Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 746747 puta)

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
Odg: Chat
« Odgovor #3080 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:15 »
Aleksa, ako stvarno imas 22 godine, "begaj" odavde koliko te noge nose. Iskreno to mislim. Probas par godina, pa ako ne uspes, uvek mozes da se vratis. Ovo postaje zemlja radnika "u pelenama", bez odmora i pauze... za mizeran novac koliko da preguras od prvog do prvog... Ili postanes drug "clan" pa i ti nekog isteras sa posla da bi sebe uhlebio :(

Jes' ovo grad koji polako propada i gde prakticno nema proizvodnje otkad je Gosa propala, tj. otkad su je pojela "vunena vremena", ali veruj mi da ne poznajem nikoga, ni mojih godina, ni mladjeg, ni starijeg ko radi u proizvodnji necega. Svi su u penziji ili imaju tzv budzetske plate, ili rade usluge... To je prosto neodrzivo. Ja se onako, vise rekreativno bavim poljoprivredom, pa eto, mogu za sebe reci da radim u "proizvodnji"!

Edit: Znas, kad covek omatori, postane nekako sebican. Njemu je ta penzijica najbitnija stvar na svetu i ne interesuje ga sta ce biti posle njega ili kako ce neko drugi, mladji, doci do te iste penzije...

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Na mreži Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #3081 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:24 »
Samo da skrenem pažnju da bilo kakve rasprave u vezi politike nisu dozvoljene ovde, te da će biti obrisane.... čisto kao upozorenje, da se ne bi otišlo u tom pravcu.  :rools:

Svestan sam svega, stanja u društvu,prilika i tako dalje da ne ulazim.... ali mene iskreno najviše smeta kada neko unapred tako kaže, cilj u životu mi je da palim odavde i to je to.

TO ne sme da bude tako, jer ako je to sve što ogromna (na žalost) većina mladih želi, ova zemlja je unapred osuđena na propast.
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže Aleksa

« Odgovor #3082 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:37 »
Kimi, nismo nikoga vredjali, pricamo o stanju u zemlji uopsteno. Eto, vidis, ja apsolutno podrzavam svakoga ko hoce da ide odavde, jer tamo ce da naplati svoj rad. Sta vredi nekome sto hoce da radi, kada ne moze da dobije priliku? U pravu si, necemo da idemo u tom pravcu, jer naravno, ne razmisljamo svi isto.

Sofronije, e bas zbog toga, sto nismo niciji `drugovi` verovatno se sve ovo desava. 

Van mreže Sofronije

« Odgovor #3083 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:49 »
Samo da skrenem pažnju da bilo kakve rasprave u vezi politike nisu dozvoljene ovde, te da će biti obrisane.... čisto kao upozorenje, da se ne bi otišlo u tom pravcu.  :rools:

Svestan sam svega, stanja u društvu,prilika i tako dalje da ne ulazim.... ali mene iskreno najviše smeta kada neko unapred tako kaže, cilj u životu mi je da palim odavde i to je to.

TO ne sme da bude tako, jer ako je to sve što ogromna (na žalost) većina mladih želi, ova zemlja je unapred osuđena na propast.

Izvini Kimi,

Shvatio sam kao zivotno pitanje, ne kao politiku :( Mada se ta dva preplicu... I meni je zao kad vidim da ljudi odlaze, sve vise i cesce, i sto ce verovatno i moja deca otici, ali i to je zivot...
Imas dole Profijeve postove sa ponudom poslova u meteo firmama http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=3467.0 nigde nasih :(

Ne brini, necu vise - "politics mode off" ;)

"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže mareeram

« Odgovor #3084 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:50 »
@Aleksa

A nisi nam rekao jel si ti dosao na to mesto preko konkursa?

Van mreže mareeram

« Odgovor #3085 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:54 »
Ne mogu svi ni na drzavne jasle, evo u Narodnoj Biblioteci us otpustili zaista kako ti Aleksa kazes one koji nisu za stalno bili  zaposleni, i nikakvi konkursi nisu raspisani nakon toga, tako da nije svuda bas tako.. ovde bi svi na dzravne jasle, e pa ne ide ni to bas tako..

Van mreže Aleksa

« Odgovor #3086 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:57 »
Ne, primili su me na `lepe oci`  :tu:

Apsolutno nemam nista protiv privatnika, naprotiv...ovde pricamo o tome da se sve radi pogresno.

Necemo vise, banovace nas Kimi  :D

Van mreže Bart

« Odgovor #3087 poslato: 17. Septembar 2016. u 18:59 »
Stanje u nasoj drzavi je kao stanje u nasem fudbalu... A i ovo uzasno nezanimljivo prvo poluvreme derbija ubi ljude u pojam...
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže mareeram

« Odgovor #3088 poslato: 17. Septembar 2016. u 19:05 »
Koliko znam pre 2 godine nisu raspisivani konkursi u JP i DU, barem ne u Beogradu, vec je to bilo obustavljeno tada, mozda u unutrasnjosti negde i jesu.. :confused: ali nema veze..

Van mreže Aleksa

« Odgovor #3089 poslato: 17. Septembar 2016. u 19:07 »
To si dobro rekao :D Ja sam prekinuo sa gledanjem u 30-tom minutu.

