Pre manje od dve godine sam napisao nešto u vezi "brze i kvalitetne" izgradnje (u suštini spore i nekvalitetne, prema rečima nekih od ljudi koji su direktno učestvovali u izgradnji) tzv. "Beograda na vodi", citirajući ljude koji se u to razumeju jer iza sebe imaju ogromno iskustvo (za razliku od mene koji sam amater za tu oblast).
Evo malog dodatka u vezi tog "projekta" za koji sam odavno izneo veoma negativno mišljenje (osim što pozdravljam da je neko rešio da ono nekadašnje ruglo sredi, ali ne na način da tu nikne nešto što se uklapa uz "dušu" Dubaija ili Abu Dabija ali ne i grada sa veoma dugačkom istorijom) a naravno da ne branim
onima koji žele da "puknu" ogromne pare za stan u delu grada koji prema mom mišljenju "nema dušu" (i nikako se ne uklapa uz stari deo Beograda) ali će verovatno imati dosta problema ili već imaju (nevezano za to što se o tome ne priča na TV sa nacionalnom frekvencijom, tamo je važnije spomenuti "cirkulaciju mozgova")... Znam da ima ljudi koji se "pale" na bilo šta što je novo i veliko i kojima to odjednom postaje "simbol Beograda"...
https://nova.rs/vesti/drustvo/stanar-bgd-na-vodi-zgrade-su-fus-kupio-sam-vodu-celu-noc/Možda će nekada postati dostupni dokumenti o tome ko je stvarno investitor, čije pare su ulagane, da li je država Srbija oštećena (osim, možda, nekih pojedinaca koji eventualno imaju direktnu dobit), ko je rušio u Hercegovačkoj 2016. i uz čije odobrenje (neko je nekada spominjao "kompletnog idiota" ali se potom o tome nije pisalo), koji "genije" je rešio da "premesti" legendarnu žel. stanicu (pre nego što je adekvatna "zamena" napravljena) uz ludo objašnjenje da nigde u centru velikih gradova u Evropi nema žel. stanica...