Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Chat  (Pročitano 743364 puta)

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
Odg: Chat
« Odgovor #600 poslato: 10. Jul 2008. u 14:39 »
Ok cemo se gledamo, navrnucu kada budem mogla....eh sto nisi na vratima....
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #601 poslato: 10. Jul 2008. u 16:37 »
ptprince svaka cast!sve cestitke i sa moje strane!
joe super sto radis a exitu,mozda se vidimo :)
inace palo mi na pamet hocete da pravimo neko okupljanje u zrejaninu za dane piva krajem avgusta?
pozz

Van mreže stepig

• *
  • Starost: 39
« Odgovor #602 poslato: 10. Jul 2008. u 22:50 »
Odlicno Pedja, kako je samo brzo dosao i taj pismeni i usmeni i sve... Odlicno!!! Cestitke i od mene :)

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #603 poslato: 11. Jul 2008. u 09:27 »
Nisam znao gde ovo da gurnem, evo ga ovde, pa nek moderator premesti gde misli da treba :)

Zanima me kako da preuzimam podatke sa RHMZ radi koriscenja istih u mom programu? Ranije su na serveru imali txt fajl na koji mi se program kacio i skupljao podatke. Sada toga vise nema, a iz RHMZ odgovora na to pitanje takodje nema :)
Pokusao sam na "seljacki" nacin, da skidam celu stranicu, pa da trazim odgovarajuce stringove i to ubacujem tamo gde treba, ali je previse glomazno pa sam za sad odustao od toga.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #604 poslato: 11. Jul 2008. u 09:44 »
Sve zavisi koje podatke tražiš.

Verujem da misliš na one manje-više aktuelne podatke. Oni se mogu naći na nekoliko mesta, a da stoje do 2-3 dana.
Međutim, OGIMET ima lepu arhivicu svih sinoptičkih podataka iz celog sveta (u vremenskim koracima od po 3 časa). Link je http://www.ogimet.com/index.phtml.en
Tu ćeš, dakle, naći i kodirane, i dekodirane podatke, koji stižu na OGIMET server prilično brzo, brzinom razmene podataka u GTSu (Globalni Telekomiunikacioni Sistem). Dakle, svaka tri časa imaš podatke sa 10 do 25 minuta posle termina osmatranja.

Ako tražiš satne podatke, osim na sajtu Zavoda, nigde ih drugde nema. Provereno! Časovni podaci koje možeš naći na drugim mestima potiču sa aerodroma. Aerodromski izveštaji idu u razmenu na poola sata.

Ako tražiš neke nizove u prošlosti ili tako nešto, treba proveriti po 'budžacima'. U tom sluičaju javi se na PP.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #605 poslato: 11. Jul 2008. u 10:05 »
Trazim podatke trenutnih onih njihovih redovnih osmatranja, sto objavljuju na sajtu u skoro "real time"...znaci osnovno - temperatura, vetar, pritisak.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #606 poslato: 11. Jul 2008. u 10:38 »
U tom slučaju imaš ovo rešenje na 3 sata koje sam ti pomenuo (OGIMET).
Što se satnih podataka tiče, žao mi je, ali RHMZ je jedini koji ima satne meteorološke podatke i jedini ih on objavljuje na svom sajtu. Nigde više nema satnih podataka, ni na netu ni na zemlji!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže zaraza

• *
« Odgovor #607 poslato: 11. Jul 2008. u 10:53 »
Pa da, to ce izgleda biti jedino resenje :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #608 poslato: 12. Jul 2008. u 01:04 »
Upravo se vratio sa koncerta Sanje Ilić i Balkanike. Oduševljen sam ! :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #609 poslato: 12. Jul 2008. u 02:34 »
Danas je na Adi bilo LOODILO!!! ceo dan sa extra drustvom (sto muskim sto zenskim ;)) evo tek sam sada stigao... suncao se... obisao lokale od Miss Money Pennya preko Red Shoe-a do Sex i Grada... ma Ada je loodilo tokom leta

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #610 poslato: 12. Jul 2008. u 05:09 »
Upravo  sam dosla sa EXIT-a i  bilo je aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa super!!!!
Joe nisam te nasla, gde bre imas sank odmah desno posle stepenica u areni???
Prvo ide stage pa onda ne znam sta, nisam imala zivaca da se probijam....

