Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743009 puta)

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
Odg: Chat
« Odgovor #2380 poslato: 09. Mart 2012. u 15:28 »
Videla sam juče buket, a tek sad stižem da kažem jedno veeeeeliko hvala, Ljubiša!  :-*
Nema na čemu!  :-*

EDIT: E ovo za majstore ... ma kakvi majstori ... sve, ali SVE radim sam! :smartass:

Van mreže laky

« Odgovor #2381 poslato: 14. Mart 2012. u 12:40 »

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2382 poslato: 14. Mart 2012. u 12:51 »
Zašto nisam iznenađen?  :neznam:
Da vidimo hoće li iko od nadležnih reagovati ... mogle bi se dobre pare dobiti od tužbe!

Van mreže laky

« Odgovor #2383 poslato: 14. Mart 2012. u 13:03 »
Vojvodina Srbiji sluzi kao "krava muzara" (sto pise na jednom sajtu) i nista vise!!! Verujem da se nadlezni nece puno potresti oko ovoga! Samo ne znam dokle ce ismevati Vojvodinu na ovaj nacin!  >:(

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2384 poslato: 22. Maj 2012. u 18:30 »
Jubilarna 11 000. poruka!  :smartass:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2385 poslato: 22. Maj 2012. u 18:36 »
Jubilarna 11 000. poruka!  :smartass:
U to ime  :ziveli:

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2386 poslato: 10. Jun 2012. u 16:08 »
uf, al se nešto gadno dimi na bežanijskoj kosi... kanda već gase -

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2387 poslato: 26. Jun 2012. u 21:05 »
Ja sam ocekivao da ce i on da se ukljuci ovde...nisam znao da je bivsi clan. Zasto, ako nije tajno? Moze i PP ako je problem javno.

nebitno, vidim da je naš čika "mali princ" dobro i u sedlu, a i da se lepo odmorio od nas sličnih gunđaka /sic!/
& puno pozdrava i od mene -

Van mreže laky

« Odgovor #2388 poslato: 30. Jun 2012. u 10:11 »
Moram i dalje da postujem pravila pa da ne srecem sa teme u aktuelnim ovde cu pisati.  ;D

Ovde je super, Ferrari je ogroman i uvek pun ljudi. Mislim da cu krajem sledece nedelje poceti da radim, sada sam na obuci. Imali smo obilazak Ferrarija i isprobali smo vecinu voznji i najbrzi rooler coster na svetu, 240km/h mislio sam da cemo umreti!  ??? I jedva cekam da idem opet!!! Abu dhabi je super prelep ali malo tih, Dubai je bolji jer ima vise turista pa je slobodnije. Burdz al arab je ogroman i prelep, icu da vidim Burdz Khalifa uskoro a probacu i da rezervisem za koji mesec da odem na vrh! Nemam bas puno vremena, cujemo se!  :-*

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2389 poslato: 30. Jun 2012. u 10:16 »
Prvi put sada vidim odakle se javljas.
Laky sta radis u Ujedinjenim Emiratima? Jesi li tamo turisticki ilinesto drugo?
Kolike su temperature tamo?

Van mreže laky

« Odgovor #2390 poslato: 04. Jul 2012. u 10:14 »
Radim u Ferrari World, nisam turisticki.
Jako je toplo ovde, nema ni oblaka samo sunce. Najgore je sto je jako velika vlaznost vazduha pa se ne moze distati narocito uvece. Ali sve prostorije su klimatizovane pa je unutra skoro pa hladno ali navikne se brzo, ja vise ni ne obracam paznju na tu promenu.
Nemam pojma stvarno kolika je tacno temperatura ali svaki dan prelazi 40C, a jul i avgust su najtopliji tako da ce uskoro biti preko 45C...

