Samo da skrenem pažnju da bilo kakve rasprave u vezi politike nisu dozvoljene ovde, te da će biti obrisane.... čisto kao upozorenje, da se ne bi otišlo u tom pravcu.
Svestan sam svega, stanja u društvu,prilika i tako dalje da ne ulazim.... ali mene iskreno najviše smeta kada neko unapred tako kaže, cilj u životu mi je da palim odavde i to je to.
TO ne sme da bude tako, jer ako je to sve što ogromna (na žalost) većina mladih želi, ova zemlja je unapred osuđena na propast.
Ovde, u zemlji, politike više nema i realno je svaka priča o odlasku u inostranstvo više nagon za samoodržanjem nego bilo šta drugo.
Obrazovanje je sve gore, da ne kažem jeftinije, a glavni kriterijum za posao nije znanje nego poznavanje.
Pišem iz persepektive nekoga ko vredno radi već 23 godine a ima 42. Imam porodicu, decu.
"Smeši" mi se otkaz uskoro posle 2 godine kod sadašnjeg poslodavca jer su nastupila smutna vremena i došli stručnjaci sa jeftinim znanjem.
Pišem i iz ugla sopstvene rovovske borbe da se narodu objasni da treba bezbednije da se ponašaju u saobraćaju, agitujem, pišem, menjam stvari na infrastrukturi.
Objavljujem i ovde zarad cilja da vi mlađi pročitate te tekstove, pogledate primere i vidite da svi moramo da utičemo na sebe i druge da bi bilo manje nesreća.
Krajnji cilj je bolje i bezbednije okruženje za našu decu.
Sam mogu u ovom segmentu najviše da dam te to i radim. Svako od nas bi mogao da se angažuje na društvenom planu u oblasti koju najbolje poznaje, da utiče i menja stvari koje ne valjaju. Nadležni se neće sami setiti.
Ukoliko građanski odgovor ne postane jači odlazak iz zemlje je prirodan izbor.