Idem da spavam, ae laku noc :)
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #611 poslato: 14. Jul 2008. u 01:14 »
Evo ja se vratio iz grada. Gledao malo vaterpolo, i naravno, uvijek izgubi ona ekipa za koju ja navijam, pa sam se malo iznervirao, al' nema veze...  :evil:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #612 poslato: 14. Jul 2008. u 07:54 »
Evo ja se vratio iz grada. Gledao malo vaterpolo, i naravno, uvijek izgubi ona ekipa za koju ja navijam, pa sam se malo iznervirao, al' nema veze...  :evil:

Zivis na more, odakle su svi Crnogorski vaterpolosti a navijas za Srbiju :) Nevjereovatno, ali nisi jedini slucaj , ima ih dosta Crnogoraca koji razmisljaju slicno. Recimo navijaju za zvijezdu ili partizan umjesto za klub iz svog grada. Ja nikad nisam navijao za neki drugi klub osim za klub iz mog grada. Tako je svud u svijetu. Nadjite mi Beogradjanina koji navija za neki klub koji nije iz beograda?:)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #613 poslato: 14. Jul 2008. u 08:41 »
E takav ti je život, i ja sam mislio da ću navijati za Crnu Goru, kao i što bi bilo ko navijao za svoju državu, ali sam jednostavno bio isprovociran nekim izjavama, pa nisam mogao. Nego, dosta ovakve priče, ovo je forum koji bi trebalo da nas sve spaja, a ne razdvaja. :)
U svakom slučaju, svaka čast crnogorskim vaterpolistima, ovo je ipak veliki uspjeh za ovako malu državu ! ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #614 poslato: 14. Jul 2008. u 11:05 »
Bilo kako bilo, srećna vam prva nacionalna šampionska titula. Posrećila vam se!
Sledi revanš na Olimpijadi! ;)

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #615 poslato: 14. Jul 2008. u 15:25 »
Naravno da nas ovaj forum spaja, tako ce i da ostane uvijek.

Hvala Pt Prince. A to za olimpijadu bi bilo super! Samo ne znam da li ucustvuje Montenegro na olimpijadi? Nadam se da ucustvuje.  Koliko smo jak vaterpolo imali jos u 70-im i 80-im godinama.I sad to dokazujemo i dalje, i Srbija i Hrvatska i Crna Gora.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #616 poslato: 14. Jul 2008. u 15:48 »
Ne bi bilo uobičajeno da se aktuelni evropski prvak ne kvalifikuje za Olimpijadu. Mislim da to ide po pravilima za kvalifikovanje na Igre.
Joj, što bi bili ekipa, pravo kažeš... SRB, MNE, CRO... 3 od 4 najbolje, sve naši!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #617 poslato: 14. Jul 2008. u 16:03 »
Mađare zaboravljate. I oni su uvijek bili u vrhu svjetskog vaterpola.

Šteta što nam ostali sportovi ne idu kao vaterpolo, pa da gledamo malo češće naše zemlje u finalima. (mislim na zemlje koje ste vas dvojica već naveli).

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #618 poslato: 14. Jul 2008. u 16:09 »
Mađare zaboravljate. I oni su uvijek bili u vrhu svjetskog vaterpola.

Ne zaboravljamo, samo nem tudom szerb! Nisu oni iz naših zemalja (mada jesu baš blizu...)

Baš kada sam bio u maju u Mađarskoj, kažem kolegi kako je dosadno gledati vaterpolo... Svio se bore ne znam ni ja za šta, kad u finalu ti je uvek Srbija - Mađarska, i uvek je nešto 10:9 ili tako nešto... :lmao:

Ustvari, jako mi je drago da, iako nažalost ima više zemalja, takmičenja su zanimljivija. DaBogda bude dosadno, uvek u finalu Srbija - Crna Gora, i to 6:5 ili tako nešto!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #619 poslato: 15. Jul 2008. u 09:08 »
Im back!!!
Evo me konačno nazad i ne mogu da dođem sebi.
Brankice kada ideš na dance arenu, penješ se iznad tunela i imaš stepenice levo za silazak i stepenice desno za silazak. Moj šank je bio baš kada ulaziš u arenu desnim stepenicama. Da si išla do happy novi sad stage-a nema šanse da bi me omašila jer bi morala proći pored mog šanka, a i mislim da sam ti tri puta rekao gde radim.  ???

Još jednom da vas pozdravim, čujemo se od ponedeljka. Vidimo se na dance areni.

Hej Joe gde radis na exitu? Ja cu danas probati da udjem, a 100 % sam tamo u petak i subotu (jeeeeej). Ici cu najverovatnije sa Marijom. Znaci nisam imala neku zelju da idem do pre nedelju dana, a sada me lupilo....ala cemo se zezamooooo :)

Btw da li je neko za kaficu? Upravo sam stavila....

Radim na dance areni, sank na koji naleces kada silazis desnim stepenicama sa main stage-a.

I onda me to opet pitaš preko SMS-a i opet ti isto pišem. Ja nisam znao stvarno drugačije da ti objasnim

Inače ja sam ljudi još uvek premoren. Znači došao sam jutros u 10 pa spavao do nekih 20h. Ponovo zaspao u 2 ujutru i spavao do sada i još uvek se nisam odmorio. Strašno.