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #2391 poslato: 04. Jul 2012. u 11:07 »
 ^^
Ćao Laky!
U Abu Dhabi-ju je prethodnih 7 dana maks. temp. bila uglavnom od 39-42C u zavisnosti od lokacije na kojoj je mereno (nema merenja, ili ih makar ja nemam, na "veštačkom ostrvu" Yas gde je Ferrari World) uz ubedljivo najtopliji dan juče sa Tmax 45C na aerodromu (ako je za utehu, tada je vlažnost bila 15%) a Tmin je uglavnom bila 29C (najniža Tmin u poslednjih 7 dana je bila 27C).
Za vikend bi trebalo da bude malo niža temp. tj. možda će Tmax biti malkice ispod 40C (oko 39C) uz Tmin oko 29C.
Trenutno je na aerodromu 42C uz rel.vl. 25%.

Pozdrav i srećno ti (i uspešno i zabavno  :D) bilo na poslu u Ferrari World-u!

Van mreže laky

« Odgovor #2392 poslato: 07. Jul 2012. u 08:16 »
Hvala profiamater!  :)

Samo je pre podne da kazem podnosljivo, iako temperatura vec tada dostigne max, jer je suv vazduh. Posle podne pa skoro do jutra se skoro ne moze disati koliko je sparno. Toliko je visoka vlaznost vazduha da ima sumaglice a kazu nekada i magle.  :ufff:

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2393 poslato: 09. Jul 2012. u 10:38 »
Evo prosle zime, ja mislim da sam prvi put doziveo da se proglasi vanredna situacija na nivou cele drzave zbog vremenske situacije. . .

A evo vec ovog leta postoji pritisak javnosti i  medija,da se opet proglasi vanredno stanje na nivou cele drzave zvog vrucina. . .

Hocu da kazem da je ova(sada vec ) praksa da se proglasi vanredno stanje u uslovima koji i nisu toliko "vanredni"  neverovatna i opet se dramatizuje i opet se skrece paznja sa mnogo vecih problema, od gotovo normlanih julskih temperatura( niti su poplave niti je nezapamcena vrucina, niti je nezapamcena susa). . . A jedan dan je trajala vest o ubijenim Srbima u juznom delu K i M

Bilo je i vech vrucina,a 39 C je gotovo redovna pojava svakog Jula. . .

Pogledajte samo neke od komentara i pritisaka javnosti sa jednog sajta na vest da verovatno nece biti proglaseno vanredno stanje. . . odmah teorije zavere,kao da su samo u Srbiji vrucine:

NAJPREPORUCENIJI KOMENTARI  :o

"   1.  Čini mi se da je u Srbiji maksimalna dnevna temperatura zakonom ograničena na 39 stepeni. RHMZ nikada ne prognozira temperaturu od 40 stepeni, kao što ni vlada ne priznaje da je toplije nego što je najavljeno, upravo kako ne bi morali da proglase vanredno stanje."

"Lazovi!"
 (Zbunjena, 9. jul 2012 08:08)

"Lažu nas o pravoj temperaturi.Pa većina ima termometar u kući."

"dnevna do 39,9 ali nikako ne prelazi 40 i tako godinama dok se okolo sve redom topi. bas imamo srece, zamislite koliko bi se putari rastuzili da moraju da odmore dan ili dva."

"Koga vi bre lazete ?! U petak je na mom gradilistu izmereno 47 stepeni. Sramota sta radite..."

"ja sam siguran da je temperatura preko 40 vec dve nedelje..."

"Treba na 50 stepeni vanredna situacija,malo je 40.."

"Tako nam i treba kad je narod ovca.
45 u hladu, a on ćuti i bleji "

""а највиша дневна 39 ц..." ццц, а вандредна ситуација на 40, лажови лажовски! "

"Uvedite to vanredno stanje, jeftinije je da ljudi ne idu na posao ionako 90% zaposlenih svojim radom samo pravi gubitke (troše struju, akaju kompjutere, automobile...) "

"Pa uvesce vanredno stanje kad temperatura predje 40 jer onda klima uredjaji nemogu da rade. "

"U subotu je oko podne merilo 51C na suncu! Ne znam koliko ljudi moze da sedi na dva metra od zemlje na Kosutnjaku... "

"u gradu je jos od proslog ponedeljka svaki dan bilo preko 40 u hladu!!! "