Mare@ Nisi ni svestan sta se sve radilo, i sta se dalje radi. Mnogo smo mali u svemu tome. Tako je, kako je, guramo dalje  :)

Van mreže mareeram

« Odgovor #3090 poslato: 17. Septembar 2016. u 19:15 »
@Aleksa

Radim u turistickoj agenciji, sluzbena putovanja za drzavne firme, poput Narodne banke, Uprave carina, Poreske uprave, SMATSE - kontrole letenja, razne uprave, ministarsva itd..  znam gde i u kojim hotelima Tabakovicka odseda i na kojim letovima (biznis kalsa) putuje, iz kojih hotela sa 5 zvezda po svetu izlazi ako je nezadovoljna... :laught: :grin:

A sad brisite ove komentare please... :D zavrsavamo..

Van mreže Saobraćajna Kamera

• *
    • Saobraćajna Kamera
« Odgovor #3091 poslato: 18. Septembar 2016. u 09:10 »

Ovde, u zemlji, politike više nema i realno je svaka priča o odlasku u inostranstvo više nagon za samoodržanjem nego bilo šta drugo.

Obrazovanje je sve gore, da ne kažem jeftinije, a glavni kriterijum za posao nije znanje nego poznavanje.

Pišem iz persepektive nekoga ko vredno radi već 23 godine a ima 42. Imam porodicu, decu.

"Smeši" mi se otkaz uskoro posle 2 godine kod sadašnjeg poslodavca jer su nastupila smutna vremena i došli stručnjaci sa jeftinim znanjem.

Pišem i iz ugla sopstvene rovovske borbe da se narodu objasni da treba bezbednije da se ponašaju u saobraćaju, agitujem, pišem, menjam stvari na infrastrukturi.

Objavljujem i ovde zarad cilja da vi mlađi pročitate te tekstove, pogledate primere i vidite da svi moramo da utičemo na sebe i druge da bi bilo manje nesreća.

Krajnji cilj je bolje i bezbednije okruženje za našu decu.

Sam mogu u ovom segmentu najviše da dam te to i radim. Svako od nas bi mogao da se angažuje na društvenom planu u oblasti koju najbolje poznaje, da utiče i menja stvari koje ne valjaju. Nadležni se neće sami setiti.

Ukoliko građanski odgovor ne postane jači odlazak iz zemlje je prirodan izbor.
Beograd

youtube.com/user/saobracajnakamera

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #3092 poslato: 18. Septembar 2016. u 11:38 »

pitam se da li uopste ima smisla ostati ovde, i slusati ove bajke, u koje izgleda jos uvek veruje velika vecina Srba.
"Živi lokalno, radi globalno" i neće te doticati situacija u Srbiji. :)

Van mreže Aleksa

« Odgovor #3093 poslato: 18. Septembar 2016. u 13:28 »
Nazalost, trenutna situacija je takva, da je to nemoguce  :( Mozda u buducnost, ako se poklope neke stvari.

Van mreže mareeram

« Odgovor #3094 poslato: 18. Septembar 2016. u 17:04 »
@ Aleksa

Gde planiras preko? Nemoj nam i ti otići Aleksa! :(

Van mreže Aleksa

« Odgovor #3095 poslato: 18. Septembar 2016. u 17:13 »
Ne znam jos nista, tek pocinjem sa ucenjem nemackog jezika. Dosta nasih medicinskih radnika je otislo, i jos se niko nije pozalio. Naravno, nije to nesto vauu, ali je svima bolje nego ovde, u tome su slozni.

Van mreže Sofronije

« Odgovor #3096 poslato: 26. Septembar 2016. u 11:04 »
Ovaj svet je stvarno postao neverovatan:

http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2016&mm=09&dd=26&nav_id=1180945

Stolar Mile koji je preko fb-a delio stolice za hranjenje beba je ostao bez stranice :(  Ne vidim drugi razlog osim da ga je prijavio neko ko isto to radi, samo za novac, ili pravi one plastikanere ili sta vec. Ako je i od fb-a, mnogo je :(

Ja potpisah peticiju, ali sumnjam da ce to pomoci nesto mnogo - poslovni svet je jako surov i gramziv i ovakvi likovi su samo leva smetala koja treba sto pre zgaziti kao bi se odrala koza sa ledja sto vise ljudi  :(
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #3097 poslato: 05. Oktobar 2016. u 20:10 »
Profesorka engleskog jezika i književnosti Ljubinka Boba Nedić objavila je na svom ličnom blogu tekst o generacijama dece koja nemaju svoje mišljenje

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=10&dd=04&nav_category=12&nav_id=1184095

Van mreže ciklon

• Starost: 40
« Odgovor #3098 poslato: 05. Oktobar 2016. u 20:29 »
 ^^
Procitao sam ovo bas juce i mislim da je profesorica u pravu. Ova deca su jako cudna, nece to na dobro da izadje...

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #3099 poslato: 08. Oktobar 2016. u 22:54 »

Bill Gates: “So, how’s heaven, Steve?”
Steve Jobs: “Great ! It just doesn’t have any wall or fence.”
Bill Gates: “So…?”
Steve Jobs: “So, we don’t need any Windows and Gates. I’m sorry, Bill, I didn’t mean to offend you.”
Bill Gates: “It’s ok Steve, but I heard a rumor.”
Steve Jobs: “Oh, what rumor?”
Bill Gates: “That nobody is allowed to touch Apple there, and there are no Jobs in heaven.”
Steve Jobs : “Oh no, definitely there are, but only no-pay Jobs. Therefore definitely no Bill in heaven as everything will be provided free….”

Copyright: Daily Facts