Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 742402 puta)

Van mreže Darko_9

Odg: Chat
« Odgovor #3680 poslato: 13. Oktobar 2018. u 15:12 »

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #3681 poslato: 13. Oktobar 2018. u 15:19 »
Айс груп за отварянето на Lydl, но не се обърна наляво в Albukerkija...?!?

Van mreže mareeram

« Odgovor #3682 poslato: 13. Oktobar 2018. u 16:04 »
Старая се и твървдя, че разбирам сръбски език.
Ама тук нещо се изгибих....
Не разбирам.

Više kao šala neka pošto ovih dana vlada Lidl mania ovde!
"Išle u velikoj količini na otvaranje Lidla (kao veliki broj ljudi), ali promašile pa skrenule na drugu stranu.... :D

Van mreže Bart

« Odgovor #3683 poslato: 13. Oktobar 2018. u 16:16 »
Tako je mareeram  :tu:

Levo kod Albukurkija je odavde uzeto  :)
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=e8TUwHTfOOU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=e8TUwHTfOOU</a>

idemo dalje  :comeon:
https://www.instagram.com/p/Bo3-Nd9BCmQ/?taken-by=negujmosrbski
Padavine u mm u 2024. godini
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Georgi Zahariev

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #3684 poslato: 13. Oktobar 2018. u 17:14 »
Više kao šala neka pošto ovih dana vlada Lidl mania ovde!
"Išle u velikoj količini na otvaranje Lidla (kao veliki broj ljudi), ali promašile pa skrenule na drugu stranu.... :D
Аха, благодаря, Маре, преминаха, поогледаха, па свиха на друга страна. :smartass:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #3685 poslato: 13. Oktobar 2018. u 18:59 »
Ja ukucao na google smrdibube i ovo mi izbacilo:

Dekan u plavom sesiru zna zasto dolaze  :pleasantry:

Van mreže Bart

« Odgovor #3686 poslato: 18. Oktobar 2018. u 18:50 »
Na wetterzentrale nece da mi ubaci meteogram za Nis, tj nema a vidim na kart smanjile se padavine bas, ne mogu vise da pratim, pa da se okrenemo alternativnim stvarima jedna od tih je ovaj pravi srpski veseljak koji me nasmejao  pre neki dan...  :laugh:

https://www.instagram.com/p/Bo7UUtFBomj/?taken-by=negujmosrbski

I moja reakcija na ovu fantasticnu predstavu  :comeon:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=RfKKArjmRHI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RfKKArjmRHI</a>
Januar 31.9; Feburar 10.1; Mart 49.3; April 42.5; Maj 70.3; Jun 82.8; Jul 20.8; Avgust 19.9; Septembar 58.1;
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže Sofronije

• Starost: 54
« Odgovor #3687 poslato: 23. Oktobar 2018. u 19:46 »
Nije zavitlancija, danas uslikao moj prijatelj D.Branic na tresnji iza preduzeca "Optimum" u S.Palanci:

Uzrela. Lepa. Slatko pojeo.
Inace, meni su pre nekih nedelju dana bile uzrele one male kruske koje inace stizu krajem juna, kad je zetva, ali pojeli klinci pre nego sto sam uspeo da slikam. Bilo nekoliko komada. Inace, po gradu je cvetalo kestenje tamo gde je zemlja suvlja i gde je opalo lisce pre mesec dana jos...

Ako uhvatim nesto od toga, podelicu fotografije naravno.
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Kimi

• Moderator
  • Starost: 30
  • Lokacija: Novo Selo,Vrnjačka Banja (za vreme studiranja Beograd,Dorćol)
« Odgovor #3688 poslato: 23. Oktobar 2018. u 19:57 »
I meni su cvetale šljive ponovo,  ali dobro zasigurno nije to nešto sad vau...

Mislim, za teoretičare zavere i tumače tj. proroke svakao jeste. :)
NEVREME NIKADA NE DOLAZI SA JUGOZAPADA !(ovde ??? )

*Znaš onaj osećaj kada u jugozapadnom strujanju oblačnosti vidiš da uveče ili noću seva sa jugozapada ?? NE.......*

Van mreže dejca

« Odgovor #3689 poslato: 23. Oktobar 2018. u 22:00 »
Ne valja to za biljke sto ponovo pokrecu vegetaciju, umesto da polako padaju u hibernaciju i pripremu za zimu vreo april i vrlo topao kraj oktobra remete njihov bio ritam. I hrizanteme nikad kasnije nisu cvetale, misle da je jos leto.  :O :O
:ranting:MRZIM PROKLETO  LETO :ranting:  i zimu u martu i aprilu

Van mreže Bart

« Odgovor #3690 poslato: 24. Oktobar 2018. u 11:14 »
Bogami meni kad vidim da ovoliko voce cveta u jesen to znak da ce anticiklon imati ovakvu osu -(ili bolje receno kao zagrada rotirana tako da je udubljenje gore) u  Rusije, sto ce izgleda i biti slucaj krajem predstojeceg desetodnevnog perioda tako braco skauti ajde sto se kuvate, manje grejanja se trosi, nego susite se jos...

