E pa ovako, posto vidim da je moj post obrisan bez razloga, zamolicu moderatora Srdjana da moje postove nikad vise ne pokusava da obrise jer se moj post napisam u aktulenim vremenskim prilikama itekako drzao teme aktuelnih prilika koji ce uslediti kasnije. Takodje kad vec izigrava neku silu i moderatora ovde preporucujem mu da malo gleda i ostale postove i teme gde pojedini clanovi svakodnevno treskaju gluposti, cetuju i i takvi postovi se nikad ne obrisu. Ocigledno da se na ovom forumu daje prednost glupostima nego li clanovima koji nesto normalno napisu. Zato je i izgubljen veliki broj kvalitenih clanova vremenom, to se vidi iz aviona.
Moj post je bio vezan za udare vetra koji ce uslediti kasnije, i to je toliko smetalo da se obrise, a gomila gluposti i zalopojki se nikad ne brise. Sramota....
Sale, tvoj post nije obrisan bez razloga gledano iz mog ugla i žao mi je što si na taj način protumačio moj postupak. Oprosti što je došlo do ovoga, jer sam pogrešio što ti nisam pravovremeno obrazložio u privatnoj poruci i, nije opravdanje, ali se nadam da ćeš me razumeti ako ti kažem da sam to uradio u nedostatku vremena. Prvenstveno imam svoje obaveze, danas do 19h naročito, a sam prelazak fronta i ova jaka promena vremena, pored praćenja, "iziskuje" neki angažman na FB stranici i forumu. Takođe, pročitao sam ranije danas sve poruke na ovom forumu u poslednjih četiri-pet dana s obzirom da sam bio bolestan. Apsolutno se slažem sa tobom da se mogu u gotovo svakom potforumu naći poruke koje nisu adekvatne (po najrazličitijim osnovama), kao i na mnogim drugim forumima (iz najrazličitijih oblasti i tema), međutim moj angažman na SM forumu je isključivo u "Aktuelnim vremenskim prilikama". Ipak, ne mogu reći ni da je u ovom potforumu stanje idealno, iako bih to želeo, ali da ne širim priču isuviše razlog brisanja tvoje poruke je u nečemu sasvim drugom.
Karta numeričkog modela GFS koju si postavio prikazuje prognoziranu trosatnu srednju brzinu vetra izraženu u čvorovima (1kt≈0,51m/s), a slika je bila izrazito loše rezolucije i to se vrlo teško moglo videti, te sam je obrisao da ne bi eventualno došlo do širenja panike kako na forumu, tako van, jer si pominjao m/s i pre svega, mojim rečima (nemam pristup toj poruci, pa ne mogu da te citiram), da do sada nisi video toliko snažan vetar da se prognozira na kartama (zasigurno misleći samo na područje Srbije). Drugim rečima, udari vetra pri prelasku hladnog fronta će biti dosta slabiji, ponegde u Srbiji oko 25m/s, što će opet, nažalost, vrlo verovatno negde prozrokovati materijalnu štetu, ali svakako ništa što se do sada nije događalo i nema razloga za naročito veliku zabrinutost. Pozdrav!