Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 742869 puta)

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
Odg: Chat
« Odgovor #2560 poslato: 28. Oktobar 2013. u 01:19 »

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #2561 poslato: 02. Novembar 2013. u 12:41 »

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #2562 poslato: 15. Novembar 2013. u 19:07 »
E, evo nesto zanimljivo, pogledajte http://fc04.deviantart.net/fs70/f/2013/314/d/e/banner_website_v03_by_davedonut-d6tpi0q.swf , kad otvorite predjite misem preko slike da vidite sta se desava :D

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #2563 poslato: 20. Novembar 2013. u 14:17 »
Kolege, probajte ovaj zanimljiv test. Radi se o tome koju hemisferu mozga prevashodno koristite (levu ili desnu).  ;)  Radi se za minut, dakle neće vam oduzimati mnogo vremena.

http://en.sommer-sommer.com/braintest/

Van mreže Stefoo

• **
  • Starost: 29
« Odgovor #2564 poslato: 21. Novembar 2013. u 13:11 »
Očekivao sam ovako otprilike (skoro pa podjednako).

„ Vjetrovi su moji prijatelji, oluje moje radosti, sunceva zega moja naslada, mukla studena jutra moji najsvecaniji casovi.”
I. A.

http://www.youtube.com/watch?v=GhLZRizkZ_M&sns=fb

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2565 poslato: 21. Novembar 2013. u 16:42 »
"Congratulations: Yor are left-brained."

au, ispade da sam mnogo racionalna: 72% leva strana, 28% desna - moguće da sam samo matora... ;)
/onaj deo sa izborom boja - totalno je blesav, sigurna sam da bih izabrala kontru pre 20 godina/

posle ću da proverim ko je napravio ovakav test i da li to stvarno ima veze s mozgom i okolinom -

Van mreže Srks

• **
« Odgovor #2566 poslato: 21. Novembar 2013. u 17:03 »
 ^^ 

Beket, meni praktično ispalo obrnuto. Dakle desnohemsiferac. :)  Ako nešto interesantno nađeš povodom ovog testa, "kači" ovde, i mene zanima ima li nekog smisla.  :)

Van mreže ssoney

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #2567 poslato: 21. Novembar 2013. u 18:33 »
Meni ispalo da obe strane mozga koristim podjednako :). Svejedno vrlo zanimljiv test.

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
« Odgovor #2568 poslato: 21. Novembar 2013. u 20:01 »
Zna li neko kakvi su ovo oglasi od Googla na dnu svake teme ?

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #2569 poslato: 21. Novembar 2013. u 21:29 »
Meni 47% leva i 53% desna. Ocekivao sam ubedljivu "pobedu" leve strane ali eto rezultati kazu drugacije.
Zanimljiv test svakako...

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2570 poslato: 22. Novembar 2013. u 16:05 »
Mislim da sam ukapirala u čemu je fora sa bojama u testu: birala sam ono što je napisano, a ne boju teksta! Možda grešim... ali sigurna sam da je test napravljen na dobrim osnovama psihologije, samo što je previše kratak da bi bio validan. Nadam se da niko nije blesav da samo na osnovu ovog testa odlučuje koga će zaposliti - ;)

Kako god bilo, ovaj test/igricu postavila je nemačka firma koja se bavi menadžmentom i marketingom, to mesecima kruži po netu i sve je popularniji kako su objavljivali verzije na drugim jezicima, notirali su koliko se ljudi iz koje zemlje testiralo, baš se raduju posećenosti, a sad čak nude i majice sa odštampanom slikom vašeg mozga (i svakakve druge gluposti). Imate njihov profil na fejsbuku kao SOMMER+SOMMER

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2571 poslato: 22. Novembar 2013. u 16:51 »
Zna li neko kakvi su ovo oglasi od Googla na dnu svake teme ?
Vladimire, to je AdSense koji imamo i na portalu. Tražimo neku varijantu da se AdSense prikazuje samo onima koji nisu ulogovani, a ako ne budemo našli tu mogućnost napravićemo tako da ne smeta.

