'Nije lepo smejati se tuđoj muci'
Ne znam da li si pročitao tekst, ovo je škola za
normalne i zdrave ljude, a ne za invalide ili bolesne, pa da pričamo o smejanju tuđoj muci.
Ti ljudi će sami odabrati da plate školarinu i studiraju to. Neće to da urade iz muke ili zato što ih objektivne okolnosti teraju na to, nego zato što imaju želju da uče te oblasti.
Te oblasti su, složićeš se, daleko od uobičajnih oblasti za visoko obrazovanje, možemo reći da je u pitanju svojevrsni performans u visokom obrazovanju. Otud i moj satiričan komentar na sve to.
Možda će za 10-20 godina, u sveopštem trendu obrazovanja za "sve i svašta" i trčanjem za profitom, biti sasvim normalno da postoje ovakve privatne škole... možda će postojati i visoko obrazovanje i za astrologe, vidovnjake, isceljitelje, rašljare i bioenergetičare, koje će moći da pohađaju i ljudi sa 4 razreda osnovne škole... kad to postane normalna stvar u društvu, onda satirični komentari na takve stvari možda i neće biti na mestu. Ali u ovom slučaju, moj komentar je sasvim na mestu, jer je i više nego jasno da je cilj ovakve škole isključivo želja za profitom po svaku cenu, isto kao što je bio i cilj piramidalnih šema početkom 90tih...
Da li si se zapitao, ako neko da par hiljada eur za diplomu ove škole, kakva je njegova budućnost? Šta, da čeka da se na Infostudu jednog dana pojavi oglas od Seke Aleksić da traži estradnog stilistu ili make up artista sa VI stepenom stučne spreme?