Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 792814 puta)

Van mreže Srbin

• Starost: 33
Odg: Chat
« Odgovor #2300 poslato: 31. Decembar 2011. u 03:12 »
. Najbolji primer spama vidi se u temi "Akt. vrem prilike" u kojem jedan član u vremenskom periodu od nekoliko sati ostavi 15 postova  o intezitetu

Zbog ostalih chlanova foruma NADJI barem jedan primer kada sam ja ne 15 postova nego ajde upola mnje postva postavi u roku od nekoliko sati...

Tamnavac, slažem se sa tvojim prethodnim postom u smislu da ova tema nije željoteka, a za sve izlive osećanja, navijanja, prognoziranja vremena duža od 3-4 dana postoji druga tema, svi mi znamo koja!
tema postoji i to januar 2012 a tema za prognozu duzu od 7 dana postoji tema dugorochne prognoze 2011/12

2.  takođe, otvori 3 teme o jednom te istom snegu u njegovom kraju, itd..
Ako ne umesh da prochitash prvi sneg je bio 6 12 koji se otpio do 8.12 kada je pao drug sneg koji se zadrzao malo duze a oko 20.12 je pao treci sneg u mom kraju koji se topio vrlo malo i josh uvek je konstantan kod mene a novi je pocheo da pada oko pola 8 vecheras dok je uveliko trajala rasparava... sada je terutno umeren..

Srbine, vreme nije nešto posebno zanimljivo, nema samim tim ni velikog interesovanja za postovanje u temi prognoze vremena, to je nekako sasvim normalno
to shto kod tebe nije zanimljivo ne znachi da je tako i kod mene!!! i da ce biti u buducnosti!!

Srbine nema potrebe da ti sa svojim "amaterskim" postovima o prognozi tačnog br. cm snežnih padavina kroz 7-10 dana u TVOM kraju činiš kako to ti kažeš ovu temu živom..

prvo vreme ulazi u 5 do 6 dana drugo  nisam ja nacrtao nego sam protumachio vec nacrtanu prognozu... kako bih voleo da na kraju budem u pavu...

Ako ti se zbog ovakvih kritika ide sa foruma.., ne verujem da će se iko posebno potresti ako ubuduće ne bi čitao tvoje postove..
Ok evo trenutno zbog tebe najvishe napustam ovaj forum,dovidjenja svima i sve najbolje.... Hvala svima koji su me podrzali u prvatnim porukama vecheras, ostacemo nekako vec u kontaktu... srecno sa snegom,ovih dana sam spremao da u vremeplov postavim slike iz Ivanjice sa zvanichnih 85 cm snega iz februara 2009 ili 8 sada sam vec zbunjen ali eto.. jbg nishta od toga pozdarv svima i sve najbolje

shto se mene tiche ja sam zavrshio sa ovim forumom,stvarno hvala svima koji su me podrzavali u pp porukama i evo jedna poruka iz mojih privatnih poshto vec ne mogu da odg hvala josh jednom... a nek se zamisle iskusniji chlanovi i profesionalci poput freeza od kojih zavisi ovaj forum POZZ evo poruke upucene meni od jednog chlana:

Heeej, Srbine, nemoj da se nerviraš. Ako ništa drugo, možeš da vidiš one 3 karte koje sam postavio pa da se raduješ snegu koji bi mogao da padne u tvojim "brdima"  :) Verujem ja da si ti amater kako kažeš, ali pretpostavljam i da su većina članova foruma amateri pa nemoj da te njihovi komenatri mnogo povređuju. Lično, kada bih hteo (uzimajući u obzir kakvim poslom se bavim i koliko iskustva pa i znanja imam) mogao bih da razne komentare na ovom forumu nazovem amaterskim pa i netačnim/pogrešnim ali mi to ne pada na pamet -neka svako iznese svoje mišljenje ali da pritom nikga ne vređa. Pozdrav!

shto se mene tiche profesionalci poput frezea DOVIDJENJA I POZDRAV,osta;ima sreno puno zdravlja i srece.. nadam se da barem neko vreme necete izbrisati moj poslednji post... pozdrav....

