Sofronije, ovde je nekada se moglo naći odlično roštilj meso. Dok je firma Mesokombinat bila društveno preduzeće tada se i na sastojcima nije štedelo i domaća kobasica i roštilj mese je bilo odlično. Sada za 300 dinara šta može da se dobije od privatnih mesara.
Sprža se ovde dobra pravi ali samo na selu.
A za cveće najbolja zemlja ti je zemlja ili supstrat koji sam napraviš. Kupljeni supstrat ja ne preporučujem.
Bagremov humus ti je naj bolji, još bolje je ako nadješ bagremov šumarak pored reke i ako u njemu ima i šumskih insekata još bolje, to je zdrava zemlja. Za te insekte ne brini, što vidiš odstrani rukom a oni koji ostanu vremenom uginu.
Još možeš ubaciti i šumski humus od hrastove ili bukove šume. Možeš ako nadješ i tenju pored reke da ubaciš oko 1/4.
Jeste malo komplikovano i traži vreme da sve ovo uradiš ali kad napraviš svoj supstrat znaš šta si napravio.
Saksija zavisi od veličine biljke, nikako ne valja mala sadnica u veliku saksiju. A saksija treba imati dobru propusnu moć za oticanje vode, znači odgovarajući broj rupa.
Послато са Mi A3 помоћу Тапатока