Ја сам још пре неколико дана када сам написао прву поруку везано за ову тему, написао да сам се пре свега прикључио дискусији поводом недоумице око броја окупљених. А онако успутно прокоментарисао виђење и стање у нашој земљи, у којој се, нажалост, политика готово наметнула и постала наша свакодневница и неизоставна тема. Највише ме је заинтересовао тај приближно тачан број окупљених на протесту прошле суботе, због разних манипулација и нагађања око поменутог броја. Па да видимо која је то фамозна бројка. Овај данашњи митинг је био идеалан за ту проверу. Људи се окупљају на потпуно истом месту, масовно се довозе аутобусима, са спремљеним списковима свих који долазе, па самим тим и приближном евиденцијом сви присутних.
Па када се окупе и видимо ту масу, чујемо процену МУП-а, упоредимо је са претходним окупљањем и дођемо до неког приближног броја.
Такође сматрам да политици није место на овом форуму, због чега сам се и суздржавао од ширења те теме, већ само на некој да тако кажем статистици, поводом броја окупљених. Тако да не би било лоше да се отвори и једна таква тема у подфоруму. Када смо већ са свих страна опкољени политичким темама, не морамо их уплитати и на овај форум у јавним темама и расправама. Већ у колико неко има јаку потребу да изнесе неки став или прокоментарише неки догађај, попут овог рецимо, може то учинити у одређеној теми затвореног типа.