Na mreži Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
« Odgovor #2301 poslato: 31. Decembar 2011. u 13:47 »
Е па сада је било доста! Овде се осећам позваним да жестоко реагујем. По струци сам свештеник, православни вероучитељ. Метеорологију волим још од раног детињства и много волим природне науке. Али, од науке и напретка НЕМА НИШТА ако није заснована на етици човекољубља и бриге за ближњим. Овде смо уједињени око заједничког интересовања, а то је време, клима и лепота непредвидивости. Када се човек понесе и препотентно одлети у гордељивости знањем, а то се најчешће дешава код недовољног искуства, младости и погрешне процене, он гази људе око себе као мраве и гледа их са висине.  Ово је срамота и дно дна за овај форум, да се било коме ладно каже иди, неће се нико потрести!!! Е, па, драги моји има нас овде доста који смо се итекако потресли. Лично сам јако потрешен што смо једног вредног члана одбацили. Колико се трудио, редовно писао, слао слике. За свакога од нас би се јако потресао да на овакав начин оде са форума. Џаба је сво знање овога света, џаба је и најбољи метеоролошки форум, ако нисмо људи. БУДИМО ПРВО ЉУДИ, ПА СВЕ ОСТАЛО!!! Ова магла око нас и ово сивило ми делује мање сиво од овог људског промашаја на овом форуму! Жао ми је што сада нема принца, џоа и др.искуснијих чланова да се на ово реагује.
Онима који славе Нову годину све најбоље желим, нама другима да у миру дочекамо Божић.

I meni je jako žao što do ovakvih rasprava redovno dolazi na forumu. Kaže se "sto ljudi - sto ćudi", i normalno je da ne mogu uvijek ljudi oko svega da se slože. Ali ipak mi je žao što te rasprave često dovode do toga da ljudi napuštaju forum, i sl... Iskreno se nadam da će se članovi koji su juče rekli da napuštaju forum predomisliti i da neće više dolaziti do sličnih diskusija. Jer moramo da imamo u vidu da ovu temu čitaju ljudi koje zanima kakvo će biti vrijeme narednih dana, a ne različita prepucavanja.

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

padavine u februaru 2025:
AMS Miljakovac - 8.4mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #2302 poslato: 31. Decembar 2011. u 13:55 »
Kod mene slabo nešto petarde danas iako je doček  :( neće roditelji da bacaju pare na petarde , ranijih godina 31 decembra je bilo samo tako petarda , poslednjih godina sve slabije!

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2303 poslato: 31. Decembar 2011. u 14:16 »
Puno prasine se diglo ni oko cega mada se moglo naslutiti da ce izbiti neke varnice, vec ih dugo nije bilo.   :-\
Bilo je preterivanja sa vise strana ali mislim da nema pravih razloga za napustanje foruma, niko nikoga nije uvredio na neki ne oprostiv nacin.
Pozivam Srbina i Bokija da se vrate i ucestvuju u radu foruma.

Vreme je Bozicnih praznika, treba oprostiti svima koji su vas necim uvredili ali isto tako treba razmisliti da li ste i vi nekog uvredili.

Van mreže beli

• **
« Odgovor #2304 poslato: 31. Decembar 2011. u 15:41 »
Na ove sve prepirke cu prokomentarisati....
Kao sto rekao stari narod ovdje kod mene u BiH "Bezposlen pop i kobile krštava" :))))) :)))..

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2305 poslato: 31. Decembar 2011. u 22:55 »
ako zbog nečeg mrzim praznike /i sportske pobede/ - to su petarde!  :evil:

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #2306 poslato: 01. Januar 2012. u 16:20 »
Hej, narode........srećna vam svima Nova godina! :D Što više zdravlja, ljubavi i sreće a što manje stresa i problema!
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2307 poslato: 01. Januar 2012. u 16:35 »
Rekao bih svašta, ali time ne bih postigao ništa.. Svojim postovima nikoga nisam uvredio, niti mi je to bila namera. Pokušao sam da ukažem da mi nešto smeta, dao svoje mišljenje, ali vidim da bi jednostavno najbolje bilo da sam napustio prećutno forum, ako mi već nešto smeta.

Ne osećam se kao pobednik što je jedan član, zbog par kritika, napustio forum, niti sam naravno to želeo. Ovo je jedan od retkih foruma na kojem sam zaista uživao.

