Imam i ja para @ Stefano, za te hotele, ako na to aludiras, a aludiras, znam vrlo dobro sklop ličnosti kao što si ti...
@Stefano
@Mareeram
Hej, momci, dobronameran savet:
ovaj forum valjda ne služi za "hvalisanje" i isticanje ko je u kom hotelu bio, koliko je to koštalo, da li neko ima ili nema 300-500EUR/dan za iznajmljivanje vikendice u okolini Beograda, ko ima ili nema iskustva u vezi luksuznih hotela... a
naročito ne za spominjanje nečijeg "sklopa ličnosti" (najverovatnije u negativnom kontekstu)... možda bi se to uskoro nastavilo i sa spominjanjem nečijeg obrazovanja, porekla...
Bitno sam stariji od obojice i nadam se da moj komentar neće biti pogrešno shvaćen: bilo bi fino da polemiku ne nastavite na forumu nego, ako je neophodno, u privatnim porukama.
Što se tiče putovanja i smeštaja u odličnim ili luksuznim hotelima u potpunosti razumem osobe koje to vole (kao i one koji smatraju da je to "bacanje para"), ali kao što može da se vidi iz mojih komentara prethodnih 10 godina - na ovom forumu svakako nisam pisao o cenama smeštaja ili svim zemljama gde sam bio. Možda sam par puta spomenuo da zimi volim da budem "na dalekom, toplom okeanu gde je temp. vode 29C" i to je to - da želim da istaknem gde putujem i šta radim u svakom danu kada nisam u Srbiji, verovatno bih imao nalog na Instagramu ili makar FB profil pa bih "čekirao" gde sam sleteo, u kom sam hotelu (koliko ima "zvezdica", koliko košta noćenje, koji je sprat), restoranu... uz obavezne slike iz aviona naročito ako je business klasa ali tada bih ličio na neke blogere, influensere... Iz prve ruke znam da neke osobe bukvalno mole da ih puste u biznis klasu na nekom međunarodnom letu samo da bi se tu slikale i posle to "okačile na mreže" - jadno, žalosno ali možda i "moderno"...
Ja sam ipak kategorija 50+ i svet posmatram malo drugačije od mladih ljudi, ali sa žaljenjem konstatujem da ima i ljudi mojih godina kojima je bitno da javno pokažu sve što sam prethodno spomenuo... Nemaju slike svoje porodice/dece, ali "kače" po par stotina slika sa svakog putovanja i "sa visine" gledaju na one koji sebi ne mogu da priušte luksuz ali su ispunjeni nečim drugim što se ne kupuje...
Stefano je moj prijatelj i verujem da moj komentar neće pogrešno razumeti. Makar on zna da mu želim uspeh i na privatnom i poslovnom planu a za ovo drugo sam mu "u davnim vremenima" dao i korisne savete i iskreno se radujem što sam bio dobar "prorok"
i što je on u prethodnih 10 godina napravio veliki napredak (a ovo ne pišem zato što sam mu prijatelj, već zato što je to činjenica - bez obzira na "sklop ličnosti"
koji neko spominje). U današnje vreme nema puno ljudi koji se raduju tuđem uspehu, mnogo je sebičnosti pa maltene i želje da "ako već ja nisam uspešan, ne mora ni neko drugi".
Dakle, za Stefana ne brinem
ali se nadam i da "mareeram" (koga ne poznajem ali koji pokazuje znanja iz raznih oblasti a sećam ga se i iz kviza - nije lako "stati ispred kamere") neće imati velike primedbe na to što sam se "umešao" u polemiku koja je počela da liči na nešto što više nije zezanje i "šala među prijateljima". Pozdrav momci!