A do tada braco skauti ova 2mm u tri dana nam dovoljna da predjemo iz umerene suse u obicnu susu...
Sta bi bilo da je palo jos 4...

A uvek ostaje ona stara bolje da je sada ovako a da dodje tamo u januaru na naplatu...
Doci ce 10ak litra na 2C...
« Poslednja izmena: 24. Oktobar 2018. u 11:25 Bart »
Do 25.09. 385.7mm

Van mreže sale pn

« Odgovor #3691 poslato: 26. Oktobar 2018. u 12:30 »
Nije zavitlancija, danas uslikao moj prijatelj D.Branic na tresnji iza preduzeca "Optimum" u S.Palanci:
I meni su cvetale šljive ponovo,  ali dobro zasigurno nije to nešto sad vau...

A kod mene kruska u dvoristu. :O Od kako je imam nikada se ovo nije desilo:

Van mreže Sofronije

« Odgovor #3692 poslato: 26. Oktobar 2018. u 16:58 »
Mislim da su to te male, rane kruske koje su i kod mene rodile/uzrele drugi put. Nismo ih ni primetili dok nije lisce pocelo da opada... Nije meni "Wow" to sto su vocke ili drvece ili sta vec cvetali po drugi put, desava se i desavalo se mnogo puta... Iskreno, ja sam prvi put video da nesto "iznese" rod drugi put, da sazri po drugi put u godini... to je nesto sto ja prvi put vidim. Ne kazem da nije bilo, ali eto, kod mene kruske, kod Saleta kruske, kod mog prijatelja tresnja...

:O
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže sale pn

« Odgovor #3693 poslato: 27. Oktobar 2018. u 00:01 »
Ova moja nije rana, stize krajem jula i pocetom avgusta i slatka je kao secer. Ja ovaj dupli rod vidim zaista prvi put, a imam vec skoro 20 godina ovu krusku u dvoristu.

Van mreže mareeram

« Odgovor #3694 poslato: 27. Oktobar 2018. u 16:34 »
Jedva dođoh kući, koja gužva po gradu, zbog Sajma knjige...pola Bosne je u Beogradu za sajam.. :ufff:

Van mreže Sofronije

« Odgovor #3695 poslato: 27. Oktobar 2018. u 16:59 »
Jedva dođoh kući, koja gužva po gradu, zbog Sajma knjige...pola Bosne je u Beogradu za sajam.. :ufff:

A vala vi ima sa tim prevozom i guzvama da "izginete" nacisto... Gledam kamere svaki dan, ono nije normalno. A tek sneg i kisa... gradski redukovan, kao neki tamo razlozi... Bice veselo zimus tamo - nisu vam dzaba okacili rasvetu jos letos ;)
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže Profiamater

• Moderator
  • Starost: 105
« Odgovor #3696 poslato: 27. Oktobar 2018. u 17:13 »
 ^^
Rasveta u Beogradu je jedan od prioriteta odgovorne vlasti  :) i zato se svake godine postavlja sve ranije (ove godine su počeli krajem septembra)... naravno tu su i fontane (sa i bez prelivanja), razni "sređeni" trgovi ili delovi ulica koji su lepše izgledali pre "sređivanja" (podržavam stvarno uređenje Beograda ali sa merom ukusa i u skladu sa "duhom" određenog dela grada a ne "zbrda-zdola"), najnovije "dostignuće" koje ne znam kako da nazovem ali liči na tunel (na Ob. vencu), tu su različiti planovi za jarbole, žičare, gondole ... plan da se Trg Republike rekonstruiše za "samo" 420 dana (a već sada je jasno da ni to neće biti dovoljno, radovi stoje zbog "iznenađujućih otkrića" ispod zemlje a sve je to bilo očekivano), to što jedan deo Beograda (a taj deo nije baš mali) nema kanalizaciju je verovatno mnogo niže na listi prioriteta, o sređivanju urbanističkog haosa i da ne govorim... Doduše čudnih i (ne)legalnih građevina ima i daleko od Beograda, postoji nešto na vrhu Kopaonika ali ne znam tačno o čemu se radi -izgleda da je to tema o kojoj nije baš poželjno da se piše...
Za one koji nešto što je tek u izgradnji (ili je tek u planu) već sada kažu da je "nov simbol Beograda" (ili da će to postati čim se sagradi): da bi nešto postalo "simbol" Beograda potrebno je puno vremena (decenije) ali to neki koji su "od juče" u Beogradu ne mogu da shvate...