Obzirom da su moji postovi obrisani, a neki drugi ostavljeni, te me je moreratorstvo ovog foruma na suptilan način osudilo, i stavilo mi etiketu BRE(turcizam) napuštam ovaj forum, jer tu etiketu ne zelim, niti mislim da posle svega zaslužujem!

Nadam se da ću sa pojedinim članovima ovog foruma ostati u kontaktu.

Zahvaljujem se svima na lepom druženju u prethodnih 14 meseci, i želim vam svima srećnu Novu godinu, puno zdravlja, sreće i uspeha, i nastavak dobrog druženja.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #2308 poslato: 01. Januar 2012. u 16:50 »
Ljudi da vi znate koliko sam se ja pre par godina na jednom forumu(ne želim da imenujem kojem) svadjao sa moderatorima i članovima , otvarao klonove , banovan stotinama puta i i dan danas nisam taj forum napustio! Mogao sam i ja ovaj forum da napustim kad je otkriveno da imam par klonova pa jel sam napustio?! Ne niti ću , sve opraštam i zaboravljam! Uvek ima vremena da se okrene novi list i zaboravi na prošlost! Žao mi je što 3 člana: Boki , freeze i Srbin žele da napuste forum zbog po meni smešnih stvari! Ja stvarno ne znam ni kako je započela ta svadja ali ne želim da ulazim u to ali kažem vam da ja da sam gledao na svaku svadju mogao sam taj forum da napustim 1000 puta a i dalje sam na njemu!

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2309 poslato: 01. Januar 2012. u 17:17 »
koliko ja kapiram, obično se briše kompletna rasprava, bez obzira ko je u pravu - /ako ima takvih/

Na mreži Milosh

• Moderator
« Odgovor #2310 poslato: 01. Januar 2012. u 17:52 »
Upravo tako Beket, kompletna rasprava je obrisana, ostavljene su samo poruke koje imaju veze sa temom "Januar 2012." Dakle, da su poruke napisane u ovoj temi "Chat", ne bi bila nijedna obrisana, pod uslovom da se u njoj ne nalazi neka uvreda isl.

A izgleda da je u zadnje vrijeme postalo moderno napuštanje foruma. Stvarno ne znam šta da kažem, osim da svi napustimo forum i svako osnuje po jedan svoj privatni forum koji bi imao samo jednog člana, na kome bi samo on pisao ono što želi i što misli i gdje ne bi dolazilo do suprotstavljanja mišljenja i tome slično. Valjda postoji neko drugo rešenje?
Iako sam moderator, ne želim da u cijeloj ovoj priči stajem ni na čiju stranu niti da ikoga osuđujem, niti mislim da je iko išta strašno zgriješio. Iskreno se nadam da će članovi koji su "napustili forum" razmisliti malo hladne glave, da će se vratiti poslije nekog vremena i da neće više dolaziti do sličnih rasprava. Zaista bi mi žao bilo da forum ni zbog čega izgubi nekoliko kvalitetnih članova koji nisu mogli da međusobno da nađu zajednički jezik. :(

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

padavine u februaru 2025:
AMS Miljakovac - 8.4mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2311 poslato: 02. Januar 2012. u 10:27 »
 :zzz: ... aaa ... šta sam noćas propustio?  Mmm ništa! Jaoooo ...  :D
Šta vam je ljudi? Nova godina je ... jel to razlog za ovu nervozu ili je sneg kriv za sve? ;)
Žao mi je što su neki članovi napustili forum! Međutim, šta da se radi ... to je njihova odluka!

Van mreže ocelot

• Starost: 36
« Odgovor #2312 poslato: 04. Januar 2012. u 16:45 »
ako zbog nečeg mrzim praznike /i sportske pobede/ - to su petarde!  :evil:

upravo to.. :/

baš sam se iznenadio kada mi je juče prijatelj pričao kako se sada na novogodišnjoj noći u pragu jedva probijao kroz sve te eksplozije raznih pirotehnika
mislio sam da te stvari nisu u modi tamo..

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2313 poslato: 12. Januar 2012. u 03:34 »
Evo ja sam ipak odluchio da se vratim na forum... Pre svega jer mi je meteorologija jedan od najvecih hobija u zivotu i shto mi se ovaj forum jako dopada. Razmishljao sam ovih dana i rekao sebi da ne zelim da par(neopravdanih,po meni) provokacija upucenih na moj rachun,dovede do toga da zauvek napustim ovaj forum...

