinčićicu, više se ne pitam kako ću provesti prvomajske praznike.
Prvi maj je i ranije imao velikog značaja za mene. Te davne 1986. godine sa počeo da radim. Da, da, na praznik. I u vreme Černobila. A ja izlazio napolje, na kišu. I ništa mi nije.
Da, posle prvomajskog praznika, prosto mi je žao da odem u Košutnjak, upravo zbog neverovatnih količina đubreta koje je ostavljeno komunalcima da srede. Zaista, kada se toga setim, nije mi do izleta. Ali, već sedam godina sam u totalno drugoj priči i nije mi žao! Naprotiv!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ivkeBgd

• **
« Odgovor #2165 poslato: 14. April 2011. u 17:28 »
Evo ja sam od danas vas clan,posto nisam hteo da kvarim teme o prognozama ovde cu vas pohvaliti i nastaviti da vas citam!!! Mnogoo ste dobriii!! :-*

Van mreže gabesz20

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #2166 poslato: 14. April 2011. u 17:38 »
Evo ja sam od danas vas clan,posto nisam hteo da kvarim teme o prognozama ovde cu vas pohvaliti i nastaviti da vas citam!!! Mnogoo ste dobriii!! :-*
Zdravo Ivke! Dobrodosao, i lepo se provedi na forumu!

Van mreže pavlovic

• Moderator
« Odgovor #2167 poslato: 15. April 2011. u 02:54 »
Dobrodošao Ivke!

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #2168 poslato: 15. April 2011. u 20:19 »
Dobrodosao Ivke :)

A da iskomentarisem sa zakasnjenjem. Ja sam od skoro sklonio AVG sa dva kompa (win XP) i stavio na njih MSE (microsoft security essentials) koji vec godinu i nesto teram na sedmici. Nemam zamerke na njega :) Jedino treba windows da prodje validaciju sto velikoj vecini nije problem.
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2169 poslato: 19. April 2011. u 12:08 »
Ne volim politiku, i ne bih da komentarišem gest ovog političara, ali sam se prilično lepo nasmejao kada sam video ovo. Sad se uopšte ne brinem za Tomino zdravlje. :rofl:  :rofl:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2170 poslato: 19. April 2011. u 12:43 »
Ne volim politiku, i ne bih da komentarišem gest ovog političara, ali sam se prilično lepo nasmejao kada sam video ovo. Sad se uopšte ne brinem za Tomino zdravlje. :rofl:  :rofl:

Ne diraj mi omiljenu seriju!  :kick:  :rofl:

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2171 poslato: 25. April 2011. u 08:50 »
Oho ... hiljaditi post ... bravo ja!   :kick: :first:  :rofl:

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2172 poslato: 26. April 2011. u 00:07 »
Bravo Ljubo i ja cestitam!

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2173 poslato: 21. Maj 2011. u 15:14 »
Nisam hteo da otvorim novu temu u zanimljivostima :D ali evo ovde http://www.blic.rs/Vesti/Svet/255198/Smak-sveta-stize-u-sest-popodne  smak sveta u 6 po podne danas :D axaxaxax mislim ja nznm kako ti ljudi imaju takvu moc ubedjivanja da imaju svoje sledbenike,pa kroz istoriju koliko je bilo ovakvih primera kada su izvrshavali ljudi, na 1000 ljudi kolektivna samoubistva tako shto su gutali neke otrove ili nznm shta vec samo slushajuci neku budalu poput ove koja govori o nekom smaku sveta, on je to prorachunao :rofl:  ja nznm kako odakle njima dolazi ovakva moc ubedjivanja,a najgore od svega shto medju sledbenicima takvih budala poput ove, kroz istoriju bilo  profesora uchitelja i obrazovanih ljudi...

shta reci,chekamo smak sveta u 18h :D

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2174 poslato: 21. Maj 2011. u 15:40 »
Bogami, u Beogradu će biti i prije 18h, s obzirom na ove oblake. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

« Odgovor #2175 poslato: 21. Maj 2011. u 15:49 »
ahhah,kod mene nema opasnosti od oblaka,ali zato chekam 18h  :D  :D

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #2176 poslato: 21. Maj 2011. u 15:54 »
Ja volim strudlu s'mak  :lmao:

Van mreže Srbin

« Odgovor #2177 poslato: 21. Maj 2011. u 16:00 »
axaxaxaxaxaxaxax  :rofl:  :rofl:

Van mreže Boki

• **
« Odgovor #2178 poslato: 21. Maj 2011. u 16:05 »
Smak sveta ce biti, isto kao onaj sto je trebao da bude davne 1998. 13 oktobra ??? To su mi moji pricali da se tada isto najavljivao neki smak sveta, pa sta se desilo, nista! Samo izmisljaju neke nebuloze da bi plasili ovaj narod! :nelupaj: :nelupaj: :oboze:

Van mreže Srbin

« Odgovor #2179 poslato: 21. Maj 2011. u 16:24 »
Ma nek plashe budale,ali i dalje mi nije jasno kako je jedan chovek nznm tachno koja godina je u pitanju, kako je uspeo da natera hiljade ljudi da izvrshe kolektivno samoubistvo,jel je rekao da ce biti smak sveta i okupili se njegovi sledbenici negde na nekoj livadi i poubijali se nznm prezivelo je neoliko ljudi neka deca valjda sho nisu uspela zbog gorchine da popiju ceo otrov i nekoliko staraca svi ostali se poubiljali,naravno i sam on...   Bash je pre neki dan o tome prichala profesorka sociologije,pa me ovo sad podsetilo...

tragi-komedija :D