NEVEROVATNI KOMENTARI

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #2394 poslato: 09. Jul 2012. u 11:49 »
Nije mi jasno zasto ljudi komentarisu nesto u sta se ne razumiju. Neka se prvo upoznaju sa standardima meteoroloskih mjerenja, pa nek se onda prave pametni i sire teorije zavjere. :-\

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Srbin

• Starost: 33
« Odgovor #2395 poslato: 09. Jul 2012. u 11:59 »
NI meni,ponekad se zapitam jesmo li stvarno postali toliko zatupljen narod  :nelupaj:  :oboze:

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #2396 poslato: 09. Jul 2012. u 12:10 »
Komentari koje je Srbin citirao, su mi veoma poznati.
Na sajtu Blica i B92 sam par puta napisao dobronameran komentar o tome kako se i gde meri temperatura u skladu sa propisima WMO ali to je naravno bilo uzalud -obično dobijem 80% negativnih komentara ili pitanja tipa "da li možda radiš u RHMZu ili si član Vlade, pa zato smaraš i lažeš da je zvanična temp. pravilno izmerena". Potom sam odustao od bilo kakvog objašnjavanja, zaista nemam nameru da one koji "sve znaju" učim nekim elementarnim stvarima -npr. da zvanično izmerena temp. za BG ne predstavlja temperaturu koju je neki termometar izmerio na nečijoj osunčanoj terasi, da "javni termometri" u nekim gradovima nisu merodavni, da temp. izmerena u kolima koja su satima bila na osunčanom mestu svakako ne može da bude predstavljena kao temp. vazduha u određenom gradu...

A da je ovaj vreo period koji je počeo još 30. juna nešto što je zaista neprijatno (u mnogim mestima je danas 10. uzastopni dan sa Tmax>35C) -tu dileme nema i to svakako utiče na obavljanje nekih poslova "na otvorenom" ali to je već druga tema -ja sam se samo osvrnuo na one komentare u kojima naš narod svakog leta tvrdi da je "sigurno makar 50C ali lažu meteorolozi/met.tehničari, namerno ili pod pritiskom iz Vlade prijavljuju manje temp. od onih koje su stvarne".

Van mreže rade

• AMS Beograd-Karaburma
    • AMS Beograd-Karaburma
« Odgovor #2397 poslato: 09. Jul 2012. u 14:46 »
 ^^
Mene bi sigurno "vešali" :lool:, a moju AMS izlupali kada bi im rekao da je kod mene na Karburmi niža temperatura od one zvanične (Vračar). Trenutno Vračar 36,7C, Karaburma 36,3C.

Van mreže Ljubiša

• www.cestereg.rs
« Odgovor #2398 poslato: 09. Jul 2012. u 15:25 »
Da li iko u ovoj državi razmišlja da se proglasi elementarna nepogoda!? Postoji velika verovatnoća da u Vojvodini (verovatno i u ostalim delovima Srbije) rod kukuruza bude na višedecenijskom minimumu.
niti je nezapamcena susa
Na "dobrom" je putu da to postane! Ne znam kako je kod tebe, ali ovde je skoro sve suvo! :sos:
Bilo je i vech vrucina,a 39 C je gotovo redovna pojava svakog Jula. . .
Slažem se za temperaturu, ali je bilo koliko-toliko padavina! Pogotovo što je jun bio "škrt" sa padavinama, a posle njega nastupio ovaj topli talas! :pop:
A ove što po raznim sajtovima svašta komentarišu i time "opisuju stanje svog mozga" treba uputiti na jednu veoma zanimljivu reportažu na ovom forumu ... http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=2441.0
Eto im materijala o tome kako se u jednom "Jugiću" može izmeriti i 90°C! ???

Van mreže Darko_9

« Odgovor #2399 poslato: 09. Jul 2012. u 16:25 »
Najgori je B92 koji daje "moguće temperature u trenutnom vremenskom periodu" koje pretpostavitlja da će biti na osnovu nekih modela!

Evo trenutno je u Beogradu 38 stepeni a kod njih piše 34 stepena!

Da napomenem da to nisu nikakve izmerene trenutne temperature nego temperature koje bi trebale da budu u tom vremenskom periodu , preuzete od nekih modela! Teško zamajavanje gradjana!