Naravno da sam svih ovih dana kao gost posecivao ovaj forum,poshto gotovo sve chlanove jako poshtujem i cenim a, pored toga mnogi od njih su odlichni prognozeri(i pre nego shto sam postao chlan,bio sam svakodnevni gost).... Naravno da je veliku ulogu u odluci da se vratim donelo i to shto sam video da ipak mnogim chlanovima ovog foruma moji postovi ne smetaju,takodje podrshka od nekih,puno znachi, da chak i neki chlanovi vole da chitaju moje postove.a i pozivi od pojedinih vaznih clanova da se vratim(o) kompletno,sve je to uticalo... Eto toliko o tome...

Zeleo bih josh da kazem,da to shto se ispostavilo da nisam mlatio praznu slamu kada sam prichao o dobrom snegu oko Bozica na jugozapadu(ispostavino se i na jugu i jugoistoku) ne shvatam kao neku moju pobedu,ja sam i pre svoje potpuno amaterske prognoze,i naglasio da je amaterska i da samo chitam karte koje ulaze u 7 dana... Kao shto je neko rekao,najveci Pravoslavni praznik je vec iza nas vreme prashtanja,tako da sam ja uvrede(koje neko ne shvata kao uvrede,ali ja sam ih tako shvatio) na moj rachun oprostio,i vishe se necu vracati  na tu temu...

.........

Evo dodao bih ovde,da je u samoj Ivanjici ovih dana bilo puno kishe,susnezice i vlaznog snega tako da je u samom gradu svega od 5 do 10 cm snega... Najvishe je na to uticalo ipak malo visha temp. od prognozirne i za vreme najvecih padavina uglavnom kisha i vlazan sneg.... Inache 10-tak min od grada ka bilo kom brdu ima od 30 do 50 cm snega iznad 700 800 mnv

DA ne bih mnogo detaljisao,evo vam snimak i tekst sa b92 sa Golije gde prema njihovim rechima ima metar i 20 cm  snega u naselju Srednja reka(bele vode 1350,1400 mnv),a i opis stanja uopshte u opshtini Ivanjica,gde su i dalje mnogi regionalni putevi ne prohodni... snimak je od juche po podne... a u toku predhodne noci i ovog jutra padalo bilo je josh padavina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=10&nav_category=12&nav_id=572635

Javljacu se ipak dosta redje ali cu vas  informisati o situaciji u mom kraju i okolini...

Zahvalio bih se josh jednom na podrshci pojedinih chlanova u pp,da nije bilo nje, sigurno se ne bih vratio na forum... pozdrav do sledeceg javljanja...
« Poslednja izmena: 12. Januar 2012. u 04:16 Srbin »

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #2314 poslato: 12. Januar 2012. u 07:33 »
Pozdravljam tvoj povratak! :) Ispravno!

Van mreže freeze

• **
« Odgovor #2315 poslato: 15. Januar 2012. u 14:02 »
Reših i ja da se vratim. Slažem se sa Srbinom i još nekim članovima, treba praštati!

Ipak je ovaj forum nešto što mi na najbolji mogući način ispunjava deo slobodnog vremena, i neću ga se tako lako odreći.

Nastavljamo druženje. Pozdrav svima! :-*

Van mreže Darko_9

« Odgovor #2316 poslato: 15. Januar 2012. u 14:04 »
Baš mi je drago  , nemojte više dozvoliti da se se zbog sitnica nervirate , ako vam se ne svidja nečiji post ignorišite ga nema razloga upuštati se u prepirke , što bi se reklo ima 100 ljudi 100 ćudi!

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #2317 poslato: 16. Januar 2012. u 02:26 »
Dobrodosli nazad :)
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Sneško_Belić

• **
« Odgovor #2318 poslato: 16. Januar 2012. u 20:02 »

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2319 poslato: 16. Januar 2012. u 20:12 »
I mi imamo Milku kravicu!  :D

http://ozonpress.net/hronika/1072-krava-otelila-ljubicasto-tele
Mislim da je u pitanju montaža ... zašto ... zid mi je čudne boje a i prednja desna noga krave ima sličnu boju kao tele!  :-\ Možda grešim ...