Van mreže Vladimir

• Starost: 31
« Odgovor #2572 poslato: 22. Novembar 2013. u 20:55 »
Stefano,ali pojavilo se od pre 2,3 dana nije bilo ranije meni se cini.Nije da smeta,ali ako moze da se skloni sto da ne.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2573 poslato: 22. Novembar 2013. u 22:56 »
Napravićemo ovih dana tako da ne smeta, samo da ugrabim malo vremena.

Van mreže ciklon

« Odgovor #2574 poslato: 12. Decembar 2013. u 17:22 »
Ajmo jedna Azorska AC neka se ukrca na Srbiju pa da uživamo u pravom proleću za vreme praznika
Sta je azorska AC? Mislis na azorsku anticiklonu?
Pa ponovi to dva-tri puta u sebi da samo shvatis koliko je nepravilno, glupo, otudjeno i pre svega ponizno tako nesto izgovoriti, napisati pa i pomisliti.
Nas jezik, koji se jos uvek koristi na ovom forumu, ne poznaje takve izraze. Nema cega da se stidis, slobodno napisi azorski anticiklon jer on to i jeste.
Ovo nije nepismenost niti gramaticka greska, jer na to ne bih ni reagovao, ovo je nesto mnogo gore od toga...

Van mreže beket

• **
« Odgovor #2575 poslato: 12. Decembar 2013. u 19:50 »
danas sam instalirala onaj program za blokiranje reklama i nadala sam se da će mi net ići brže, ali jok... dok se pokrene taj dodatni program - za isto vreme bi se učitale sve te proklete reklame :(

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2576 poslato: 12. Decembar 2013. u 22:24 »
Ovo nije nepismenost niti gramaticka greska, jer na to ne bih ni reagovao, ovo je nesto mnogo gore od toga...
U principu svako može da piše kojim god jezikom hoće, dok je razumljiv čitaocima. Međutim slažem se sa tobom da je "po srpski" ciklon, a ne ciklona.

Van mreže ciklon

« Odgovor #2577 poslato: 12. Decembar 2013. u 22:49 »
U principu svako može da piše kojim god jezikom hoće, dok je razumljiv čitaocima.
Apsolutno podrzavam. Neka na forumu pise i Kinez koji ce "nabosti" svaku drugu rec nije problem, samo da razumemo sta je hteo da napise.
U takvoj nekoj situaciji bih pomogao nekome da se snadje i olaksao mu komunikaciju na forumu. Pa i kada neko ima puno gramatickih gresaka nema veze, ne znaju ljudi i gotovo, ja to razumem i ne osudjujem.
Ali ovde nije rec o tome.
Ljudi hoce da prisvoje nesto sto nije nase i toliko je ocigledno da vredja zdrav razum.
Zasto se niste potrudili da na tamo nekom drugom forumu njima nametnete rec "ciklon" da je oni koriste nego ste brze bolje prisvojili "ciklona" i jos je namecete ovde.
Poltronsko ponasanje....

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #2578 poslato: 12. Decembar 2013. u 23:50 »
Ljudi hoce da prisvoje nesto sto nije nase i toliko je ocigledno da vredja zdrav razum.
Slažem se, u ovom slučaju je totalno bezveze kada već postoji naša reč.
Druga je stvar kada za neku reč ne postoji adekvatan prevod ili na srpskom zvuči rogobatno (na primer repni oblak za wall cloud), u tom slučaju je sasvim ok koristiti stranu reč.

Van mreže Profiamater

• Moderator
« Odgovor #2579 poslato: 13. Decembar 2013. u 00:24 »
Druga je stvar kada za neku reč ne postoji adekvatan prevod ili na srpskom zvuči rogobatno (na primer repni oblak za wall cloud), u tom slučaju je sasvim ok koristiti stranu reč.

U ovim relativno monotonim danima (u meteorološkom smislu) lepo je kada se pojavi nešto što me baš nasmeje:

"repni oblak:D :rofl: :lmao:

Priznajem da za ovakvo "tumačenje" termina "wall cloud" (ponegde, mada retko, može da se vidi i termin pedestal cloud) do sada nisam čuo, ali eto "čovek se uči dok je živ"  ;)