Rasveta u Beogradu je jedan od prioriteta odgovorne vlasti i zato se svake godine postavlja sve ranije (ove godine su počeli krajem septembra)... naravno tu su i fontane (sa i bez prelivanja), razni "sređeni" trgovi ili delovi ulica koji su lepše izgledali pre "sređivanja" (podržavam stvarno uređenje Beograda ali sa merom ukusa i u skladu sa "duhom" određenog dela grada a ne "zbrda-zdola"), najnovije "dostignuće" koje ne znam kako da nazovem ali liči na tunel (na Ob. vencu), tu su različiti planovi za jarbole, žičare, gondole ... plan da se Trg Republike rekonstruiše za "samo" 420 dana (a već sada je jasno da ni to neće biti dovoljno, radovi stoje zbog "iznenađujućih otkrića" ispod zemlje a sve je to bilo očekivano), to što jedan deo Beograda (a taj deo nije baš mali) nema kanalizaciju je verovatno mnogo niže na listi prioriteta, o sređivanju urbanističkog haosa i da ne govorim... Doduše čudnih i (ne)legalnih građevina ima i daleko od Beograda, postoji nešto na vrhu Kopaonika ali ne znam tačno o čemu se radi -izgleda da je to tema o kojoj nije baš poželjno da se piše...
Za one koji nešto što je tek u izgradnji (ili je tek u planu) već sada kažu da je "nov simbol Beograda" (ili da će to postati čim se sagradi): da bi nešto postalo "simbol" Beograda potrebno je puno vremena (decenije) ali to neki koji su "od juče" u Beogradu ne mogu da shvate...
Pa ko vam je gradski arhiTETKA, a bogami i Teca
ja mislim da ste ga gospodo "na**bali"! Narocito zimus, ali ima to svoje dobre strane - kako bi grdno gorivo na ovu skupocu potrosili... Gledam onaj haos, zale mi se prijatelji da im treba 2+2 sata do posla, pa nesto kontam, ako nije ta rekonstruktivna za***bancija namerna u cilju fiskalne stabilizacije budzeta, tj, arcenja goriva i sve namerno uradjeno (pa samo je stambol kapija tri puta otkrivana do sada a ovi slepci kao nasli nesto na 30 cm dubine sto je promaklo u prethodne tri rekonstrukcije)... onda sam ja pao sa kruske...
Vidim srusise i Simpo dole u Karadjordjevoj i ako ostane tamo kamen na kamenu bice dobro (iskreno sam zabrinut za Albaniju, Beogradjanku a bogami i gl. Zeleznicku stanicu)...
Meni je trebalo u vreme najgoreg naftnog embarga 1993 godine 70 min od kuce u Palanci do Fakulteta u BG (busom) i 120 min vozom koji se, tada mi se cinilo, vukao kao puz...
Eeeeee moj Profi
da postavis neki termometar pod onaj plastenik i da ubacis nesto salate i paradajza
ps: moderatori... ako sam nesto opsovao zamenite sa "eeeeeee" i mirna Backa, ispascu kulturan