Van mreže Sofronije

« Odgovor #3697 poslato: 27. Oktobar 2018. u 17:36 »
^^
Rasveta u Beogradu je jedan od prioriteta odgovorne vlasti  :) i zato se svake godine postavlja sve ranije (ove godine su počeli krajem septembra)... naravno tu su i fontane (sa i bez prelivanja), razni "sređeni" trgovi ili delovi ulica koji su lepše izgledali pre "sređivanja" (podržavam stvarno uređenje Beograda ali sa merom ukusa i u skladu sa "duhom" određenog dela grada a ne "zbrda-zdola"), najnovije "dostignuće" koje ne znam kako da nazovem ali liči na tunel (na Ob. vencu), tu su različiti planovi za jarbole, žičare, gondole ... plan da se Trg Republike rekonstruiše za "samo" 420 dana (a već sada je jasno da ni to neće biti dovoljno, radovi stoje zbog "iznenađujućih otkrića" ispod zemlje a sve je to bilo očekivano), to što jedan deo Beograda (a taj deo nije baš mali) nema kanalizaciju je verovatno mnogo niže na listi prioriteta, o sređivanju urbanističkog haosa i da ne govorim... Doduše čudnih i (ne)legalnih građevina ima i daleko od Beograda, postoji nešto na vrhu Kopaonika ali ne znam tačno o čemu se radi -izgleda da je to tema o kojoj nije baš poželjno da se piše...
Za one koji nešto što je tek u izgradnji (ili je tek u planu) već sada kažu da je "nov simbol Beograda" (ili da će to postati čim se sagradi): da bi nešto postalo "simbol" Beograda potrebno je puno vremena (decenije) ali to neki koji su "od juče" u Beogradu ne mogu da shvate...

Pa ko vam je gradski arhiTETKA, a bogami i Teca :D  :worthy: ja mislim da ste ga gospodo "na**bali"!  Narocito zimus, ali ima to svoje dobre strane - kako bi grdno gorivo na ovu skupocu potrosili... Gledam onaj haos, zale mi se prijatelji da im treba 2+2 sata do posla, pa nesto kontam, ako nije ta rekonstruktivna za***bancija namerna u cilju fiskalne stabilizacije budzeta, tj, arcenja goriva i sve namerno uradjeno (pa samo je stambol kapija tri puta otkrivana do sada a ovi slepci kao nasli nesto na 30 cm dubine sto je promaklo u prethodne tri rekonstrukcije)... onda sam ja pao sa kruske...  :whistling:

Vidim srusise i Simpo dole u Karadjordjevoj i ako ostane tamo kamen na kamenu bice dobro (iskreno sam zabrinut za Albaniju, Beogradjanku a bogami i gl. Zeleznicku stanicu)...

Meni je trebalo u vreme najgoreg naftnog embarga 1993 godine 70 min od kuce u Palanci do Fakulteta u BG (busom) i 120 min vozom koji se, tada mi se cinilo, vukao kao puz...

Eeeeee moj Profi  :D
da postavis neki termometar pod onaj plastenik i da ubacis nesto salate i paradajza ;)

ps: moderatori... ako sam nesto opsovao zamenite sa "eeeeeee" i mirna Backa, ispascu kulturan ;)
"Eeeeee!" NCSKPT 🐝

Van mreže mareeram

« Odgovor #3698 poslato: 27. Oktobar 2018. u 19:24 »
@ Sofronije i Profi

Tu je i Mirela Krajinovic da nam docara Narodni teatar! :nnc: :laie:
I Ivona Jevtić da nam pripoveda o nekim istorijskim dešavanjima za koje ne znamo!   :comeon: :whistling:
A moze i o Tesli malo da nam progovori.. :thumbup:

Van mreže Srđan

• Moderator
  • Starost: 24
« Odgovor #3699 poslato: 27. Oktobar 2018. u 19:41 »
 ^^
Vodostaj gotovo svih reka je na veoma niskom nivou. Na nekim hidrološkim stanicama vodostaj je ispod anvelope minimuma, a ponegde čak i ispod apsolutnog dosadašnjeg minimuma, kao na primer na HS Bezdan (godina osnivanja je 1856.):

Izvor dijagrama - RHMZ
« Poslednja izmena: 27. Oktobar 2018. u 20:16 Srđan »