Meteorološki narode, upravo sam saznao jednu vest, a želim da je podelim sa vama. Već smo pričali o slabom interesovanju i još slabijem izlasku na prijemni na meteorologiji. A vest je
Naime, onih 18 učenika koji su podneli prijave za upis na fax (FF, smer Meteorologija), nisu izašli iz jednog glupog razloga:
U HIDROMETEOROLOŠKOJ ŠKOLI IM JE REČENO DA NE MORAJU DA IZAĐU NA PRIJEMNI, JER ĆE BITI UPISANI PO AUTOMATIZMU, KAO UČENICI HIDROMETEOROLOŠKE ŠKOLE!Kakva glupost!
Takva dezinformacija je krajnje opasna, jer ti učenici rizikuju da
uopšte ne budu upisani na studije, jer
nisu polagali prijemni. Ako u septembru bude još prijavljenih, ovi rizikuju da uopšte ne odu na svoj željeni fakultet.
Dakle, ljudi,
PAMET U GLAVU!Polažite prijemni, bez obzira šta vam kažu!Zašto da zbog nečije ideje koja nema veze s mozgom izvisite za fax? Apsolutno nepotrebno, krajnje štetno...
E sad, kako rešiti ovu situaciju? Pa nikako, šteta je već delimično učinjena. Ali, postoje sledeće šanse.
1. Pošto je vrlo simptomatična situacija, moguće je da FF izađe u susret tim učenicima i ipak ih upiše, jer imaju straobalno malo studenata na sva 4 smera. Dakle, možda sve ispadne istina.
2. Možda će se organizovati još jedan prijemni na koji NEIZOSTAVNO TREBA OTIĆI i položiti ga, jer je to neophodno za dalje studiranje, tj. uopšte početak studija.
Ako među čitaocima ima maturanata HM škole, molim vas da vodite računa o ovome! Raspitujte se svuda, po faxu...
Ukoliko neko zna nekog maturanta HM škole, neka mu pokaže ovaj forum i prenese ovu poruku!
Ako ja nešto novo saznam, javljam odmah!
Na kraju, nameće se jedno glupo pitanje, ali bojim se krajnje srpsko:
DOKLE SA GLUPOSTIMA?
DOKLE SA VEROVANJIMA U NEPROVERENE PRIČE?
Ljudi, molim vas u ime preostalog zdravog razuma, neka to bude do SADA i NIKAD VIŠE!
P.S: Po načinu pisanja možete videti koliko sam se iznervirao zbog gluposti pre nego zbog manjka meteorologa.